Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ένα πάρτυ για την Ιωάννα

Δεν κάναμε πάρτυ στα γενέθλιά της το καλοκαίρι κι έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε ένα παρτάκι τώρα, για την γιορτή της. Κάλεσε λοιπόν τα κορίτσια της τάξης της (ακόμα δεν είμαστε στη φάση που θέλουμε αγόρια – άσε που τα αγόρια της τάξης της είναι αγρίμια όλα…) και εγώ έφτιαξα το τραπέζι για το πάρτυ. Με μπόλικο ψάξιμο στο ίντερνετ, μαγείρεμα και… χαρτοκοπτική, έφτιαξα ένα τραπέζι για το οποίο είμαι περήφανη!

Δείτε το τελικό αποτέλεσμα:

Το τραπέζι από μπροστά

Το τραπέζι από το πλάι

Βρήκα printables τα οποία μου άρεσαν πολύ και το χρώμα ήταν γιορτινό και μετά έβαλα τη φαντασία μου να δουλέψει!
Από φαγητά έφτιαξα τα εξής:

Ρολάκια σφολιάτας και Κοτομπουκιές

Οι κοτομπουκιές φαίνονται στο βάθος. Τα ρολάκια ήταν μισά ζαμπόν τυρί και είχα και μια ακόμα πιατέλα με τυρί- ντομάτα.

Ποπ κορν (που έκανε θραύση όπως πάντα με τα πιτσιρίκια)

Ζήτω το ποπ κορν!!!

Και τυροπιτάκια

Έκοψα σφολιάτα με κουπ πατ και έγιναν λουλουδένια!

Για γλυκό είχαμε Cupcakes

Τα έκανα βανίλια με σταγόνες σοκολάτας για να πιάσω όλα τα γούστα…

Έφτιαξα ένα σταντ βάζοντας ένα χοντρό πλαστικό ποτήρι και μια πιατέλα που ταίριαζαν τα χρώματα. Φοβήθηκα πως ίσως να είναι επικίνδυνο να το ρίξουν κάτω, αλλά ήταν βαρύ και τα κοριτσάκια δεν είναι και τόσο άγρια. Δεν είχε εντέλει κανένα θέμα.

Είχαμε επίσης ποτηράκια με κρέμα βανίλια-σοκολάτα

Δεν έγιναν πολύ όμορφα;

Πήρα τα ποτηράκια από το Jumbo. Ευτυχώς είχα πάρει δυο πακέτα, γιατί τα μισά ήταν σπασμένα! Έφτιαξα άνθος αραβοσίτου και στη μισή δόση έλιωσα μέσα κουβερτούρα. Έβαλα τις δυο κρέμες στα ποτήρια και ανάμεσα έβαλα μπισκότάκι τριμμένο.
Για να βάλω τα κουταλάκια έκανα το εξής: Τύπωσα τις ετικέτες, κόλλησα πάνω με λίγη θερμοκολα ένα κομμάτι κορδελίτσα, κόλλησα τις ετικέτες στα ποτηράκια και έδεσα εκεί τα κουταλάκια.

Τέλος είχα φτιάξει χυμούς:

Ανάμιξη διάφορων χυμών

Έβαλα διάφορους χυμούς (ο ένας είχε ρόδι και γι αυτό και το χρώμα) και λίγη γκαζόζα. Εντέλει καλύτερα να μην την είχα βάλει (παρότι η Ιωάννα μου είπε πως ΟΛΑ τα κορίτσια πίνουν αναψυκτικό με ανθρακικό). Έχω καταλάβει πως για τα παιδιά πρέπει να φτιάχνει κανείς ό,τι πιο απλό, γιατί και ένα να μην πίνει ή τρώει αυτό που έφτιαξες, μπορεί να παρασύρει τα υπόλοιπα.
Για να τα φτιάξω πήρα μπουκάλια από σόδα, ήπια τη σόδα εγώ και έβαλα μέσα το χυμό. Τυπωσα τις ετικέτες και έκανα την ίδια διαδικασία με παραπάνω.

Όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το τραπέζι. Με δυσκολία ξεκόλησαν από εκεί για να πάνε να παίξουν. Και ρώταγαν την Ιωάννα “η μαμά σου τα έφτιαξε όλα αυτά;;;”
Είχε κόπο, αλλά το να βλέπεις το τελικό αποτέλεσμα και το να ακούς την Ιωάννα να περηφανεύεται στις φίλες της για τη μαμά της, είναι μεγάλη ικανοποίηση!

Χρόνια πολλά Ιωαννούλα μου!

3 thoughts on “Ένα πάρτυ για την Ιωάννα

  1. philos

    Χρόνια πολλά! Να σας ζήσει και να την καμαρώνεις πάντα και να κοπιάζεις τόσο σε κάθε της γιορτή! 🙂

  2. Pingback: Πιτζάμα πάρτυ! | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.