Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ξύλινες θήκες χαρτιών για το bridge

Πριν μερικές μέρες μας έστειλε μια φίλη του Κωνσταντίνου ένα βιντεάκι με έναν τύπο που έφτιαχνε κάτι ξύλινες θήκες για να κάθονται τα χαρτιά της τράπουλας μέσα και να μη τα κρατάς στα χέρια σου.

Η κοπέλα αυτή ασχολείται πολύ με το bridge (άπειρο καιρό τώρα προσπαθεί να μας πείσει να πάμε κι εμείς να μάθουμε) και σκέφτηκε πως θα ήταν πολύ χρήσιμα για την παιδική ομάδα. Τα παιδιά, ηλικίας από 9 χρονών, δυσκολεύονται να πιάσουν 13 φύλλα στα χέρια τους, οπότε ένα τέτοιο πράγμα θα τους βοηθούσε πολύ.

Άλλο που δε θέλαμε κι εμείς… Μας άρεσε πολύ η ιδέα, μας φάνηκε και σχετικά απλό πράγμα και… το κάναμε! Βεβαίως δεν ακολουθήσαμε ακριβώς τις οδηγίες του τύπου, καθώς αυτός κόλλησε κάτι scrap πλάκες ξύλου που είχε για να κάνει το τετράγωνο ξυλάκι, ενώ εμείς είχαμε εξαρχής τέτοιου μεγέθους ξύλα. Χρειάστηκε λίγο να δούμε πώς θα κάνουμε την πλάγια κοπή καθώς ο δίσκος μας δεν γυρνάει, αλλά βρήκαμε κι εκεί τη λύση.

2015-11-14 13.33

Μετά βεβαίως τα περιποιήθηκα εγώ, τα έτριψα καλά, τα πέρασα με κεράκι… Ήθελα να κάνω με πυρογράφο τα σχέδια της τράπουλας αλλά δε μου βγήκε… Προσπάθησα με δυο διαφορετικές μύτες, αλλά το αποτέλεσμα δε με ικανοποίησε. Έτσι κατέληξα στο ανεξίτηλο μαρκαδοράκι, που μια χαρά ήταν εντέλει. Για πρώτη φορά δε, χρησιμοποιήσαμε τη σφραγίδα μας! Την παραγγείλαμε και μας ήρθε επιτέλους, οπότε πλέον οι δημιουργίες μας θα φέρουν και την υπογραφή μας!

2015-11-22 09.26

Την Κυριακή το πρωί τα πήγαμε στην παιδική ομάδα μπριτζ και οι πρώτες εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές! Άρεσαν και στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους καθώς θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει και κάποιος ενήλικας που έχει προβλήματα, έχει σπάσει το χέρι του πχ ή έχει Πάρκινσον (μας δόθηκαν εκεί και τα δυο παραδείγματα).

12241685_10153700760129754_6912592582586181285_n

(photo by Μαρίνα)

Στο βίντεο από πάνω κάποιος είχε σχολιάσει πως θα είναι τέλεια για τις περιπτώσεις που έχεις πιει μερικα ποτηράκια παραπάνω και δε μπορείς πια να κρατήσεις καλά τα χαρτιά σου, αλλά σε αυτή την κατάσταση δε νομίζω πως θα παίζεις μπριτζ (και καλό θα είναι να μην παίζεις χαρτιά, τουλάχιστον όχι με κάποιο στοίχημα χαχαχαχα). Βεβαίως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε παιχνίδι με χαρτιά. Η αδερφή του Κωνσταντίνου μας ζήτησε ένα για τη μπιρίμπα, γιατί έτσι όπως παίζουν αυτοί κρατάνε όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια τους και δε μπορεί! Θα χρειαστεί να τα κάνουμε λίγο πιο μακριά στην περίπτωση αυτή 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.