Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Φτιάχνουμε σουβέρ

Είμαι γενικώς υπέρ της ανακύκλωσης (του reuse συγκεκριμένα) και των κατασκευών. Συνδυάζοντας διάφορα πράγματα που είδα/σκέφτηκα αξιοποίησα παλιά cd και τα μετέτρεψα σε σουβέρ (που μέχρι τώρα δε χρησιμοποιούσαμε πότε στο σπίτι μας, αλλά τώρα μου φαίνεται θα γεμίσουμε…).

Η κατασκευή είναι εξαιρετικά εύκολη και (αν έχεις τα υλικά σου όλα) δεν παίρνει πάνω από 10 λεπτά. Και δε χρειάζεται απολύτως καμία τεχνική ή κλίση στην τέχνη!

Παίρνεις ένα cd παλιό λοιπόν που δε το χρειάζεσαι πια ή έχει χαλάσει. Διαλέγεις και μια ωραία φωτογραφία ή σελίδα από κόμικ/περιοδικό ή τη ζωγραφιά του παιδιού σου ή ζωγραφίζεις εσύ κάτι. Απλώνεις κόλλα στη μια πλευρά του cd (ανάλογα με το υλικό διαλέγεις και την κόλλα. Εδώ χρησιμοποίησα κόλα στικ, πολλές φορές βάζω όμως ατλακολ και σε αυτή την πλευρά). Μετά κολλάς τη φωτογραφία και κόβεις γύρω γύρω.

Επειδή το χαρτί θα λερωθεί και θα χαλάσει, σκέφτηκα πως πρέπει να το προστατέψω. Οπότε στο επόμενο βήμα παίρνουμε το διαφανές αυτοκόλλητο που ντύνουμε τα βιβλία μας, το κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε, το κολλάμε πάνω στο χαρτί και κόβουμε ξανά. Εμένα μου αρέσει να το πατάω με κάτι (εδώ με μια χαρτοπετσετούλα) ώστε να κολλήσει πολύ καλά.

Η μια πλευρά μας είναι κιόλας έτοιμη. Η άλλη είναι ακόμα πιο εύκολη. Για να μη χαράζει το τραπέζι μας, πρέπει το σουβέρ μας να έχει από κάτω μια απαλή πλευρά. Πάρτε ό,τι κομμάτι ύφασμα σας βρίσκεται ή τσόχα και κόψτε το στο μέγεθος που πρέπει. Βάλτε μετά πάνω στη δεύτερη πλευρά του cd κόλλα. Εγώ έβαλα ατλακόλ (την λευκή κόλλα που χρησιμοποιούν οι ξυλουργοί, αλλά και τα παιδιά όταν κάνουν κατασκευές) και την άπλωσα (με το χαρτοπετσετάκι που είχα πριν). Μετά κολλάς επάνω το ύφασμα, το πατάς και λιγάκι να απλώσει και κόβεις.

Έτοιμο το σουβέρ μας!

Θα μπορούσε πολύ εύκολα αντί για σουβέρ να χρησιμοποηθεί ως καδράκι φωτογραφιών, να βάλουμε δηλαδή φωτογραφίες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και μετά να τις κρεμάσουμε στον τοίχο. Είναι εξαιρετικά ελαφρύ, θα μπορούσε ως και με μπλουτακ να μπει…

Αυτή είναι η εύκολη λύση λοιπόν. Εμένα που μου αρέσουν τα λίγο πιο δύσκολα και μου αρέσει και η ζωγραφική, έφτιαξα δυο διαφορετικά σουβέρ. Το πρώτο το έφτιαξα για τον αγαπημένο μου Κωνσταντίνο και του ζωγράφισα πάνω τον Κόρτο Μαλτέζε, που αγαπούσε πάντα. Όταν το είδε η Ιωάννα ζήλεψε και έτσι της έφτιαξα κι εκείνης ένα, ζωγραφίζοντας μια χιουμοριστική εικονίτσα του Χάρι Πότερ.

corto malteze coaster

 

Είμαι πολύ περήφανη για τις κατασκευές μου! Όπως είπα και στον Κωνσταντίνο, είμαι πολύ καλή στην “αντιγραφική” χαχαχαχαχαχαχαχα

Αν φτιάξετε κι εσείς κάτι με την ιδέα αυτή, θα χαρώ να το δω!

 

Update (28-2-14):

Ήθελα και μια θήκη για να βάζω τα σουβέρ μου μέσα. Μπορεί κανείς (όπως μου είπαν τα κορίτσια στα σχόλια) να χρησιμοποιήσει το καπάκι της σιντιέρας. Εγώ προτίμησα να φτιάξω κάτι. Χρησιμοποιώντας λοιπόν τη μέθοδο με τις εφημερίδες, έφτιαξα μια θήκη:

Σκέφτομαι  και να τη βάψω, θα δω…

14 thoughts on “Φτιάχνουμε σουβέρ

  1. Μάρθα

    Καταπληκτική η ιδέα με τα σουβέρ!!!
    Μόνο η κόλλα μου λείπει!!!!
    ΘΑ πάω να αγοράσω και θα φτιάξω!
    Ούτε κι εμεις χρησιμοποιούμε αλλά τώρα θα αρχίσουμε!!

  2. annouk

    πολυ καλή ιδέα Στέλλα!!!θα τη φτιάξω λίαν συντόμως μιας και έχω μπόλικο ελεύθερο χρόνο τώρα!θα σου στείλω το αποτέλεσμα!

  3. Στέλλα Post author

    Κορίτσια πραγματικά θα ήθελα να δω το αποτέλεσμα!
    Τώρα σκέφτομαι το πώς θα φτιάξω μια θήκη να τα έχω μέσα… αν (με λίγο περισσότερο προσοχή και κόπο βέβαια) αφήναμε την τρύπα των cd, θα μπορούσαμε να τα βάλουμε μέσα στις θήκες αυτές που παίρνουν τα cd (το ένα πάνω στο άλλο). Αλλά ψάχνω για λύση άνευ τρύπας 🙂

  4. Sophia

    Η αδερφή μου τα κάνει ψηφιδωτά. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καπάκι από την σιντοθήκη για να τα αποθηκεύεις.

  5. Momma Machi

    Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα! και έχει δίκιο η φίλη παραπανω, το καπάκι απο την συσκευασία μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση!

  6. Αννα

    To έχω κάνει και εγώ αρκετές φορές στο σχολείο με τα παιδιά…
    Το έχουμε φτιάξει ακόμα και στη γιορτή της μητέρας ( είχαμε φτιάξει όμως και στον μπαμπά γιατί χωρίς το μπαμπά η μαμά δε θα ήταν μαμά μας)

    Εγώ τα βάζω στο καπάκι της θήκης. Κάποια τα έχω βάλει σε θήκη για cd αυτές που είναι με φερμουάρ και μπαίνουν πολλά cd μέσα ( κατάλαβες τι εννοώ)
    Μου έδωσες ιδέα για το κάτω μέρος γιατί εγώ μέχρι τώρα ή έβαζα ζωγραφιά και απο κάτω ή το άφηνα όπως ήταν.
    Επίσης μόλις μου ήρθε ιδέα να φτιάξω εκεί την αλφαβήτα. Πριν λίγες μέρες την μάθαμε και σκέφτομαι εδώ και καιρό με τι κατασκευή να την παρουσιάσω στην τάξη….
    24 cd , που θα πάει κάτι θα έχουν τα μικρά στο σπίτι…

  7. Στέλλα Post author

    Επειδή είμαι των κατασκευών είπαμε, χτες κάθησα και έφτιαξα μια θήκη για να τα κρατάω, με τη μέθοδο που είχα δείξει πριν λίγο καιρό, με τις εφημερίδες. Θα ανεβάσω φωτογραφία σε λιγάκι στο ποστ να το δείτε.

    Άννα πιστεύω θα είναι πολύ ωραία η αλφαβήτα έτσι! Αν βρεις άλλα 24 cd θα μπορούσαν να έχουν πάνω ένα ζωάκι ή ένα αντικείμενο που να αρχίζει η λέξη από το κάθε γράμμα και να κάνετε και αντιστοίχιση 🙂

  8. annouk

    πολύ καλή και η ιδέα για τη θήκη!μπράβο Στέλλα!και είχα σκεφτεί να στο πω ακριβώς αυτό για τη θήκη αλλά λέω δεν θα είναι πολύ βολικό!εγώ περιμένω μελάνι για να εκτυπώσω κάτι φωτογραφίες, τα cd είναι έτοιμα κ περιμένουν να τα καλύψω!

  9. Αννα

    Tέλεια η θήκη, πολύ καλύτερη απο το καπάκι που σου είπαμε…
    Ευχαριστώ και για την ιδέα. Την Τρίτη θα τους πω να μου φέρουν cd και θα το ξεκινήσουμε
    Οταν ολοκληρωθεί θα σου στείλω φωτογραφίες ( ή μάλλον θα κάνω ανάρτηση)
    Καλό τριήμερο!

  10. annouk

    τα έφτιαξα,ακομη ολοκληρωμένα δεν είναι βεβαια. που να στα στείλω να τα δειτε? :o)

  11. Στέλλα Post author

    Στείλτα αν θέλεις στο email stella@stoapeiro.gr και μετά (αν συμφωνείς κι εσύ) θα τα ανεβάσω εγώ σε ποστ, μαζί με άλλα που μου έχουν στείλει. Αν πάλι δε θέλεις να τα ανεβάσω, θα τα δω απλώς εγώ 🙂

  12. Dimitra

    Τα cdτα χρωματίζεις με ανεξίτηλους μαρκαδόρους? η μπορείς και με γκλιτερ? θέλουμε να κάνουμε διακοσμητικά για τα χριστούγεννα με τις τάξεις..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.