Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Οι κατασκευές μας

Κάθε χρόνο όταν πάμε διακοπές παίρνουμε μαζί και ορισμένα πράγματα για να φτιάχνουμε κατασκευές και να περνάνε ευχάριστα και δημιουργικά οι άδειες ώρες του μεσημεριού. Έχω μια τσάντα και βάζω μέσα χαρτιά λευκά, μαρκαδόρους, πινέλα, τέμπερες, μολύβια, ένα πακέτο πηλό, ψαλίδι, κόλλα, άδεια κουβαδάκια από γιαούρτι (έχουν απίστευτα πολλές χρήσεις) και διάφορα άλλα ανάλογα με την τρέλλα της χρονιάς (πχ κλωστές για να φτιάχνουμε βραχιόλια, σκουπιντου, χάντρες κλπ). Έχουμε ένα χώρο στο σπίτι που πάμε που τα βάζουμε όλα αυτά και κάθε μεσημέρι δημιουργούμε. Και επειδή εκεί που πάμε έχει πάρα πολλά κοχύλια, πάντα μαζεύουμε και τα χρησιμοποιούμε και αυτά.

Φέτος εκτός από όλα αυτά, κατά τη διάρκεια των διακοπών, αποκτήσαμε λίγο εξοπλισμό ακόμα! Κάναμε μια βόλτα στο ΙΚΕΑ για να πάρουμε έπιπλα για το καινούριο δωμάτιο της Ιωάννας και μαζί με αυτά πήραμε και διάφορα άλλα ωραία (μα εκεί μέσα τα βλέπεις και τα θέλεις όλα βρε παιδί μου…) και πήραμε και κάτι μικροπράγματα για τις κατασκευές μας. Ο Γιώργος πλέον είναι μεγάλος για τον παιδότοπο του ΙΚΕΑ και έτσι δεν κάθησε ούτε η Ιωάννα. Ήρθαν μαζί μας και όταν φτάσαμε στο παιδικό τμήμα, είδαν ένα ωραίο βάζο γεμάτο πλαστικές χάντρες που είχε εκεί. Πήραμε ένα βάζο, πήραμε και 2 σετ βάσεις (μας έφτανε και ένα, αλλά δεν το ξέραμε). Μετά από τον κάτω όροφο αγοράσαμε και 4 σετ κορνίζες ξύλινες (οι 3 κορνίζες 1.25 €, απίστευτη τιμή) με σκοπό να τις διακοσμήσουμε.

Τα παιδιά πραγματικά ενθουσιάστηκαν με τις χάντρες αυτές. Φτιάχνεις το σχήμα που θέλεις στη βάση, το σιδερώνεις και έτοιμο το δημιούργημά σου! Και μας ήρθε η ιδέα να βάλουμε τα δημιουργήματα αυτά πάνω στις κορνίζες. Έτσι φτιάξαμε πολλές κορνίζες χρησιμοποιώντας χάντρινες δημιουργίες, κοχύλια, άμμο και τέμπερες. Τόσο άρεσε στα παιδιά που πολλές φορές θέλαν να φτιάξουν μια κορνίζα πριν το πρωινό ή να μην κατέβουν για μπάνιο νωρίς το απόγευμα για να φτιάξουν λίγο ακόμα!

(οι χάντρες, οι κορνίζες και μερικές κατασκευές: ένας δεινόσαυρος, ένα σπιτάκι, και οι δυο πρώτες κορνίζες που έφτιαξαν τα παιδιά -μαντέψτε ποιό έκανε ποιά 🙂 )

Με ελάχιστο κόστος φτιάξαμε πολύ όμορφα πράγματα και απασχοληθήκαμε δημιουργικά. Αυτές οι κορνίζες είναι μαγικές. Μπορείς μόνο με τις τέμπερές σου να φτιάξεις τέλεια πράγματα. Αν μαζέψεις και κοχύλια, τις απογειώνεις. Και μετά γίνονται πανέμορφα δώρα από τα χεράκια σου ή στολίζουν το δικό σου σπίτι. Μια ανάμνηση η κατασκευή και μια ανάμνηση η φωτογραφία μέσα.

Κοχύλια, κοχύλια και άμμος και οι καρδούλες της Ιωάννας. Είναι λευκή με ροζ να ταιριάζει με το καινούριο της δωμάτιο!

βαρκάδα, η κορνίζα του Γιώργου με τα αγαπημένα του χρώματα (και το αγαπημένο του σχέδιο της νεκροκεφαλής) και κοχύλια.

κοχύλια για μια φορά ακόμα, το μικρό σπίτι στο λιβάδι και πανσέληνος στη θάλασσα (από τον Γιώργο και τον παππού του)

Περιττό να πω πως όταν ξαναπάμε στο ΙΚΕΑ θα εφοδιαστούμε με πολλά σετ κορνίζες!

Επίσης ζωγραφίσαμε πετρούλες που βρήκαμε στην παραλία.

Εκτός από τις κορνίζες και τις πέτρες, εγώ μεταποίησα και ένα κουτάκι ξύλινο.  Όταν το πήραμε στη Βιέννη το Πάσχα ήταν γεμάτο σοκολάτες. Άδειασε γρήγορα όμως και μετά ήθελα να το χρησιμοποιήσω σε κάτι. Αποφάσισα λοιπόν να γίνει το κουτάκι της μπιρίμπας. Πλέον μέσα έχει τράπουλες, μπλοκ και στυλό για να παίζουμε με τους φίλους μας. Έπρεπε λοιπόν και η εξωτερική εμφάνιση του κουτιού να φτιαχτεί αναλόγως.

Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία του πως ήταν πριν. Έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα πως ήταν περίπου. Φανταστείτε το έτσι, μόνο που από πάνω είχε και ένα μεγάλο αυτοκόλλητο.

Έβγαλα το αυτοκόλλητο, το πέρασα όλο με το γυαλόχαρτο για να φύγει η παράσταση που είχε πάνω, έκανα τα σχήματα με τον πυρογράφο και τα ζωγράφισα με τέμπερες. Μετά κόλλησα κοχύλια που μάζεψα και δυο ταινίες βέλκρο για να κλείνει καλά.

Έτοιμο το κουτάκι της μπιρίμπας!

4 thoughts on “Οι κατασκευές μας

  1. Ναυσικά

    Πάντα μου αρέσουν οι κατασκευές σας και τις χαζεύω… Πρίν 1 εβδομάδα πήραμε με τον Τάκη έναν πύρογράφο (απλά μας γυάλισε, ιδέα δεν είχαμε τι θα τον κάνουμε), αλλά τώρα που είδα το κουτάκι σου, θα πάω να βρω ό,τι ξύλινο έχουμε σπίτι και θα το κάνουμε αγνώριστο! Και του χρόνου με ακόμα περισσότερες κατασκευές!

  2. Vivie

    Παρα πολυ ωραιες κατασκευές…με γύρισες πισω χρονια..τις ειχα και εγώ αυτές τις χάντρες , εφτιαχνα διαφορα και τα σιδέρωνα..

    Τα εισάγανε τοτε τα βιβλιοπωλεια , καποια στιγμή σταματησαν να τα φέρνουν..μιλάμε για το ’94 σε μια μικρή επαρχιακή πολη…

  3. Στέλλα Post author

    Με αφορμή το ποστ αυτό έκανα ένα ψάξιμο στο ίντερνετ και βρήκα φανταστικές κατασκευές με τις χάντρες αυτές! Ό,τι θέλεις έχουν φτιάξει.
    Εγώ δεν τις έχω δει αλλού πάντως…

    Ναυσικά κι εγώ έτσι τον είχα πάρει τον πυρογράφο και περίμενα ευκαιρία να τον χρησιμοποιήσω!

  4. Pingback: Καλοκαιρινή κατασκευή | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.