Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ανακυκλώνοντας εφημερίδες και περιοδικά

Έχετε παλιές εφημερίδες και περιοδικά; Σας αφήνουν συνέχεια φυλλάδια διαφημιστικά στο σπίτι σας και γεμίζετε την ανακύκλωσή σας; (ιδανικά δηλαδή, γιατί αλλιώς απλά πάνε στον κάδο ή βρωμίζουν τους δρόμους)

Σας έχω τέλεια μέθοδο για πάρα πολλές κατασκευές, που θα σας κάνει όχι μόνο να μην πετάτε τα διαφημιστικά φυλλάδια, αλλά θα τα αναζητάτε κιόλας! Ψάχνοντας ποιός ξέρει τι, βρήκα αυτό το πολύ ωραίο βιντεάκι, για κατασκευή μπολ με χαρτί. Μετά είδα στα σχετικά βίντεο μια ολόκληρη σειρά κατασκευών με αυτή τη μέθοδο

Η μέθοδος είναι πολύ απλή. Παίρνετε την εφημερίδα, την κόβετε σε τρεις λωρίδες και μετά την κάθε μια λωρίδα την τυλίγετε γύρω από ένα καλαμάκι (από αυτό για τα σουβλάκια). Γίνονται ωραιότατοι σωλήνες χαρτιού, με τους οποίους μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα πολλές κατασκευές. Το ίδιο φυσικά μπορεί να γίνει με τα διαφημιστικά φυλλάδια ή με σελίδες από περιοδικά (απλώς τα περιοδικά κάνουν πιο σκληρούς σωλήνες απ’ ό,τι η εφημερίδα ή τα φυλλάδια).

Εγώ το δοκίμασα και μου πήρε πολύ λιγότερο χρόνο απ’ όσο περίμενα. Μέσα σε 3 ωρίτσες (ήταν και η πρώτη φορά έτσι; ) είχα φτιάξει ένα πολύ όμορφο μπολ. Και μετά, σε ένα μεσημέρι, έφτιαξα το καλαθάκι και το σουπλά για τις κατσαρόλες.

Με την ίδια μέθοδο μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο (ειδικά αν πάρουμε χρυσό ή κόκκινο σπρέι και τα βάψουμε μετά), μικρά καλαθάκια για να βάλουμε μέσα τα δωράκια μας ή τα μπισκότα μας.

Δοκιμάστε το, είναι πολύ εύκολο!

One thought on “Ανακυκλώνοντας εφημερίδες και περιοδικά

  1. Pingback: Φτιάχνουμε σουβέρ | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.