Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια – πάρτυ!

Η Ιωάννα ζήτησε πάρτυ Ντόρα. Ήταν από τα σχετικά εύκολα πάρτυ, μια που κυκλοφορούν στην αγορά πολλά πράγματα περί Ντόρας και γενικά το θέμα προσφέρεται για παιχνίδια κλπ.

Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή τη φορά βαριόμουν θανάσιμα τη διοργάνωση και το είχα αφήσει μέχρι τελευταία στιγμή. Όμως την Κυριακή κάτσαμε με τον Κωνσταντίνο και το σκεφτήκαμε και βρήκαμε καταπληκτικές ιδέες, τόσο που ενθουσιάστηκα και μετά δούλεψα για 2 μέρες σχεδόν ασταμάτητα και το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε για όλα!

Την πρόσκληση την είχα ήδη κάνει από βδομάδες, μια που καλέσαμε τα παιδιά από το σχολείο. Είχα κάνει ένα χάρτη σαν τον χάρτη της Ντόρας που ήταν “σχολείο, μεγάλο σταυροδρόμι, πάρτυ Ιωάννας” και από κάτω έγραφε “που πάμε; Στο πάρτυ της Ιωάννας” με περισσότερες λεπτομέρειες για το πάρτυ. Από την άλλη πλευρά του χαρτιού τύπωσα τη φάτσα του χάρτη και το τύλιξα ώστε να φαίνεται αυτό και ήταν ακριβώς σαν τον χάρτη της Ντόρας. Ένα κοριτσάκι το κράταγε επί μέρες στα χέρια!

Η τούρτα ήταν επίσης σχετικά εύκολη. Το κεφάλι της Ντόρας. Βρήκα το σχέδιο στο site nickjr, έφτιαξα ένα παντεσπάνι ορθογώνιο, το έκοψα σύμφωνα με το σχέδιο και το στόλισα. Έγινε πολύ καλό και ήταν μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα μια φίλη της Ιωάννας ζήτησε να της κάνω την ίδια τούρτα και στα δικά της γενέθλια (άλλο που δεν θέλω εγώ!). Αν θέλετε, δείτε οδηγίες στις Συνταγές.

Φαγητά είχα απλά πράγματα, άλλωστε τα πιτσιρίκια δεν τρώνε και πολύ σε τέτοιες καταστάσεις. Είχα λουκανικοπιτάκια, σάντουιτς με λουκάνικο, πίτσα και τυροπιτάκια και φυσικά πολλούς χυμούς.

Πιατάκια και χαρτοπετσέτες Ντόρα, πολλά μπαλόνια και γιρλάντες και έτοιμη η αυλή για το πάρτυ!

Για παιχνίδια αυτή τη φορά είπαμε θα κάνουμε ένα επεισόδιο Ντόρα (δικό μας φυσικά). Έκανα πάλι ένα χάρτη που έδειχνε 4 σημεία. Τη γέφυρα του Τρολ, την πόρτα στο δέντρο του Τίκο, τη ζούγκλα και τέλος το πάρτυ της Ιωάννας. Όλα έγιναν στην αυλή μας που είναι μεγάλη και προσφέρεται για τέτοια πράγματα.

Στη γέφυρα του Τρολ έπρεπε τα παιδιά να σκάσουν τα μπαλόνια που έκλειναν το δρόμο.

Η πόρτα του Τίκο ήταν κλειδωμένη και έπρεπε να βρουν το κλειδί. Το κλειδί όμως ήταν μέσα σε ένα δοχείο, δεμένο με ένα φελό. Για να το πάρουν, έπρεπε να γεμίσουν το δοχείο νερό, να ανέβει ο φελός και να μπορούν να το πιάσουν. Λίμνη υπήρχε με νερό (μια μπλε λεκάνη). Για να το πάρουν όμως χρειαζόντουσαν το σακίδιο της Ντόρας (ένα σακίδιο από τα Τζάμπο, στο οποίο κόλλησα μάτια κλπ – κόστος 3 ευρώ!). Μέσα στο σακίδιο είχα βάλει διάφορα αντικείμενα. Τα παιδιά έπρεπε να βάλουν το χέρι μέσα, να πιάσουν ένα αντικείμενο και χωρίς να κοιτάνε να μαντέψουν τι είναι. Μετά το έβγαζαν και το έβαζαν στην άκρη. Όταν πήραν όλα τα παιδιά από ένα, τα κοιτάξανε και είπαν ότι το ποτήρι ήταν αυτό που θα τα βοηθούσε. Οπότε κάναν μια γραμμή, γέμιζε το πρώτο παιδί το ποτήρι, έτρεχε μέχρι το δοχείο, άδειαζε το ποτήρι, έτρεχε πίσω και το έδινε στο επόμενο, μέχρι να μπορέσουν να ανεβάσουν το φελό (φυσικά αυτό ήταν το αγαπημένο τους παιχνίδι, τρέξιμο με νερά, τι άλλο να θέλουν!). Πήραν το κλειδί και εκείνη τη στιγμή εμφάνισα την αλεπού τον κλέφτη (τυπωμένη εικόνα). Άρχισαν όλα να φωνάζουν “αλεπού μη κλέβεις”.

Σειρά είχε η ζούγκλα, όπου για να περάσουν έπρεπε να “ακολουθήσουν τον αρχηγό” και να κάνουν διάφορα ζώα. Είχε τρομερό γέλιο να τα βλέπεις να κάνουν τα λιοντάρια, τους ελέφαντες, τα φίδια, μέχρι και κότες!

Όταν πέρασαν και αυτό, βρέθηκαν στα σκαλιά που τους ανέβαζαν στα φαγητά και την τούρτα και φυσικά φώναζαν όλα “τα καταφέραμε!”.

Πέσαν όλα με τα μούτρα στο φαΐ μετά από τόσο παιχνίδι και μετά κόψαμε την τούρτα. Ύστερα απλώθηκαν στον κήπο και έπαιξαν μόνα τους για όλη την υπόλοιπη ώρα (κυρίως με τη λεκάνη και τα νερά!). Πριν φύγουν τα παιδιά, τους έδωσα από ένα σακουλάκι με μερικά δωράκια μέσα (ένα μαρκαδόρο με σφραγίδα, μια σειρά αυτοκόλλητα Ντόρα, δυο καραμελίτσες, ένα μπαλόνι, ένα σελιδοδείκτη με ζωάκι και ένα μπλοκάκι με λαβύρινθους Ντόρα που είχα τυπώσει. Κόστος λιγότερο από ένα ευρώ το σακουλάκι).

Περάσαμε όλοι πάρα πολύ ωραία και τα παιδιά έφυγαν παρακαλώντας τις μαμάδες τους να ξαναέρθουν. Και κυρίως η Ιωάννα ήταν κατευχαριστημένη. Μπορεί δυό μέρες να κουραστήκαμε, αλλά άξιζε τον κόπο.

10 thoughts on “Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια – πάρτυ!

  1. Julia Dream

    Φτιάχνετε απίθανες αναμνήσεις για τα παιδιά. (και δίνετε και σε εμάς ιδέες για “αν” και “όταν”! 🙂 Πάντα τέτοια!

  2. maria

    Stella exw meinei anavdi! den xerw pws ta kataferneis ola afta, pws ta skeftese kai pws ta ftiaxneis…
    zilevw frikta…
    exeis skeftei na asxolitheis me events? na to kaneis!!

  3. Στέλλα Post author

    Maria το να βρεις ιδέες είναι εύκολο, αρκεί να διαθέσεις το χρόνο να ψάξεις λίγο στο νετ και να έχεις και λίγη φαντασία ώστε να προσαρμόσεις αυτά που βρίσκεις. Χρόνος και διάθεση είναι όλα.
    Όσο για να το έκανα επάγγελμα αυτό… είναι ιδέα που μου έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό. Αλλά για να κάνεις κάτι τέτοιο θέλεις πολύ public relations και εγώ είμαι απολύτως ΦΡΙΚΤΗ σε αυτό.
    Σας ευχαριστώ πάντως για τα καλά λόγια όλους. Πάρτε ιδέες και αρχίστε τα πάρτυ!!!

  4. Vivie

    Θέλω τη συνταγή!!! Φανταστική….οτι πρεπει για μια Ντορομανιακή που έχω..

    Χρονια πολλα στο Ιωαννάκι να το χαιρεστε!!!

  5. Στέλλα Post author

    Ευχαριστούμε Vivie.
    Εάν θέλεις οδηγίες, έβαλα λινκ μέσα στο ποστ για τις οδηγίες βήμα βήμα που έφτιαξα στις Συνταγές. Καλή επιτυχία εάν το προσπαθήσεις.

  6. Βάσω

    Πρώτον, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ για την Ιωάννα!
    (πως μεγαλώνουν έτσι, δεν τα προλαβαίνεις – σαν χθες μου φαίνεται που γεννήθηκε)

    Δεύτερον, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες!
    Ζηηηηλεεεεύωωωωω και γωωωω!!! Μπορώ και γω να σας πω (στα κρυφά) ένα θέμα και να μου κάνετε έκπληξη στα γενέθλιά μου;;;

    Μπράβο παιδιά για το κέφι και τη δημιουργικότητά σας!
    Στελλίτσα το κάνεις να φαίνεται πολύ εύκολο, αλλά είμαι σίγουρη ότι εκτός από χρόνο και διάθεση, θέλει φαντασία και πολλή αγάπη!
    Μακάρι να αφιέρωναν οι γονείς το μισό από το χρόνο που αφιερώσατε και θα γίνονταν θαύματα.

    ΥΓ. ανοιφ-κερσ

  7. KAROLINA

    ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΦΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ε? ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΙΨΙΑ ΣΟΥ ΧΕΡΕΤΙΣΜΑΤΑ.GOT BUY ME FREND ΑΝΤΕ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΛΑΚΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΕΤΙΑ ΠΛΑΚΑ ΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΤΑΞΗ?

  8. Pingback: Party time! | Μαμά...δες Μπαμπά...δες!