Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Farseer trilogy

Τριλογία φάνταζι από την Robin Hobb.

Aποτελείται από τρια (προφανώς 🙂 ) βιβλία, το Assassin’s Apprentice, το Royal Assassin και τέλος το Assassin’s Quest.

Ακολουθούμε τη ζωή ενός αγοριού, νόθου γιού του πρίγκηπα Chivalry ο οποίος προορίζεται για βασιλιάς. Η ζωή του περνά από πολλά στάδια, αφού θέλοντας και μη, ως βασιλικός μπάσταρδος, μπλέκει σε ίντριγκες και δολοπλοκίες. Καλείται να αντιμετωπίσει όχι μόνο τους προσωπικούς εχθρούς του, αλλά και τους εχθρούς του βασιλείου, που απειλούν να αφανίσουν τα πάντα.

Η τριλογία έχει κάμποσα από τα κλισέ της φάνταζι λογοτεχνίας, έναν ήρωα-κλειδί για τη σωτηρία του κόσμου, πολύ περπάτημα, κακούς ως το μεδούλι και άλλα που δε θέλω να αποκαλύψω. Όμως, μέσα στο φάνταζι στοιχείο, είναι ρεαλιστική, δίνοντας πολλά ελαττώματα στους χαρακτήρες, αποτυχίες, λάθη… Τα πάντα τα βλέπουμε από τη σκοπιά του πρωταγωνιστή και έτσι πολλές φορές τα γεγονότα τα λαμβάνουμε διαστρεβλωμένα, έτσι όπως τα καταλαβαίνει εκείνος.  Είναι πολύ καλογραμμένη σειρά, σε κρατάει σε αγωνία, κάνει ίσως μια μικρή κοιλιά στο δεύτερο βιβλίο (ο Κωνσταντίνος θεωρεί στο τρίτο) αλλά είναι μικρή, και αν έχεις άγχος πως θα τελειώσει με ένα μεγάλο κλισέ χάπι έντινγκ, κάνεις λάθος!

Διαβάζεται πολύ ευχάριστα λοιπόν, έχει ωραία πλοκή και μόλις έμαθα πως η ιστορία συνεχίζεται στην τριλογία The Tawny Man, η οποία φυσικά μπαίνει άμεσα στη λίστα, γιατί όπως και να το κάνουμε, η σειρά σου αφήνει κάποια στοιχεία αναπάντητα.

Επίσης να πω πως αυτό ήταν και το πρώτο βιβλίο που διάβασα στον e-reader μου (το ενάμιση από τα τρια βιβλία).  Τα ευχαριστήθηκα πολύ και δε μου έλλειψε καθόλου η αίσθηση του βιβλίου. Το βρήκα εύκολο, ξεκούραστο, γρήγορο. Νομίζω το συνηθίζεις εξαιρετικά εύκολα.

11 thoughts on “Farseer trilogy

 1. Sophia

  Aυτή η λίστα με τα βιβλία που θέλω να διαβάσω ρε παιδί μου, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο (γιατί, κατάλαβες, πριν, ήταν μικρή, ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!)
  Λοιπόν, εγώ είμαι στο 5o από τα The Dresden Files και στο 7ο βιβλίο στον e-reader, και το μόνο που βλέπω ως διαφορά από τα κανονικά βιβλία που μου λείπει, είναι το να χαζεύω το εξώφυλλο!!! Και δεν συζητάω την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ευκολία και ευχρηστία!!!! (ΧΑΧΑ, σκέψου, ότι διάβαζα το βιβλίο του Orhan Pamuk κανονικά από το νορμάλ όσο ήμουν σε θάλασσα και καναπέ και από τον e-reader στο κρεβάτι, ;-Ρ).
  Όσο για τις τριλογίες, πάλι καλά, αυτή ήταν τριλογία με 3, γιατί υπάρχουν και κάτι άλλες με 5!!! ;-Ρ
  ;-))))))))

 2. Thornbane

  Πριν ξεκινήσεις την τριλογία ‘the tawny man’ διάβασε οπωσδήποτε την Liveship Traders trilogy. Στην αρχή φαίνεται πως είναι άσχετο αλλά όλα αποκτούν νόημα στο tawny man. Μετά έχει άλλη μία τριλογία και μια διλογία (ως τώρα) όπως θα δεις εδω: http://robinhobb.com/novels/. Καλό διάβασμα. Ελπίζω να το απολαύσεις όσο και εγώ 🙂

 3. Στέλλα Post author

  Σοφία η λίστα πράγματι μεγαλώνει, αλλά καλό δεν είναι αυτό; Ειδικά όταν μιλάμε για τόσο καλά βιβλία. Και απ’ ό,τι βλέπω παρακάτω, η λίστα μου μόλις μεγάλωσε σημαντικά χαχααχχααχχααα

  Thornbane τα είχα δει τα βιβλία αυτά όταν έψαξα, αλλά επειδή έλεγε πως μιλάει για άσχετους χαρακτήρες υπέθεσα πως δεν ήταν και απαραίτητο να διαβαστούν. Χαίρομαι πάρα πολύ που τα έχεις διαβάσει και μου τα προτείνεις. Το μόνο που με ανησύχησε λιγάκι όταν είδα πόσα πολλά βιβλία είναι γραμμένα στο σύμπαν των Elderlings, είναι μην τα γράφει πλέον με το σωρό, μόνο και μόνο για να βγάλει ζουμί και χρήμα από κάτι που έπιασε. Αν διαβάσεις το σχόλιο αυτό, πες μου τη γνώμη σου σε παρακαλώ.

 4. Sophia

  Χεχεχεχε, μόνο καλό??? Μόνο που σκέφτομαι ότι χμ… πρέπει μερικά να τα βρούμε και σε audio books, γιατί διαπίστωσα ότι όταν κάνω εξωτερικές δουλειές, που είναι αρκετά menial και χρονοβόρες, μου λείπει να ακούω και κάτι τέτοιο μαζί με την μουσική!!! ;-ΡΡΡ
  (Να με δεις καβάλα στο δέντρο με το πριόνι στο ένα χέρι και το mp3 στα αυτιά, να γελάς δύο βδομάδες!!!)
  ;-D

 5. Thornbane

  Προς το παρόν έχω διαβάσει μέχρι το Tawny Man trilogy. Μέχρι εκεί εγγυώμαι 100% ότι πρόκειται για μια (λίγο μεγάλη) ιστορία που η Hobb είχε από την αρχή στο μυαλό της. Σίγουρα δεν πρόκειται για ξεζούμισμα μιας πρόσκαιρης επιτυχίας και θα το διαπιστώσεις όταν δεις πόσο “αλλού” σε πηγαίνει το “Liveships”

  Όσο για το αν το σύμπαν είναι των Elderlings…τα λέμε όταν τελειώσεις το Tawny Man ;-).

  Αλήθεια με Guy Gabriel Κay έχεις ασχοληθεί ποτέ?

 6. Στέλλα Post author

  Ok με έπεισες. Ξεκινάω την τριλογία των Liveships άμεσα 🙂

  Με τον Guy Gabriel Κay δεν έχω ασχοληθεί ακόμα. Έχω ακουστά τα βιβλία του, αλλά για κάποιο λόγο δεν με είχαν τραβήξει να τα διαβάσω. Τι προτείνεις;

 7. Thornane

  Όλα, αλλά έχω οδηγίες χρήσεως:

  α)Ξεκινάμε με το Tigana.
  β) Κολάμε με τον Kay.
  γ)Συνεχίζουμε κατά το δοκούν.

 8. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » Τα τελευταία βιβλία της χρονιά

 9. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » The Tawny man trilogy

 10. Pingback: Τι έχω διαβάσει μέχρι τώρα | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.