Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » 2007 » July

Archive for July, 2007

Εφευρέσεις

Tuesday, July 31st, 2007 από Στέλλα

Ο Γιώργος, το έχουμε πει, θέλει να γίνει εφευρέτης. Δηλαδή εφευρέτης - παλαιοντολόγος. Τέλος πάντων, κάθε τόσο μας ξεφουρνίζει και μια καινούρια εφεύρεση που θα κάνει όταν μεγαλώσει. Ας δούμε τις δύο τελευταίες, πρώτα τη σοβαρή και μετά την αστεία:

1. Κεραία μεταδόσεως ηλεκτρικής ενέργειας: Θα φτιάξει ένα σύστημα, όπου θα υπάρχει μια κεραία στο λιμάνι η οποία θα στέλνει ασύρματη ηλεκτρική ενέργεια στα πλοία, τα οποία θα έχουν την αντίστοιχη κεραία και αυτά για να τη λαμβάνουν. Έτσι θα μπορούμε να λειτουργούμε όλες μας τις ηλεκτρικές συσκευές και από τα σκάφη (και ακόμα δεν έχει ακούσει για τον κύριο Τέσλα…)

2. Ρομπότ - κότα: Θα φτιάξει λοιπόν μια κότα - ρομπότ, η οποία θα γεννά αβγά Κίντερ!

Χάρι Πότερ 4 The Goblet of Fire

Monday, July 30th, 2007 από Στέλλα

Όπως είπα κάνουμε μια επανάληψη στα βιβλία Χάρι Πότερ (και σήμερα ήρθε και το τελευταίο -ζήτω- οπότε θα κλείσει και αυτός ο κύκλος). Προχτές τελείωσα το 4ο βιβλίο και είδαμε και την ταινία ξανά. Θα δώσω την άποψή μου και για τα δύο.  (προσοχή υπάρχουν σπόιλερς. Αν δεν το έχετε διαβάσει ή δει και δεν θέλετε να μάθετε, μην προχωρήσετε παρακάτω. Διαβάστε μόνο τα συμπεράσματα)

1. Βιβλίο: Η πλοκή περιπλέκεται! Δεν είναι πλέον βιβλιαράκι για πολύ μικρές ηλικίες, ούτε είναι απλοϊκό όπως τα δύο πρώτα. Είναι πιο μαύρο και από εδώ αρχίζουν και οι θάνατοι των ηρώων. Θέλει κότσια για να ξεκάνεις ήρωες νομίζω. Μπορεί ο  Σέντρικ να είναι δευτεροκλασάτος ήρωας, αλλά δεν παύει να είναι ένας από τους πιο τίμιους μέσα στο βιβλίο. Άλλωστε από το επόμενο πεθαίνουν πολύ πιο κεντρικοί ήρωες. Καλογραμμένο, σε τραβάει να το τελειώσεις. Έχει αγωνία, μάχες κλπ. Αλλά κατά τη γνώμη μου είναι ίσως το χειρότερο βιβλίο της σειράς μέχρι τώρα. Η πλοκή μπάζει από παντού. Μεγαλύτερο παράδειγμα όλων: ο κακός φτιάχνει ένα γελεία περίπλοκο σχέδιο για να κάνει τον Χάρι να πάει εκεί που είναι ο Βόλντεμορτ. Δηλαδή παίρνει τη μορφή ενός καθηγητή, μαθαίνει στον Χάρι ένα σωρό μαγείες και ξόρκια για να μπορεί να παλέψει καλύτερα με τον Βόλντεμορτ, βάζει το όνομά του στο κύπελλο και τον κάνει πρωταθλητή, τον βοηθάει να περάσει όλες τις δοκιμασίες και στο τέλος τον βοηθάει να φτάσει πρώτος στο κύπελλο, ώστε να πιάσει το κύπελλο και να μεταφερθεί στο νεκροταφείο. Το σχέδιό του -εκτός του ότι κάνει τον Χάρι πιο δυνατό μάγο- θα μπορούσε να πάει στραβά σε οποιαδήποτε στιγμή. Και σχεδόν στραβώνει μάλιστα στο τέλος. Μα αφού είναι ένας καθηγητής, τον οποίο μάλιστα εμπιστεύετε ο Χάρι, θα μπορούσε να μετατρέψει σε Πύλη οποιοδηποτε αντικείμενο και όταν θα πήγαινε ο Χάρι στο Χόγκσμιντ βόλτα να τον έβαζε με κάποιο τρόπο να το πιάσει. Έτσι δεν θα διακινδύνευε να το πιάσει κανείς άλλος και θα ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα τόσα που μπάζουν στο βιβλίο.

Συμπέρασμα: εάν κάνεις ένα επιφανειακό διάβασμα είναι πολύ καλό βιβλίο. Εάν το σκεφτείς λίγο παραπάνω, απογοητεύεσαι.

2. Ταινία: Έχω ξαναγράψει για αυτή την ταινία. Όταν την είχα δει, είχα ξεχάσει το βιβλίο κι έτσι μου φάνηκε καλή. Τώρα που την ξαναείδα, δεν μπόρεσα να μην κάνω συγκρίσεις. H loretta που είχε κάνει σχόλιο τότε, είχε απόλυτο δίκιο. Έχουν πάρει μόνο ένα στοιχείο από το βιβλίο, το Τρίαθλο Μαγείας, και έχουν φτιάξει την ταινία γύρω από αυτό. Όλα τα άλλα έφυγαν. Το ζουμί έμεινε (ο κακός βάζει τον Χάρι να αγωνιστεί, ο Χάρι αγωνίζεται σε τρία αθλήματα, τα περνάει, παλευει με τον Βόλντεμορτ, ο Σέντρικ πεθαίνει. τέρμα), αλλά το βιβλίο κατακερματίστηκε. Και όχι μόνο αφαίρεσαν κομμάτια (ας πούμε λογικό μέχρι ένα σημείο), αλλά πρόσθεσαν κιόλας! Αυτή η σκηνή με το δράκο ήταν απίστευτη! Ο δράκος σπάει τα δεσμά του και κυνηγάει τον Χάρι και όλοι οι υπόλοιποι κάθονται και τον κοιτάνε απλώς ενώ το μισό Χόγκουαρτς διαλύεται! Φυσικά η σκηνή της εισόδου που είχα περιγράψει και παλιότερα παραμένει η χειρότερη όλων. Γενικώς τα κάνουν όλα μια σαλάτα και εκνευρίστηκα πολύ όταν την είδα. Για να δούμε, η επόμενη θα είναι καλύτερη; (δεν ήρθε στην Καλαμάτα, φτου!)

Συμπέρασμα: εάν δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο ή αν το έχεις ξεχάσει, δες την. Αλλιώς απλώς ξέχνα ότι έχει σχέση με το βιβλίο εάν θέλεις να την απολαύσεις (λέμε τώρα).

Το τέλειο Σαββατοκύριακο

Monday, July 30th, 2007 από Στέλλα

Δεν τα καταφέραμε στις διακοπές μας, αλλά τα καταφέραμε για ένα Σαββατοκύριακο.

Ο καπετάν-Γιώργος και η καπετάνισσα- Ιωάννα μας πήγαν σε όμορφους κόλπους

ioankapt.jpg georkapt.jpg

όπου κάναμε μπάνιο για ώρες ολόκληρες, βουτιές και μακροβούτια στα γαλανά νερά, είδαμε ψάρια και αχινούς στο βυθό

100_2073.jpg

100_2204.jpg

λιαστήκαμε, ξεκουραστήκαμε, διαβάσαμε και χαρήκαμε τις διαδρομές

skafos.jpg nero.jpg

Φωτοβολταϊκά - απαντήσεις από εταιρείες: Η μή αναμενόμενη καταπληκτική απάντηση.

Friday, July 27th, 2007 από Koyan

Και ενώ περιμένουμε να ακούσουμε από τις υπόλοιπες εταιρείες, ήρθε μία απάντηση από μία εταιρεία που δεν είχαμε ρωτήσει. Το όνομα αυτής Solartec. Και ήταν μία καταπληκτική απάντηση. Ήταν γραπτή, μέσω email όπως ζητήσαμε, και απάνταγε στις απορίες μας. Περιείχε ακόμα και τηλέφωνα πελατών τους οι οποίοι έχουν κάνει παρόμοιες εγκαταστάσεις και από όπου μπορούμε να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες. Δεν μπορώ βέβαια να μεταφέρω τα τηλέφωνα και τα ονόματα αυτά εδώ, αλλά θα μεταφέρω τα στοιχεία που απαντάν στις ερωτήσεις μου.


Αγαπητοί κύριοι/ες

Καλημέρα σας.
Η αλήθεια είναι ότι ψάχνοντας για τον “ανταγωνισμό” έπεσα κατά τύχη στο blog σας.

1. Σε “συνάδελφες” χώρες στην Ευρώπη (Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Δανία, Σουηδία, Ελβετία, Αυστρία,Πορτογαλλία-τώρα) ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να εφαρμόσει Α.Π.Ε. (γεωθερμία, φωτοβ, ανεμογ, βιομάζα, υδρογόνο, κυματική ενέργεια κ.α) για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες επιτόπου, και η -εαν υπάρχει περισευμένη ενέργεια- να προσφέρεται στο Δημόσιο Δίκτυο
α-φιλοκερδός (βοηθώντας έτσι το ενεργειακό σύστημα αλλά και την οικονομία της χώρας βλ. Δανία, το 30% της ενέργειας απο Α.Π.Ε. το εξάγαγει !!!-σημαίνει ότι έχει καλύψει το 80% της χώρας από Α.Π.Ε.), επιχορηγόντας τον μέχρι το 60% της αγόράς και εφαρμογής του συστήματος (η Γαλλία προσφέρει 30%) , με πολύ συνοπτικές διαδικασίες (απλά το τιμολόγιο ή την απλή απόδειξη στη φορολογική του δήλωση-και ή επιστροφή γίνεται σε χρήματα, και όχι σαν την Ελλάδα που από 1/1/2008 για ένα σύστημα με αξία 3500 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. θα έχετε Φοροελάφρυνση μέχρι 700€).Σημειώστε ότι το ΦΠΑ είναι 9%.

2. Η ΡΑΕ και η ΔΕΗ θεωρούν παράνομο την εφαρμογή ενός συστήματος οικιακής ή ακόμα και βαριάς βιομηχανικής εφαρμογής εξοικονόμησης ενέργειας φοβούμενοι ότι εάν εσείς τοποθετήσετε ένα σύστημα το οποίο κατά τη διάρκεια ενός έτους το ρολόι “γράψει” μείον- ( αντίστροφα θα γυρνάει γιατί αυτό κάνει), πιό πολύ ακόμα και από τα πάγια -στο σύνολο- εσείς έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε στα δικαστήρια και να ζητάτε ακόμα και την απεξάρτηση σας απο τον προμηθευτή ΔΕΗ (βλ. απελεύθέρωση ενέργειας, και να πληρώνετε μόνο ένα μικρό πάγιο, τιμής ένεκεν για Α.Π.Ε. γύρω στα 5-9€, το οποίο βέβαια η ΔΕΗ από του χρόνου θα το επιβάλει σε όλους μας έτσι και αλλιώς).

3. Πελάτης μας Χ προμηθευόταν από εμάς κάθε φορά 2 πάνελ των 125w μαζί με τις βάσεις και τον inverter. Και τα τοποθετούσε μόνος του. Σας πληροφορώ ότι το σύστημα είναι κυριολεκτικά plug n’ play. Και έχει ως εξής :
Τα φωτοβολταικά είναι προκαλωδιομένα και στις άκρες των καλωδίων υφίστανται οι αντάπτορες MC, συνδέουμε τα δυο πάνελ σε σειρά και έτσι στην έξοδο έχουμε τυπικά ένα σύστημα των 24volt (ουσιαστικά είναι 34volt) και τους άλλους δύο αντάπτορες τους συνδέουμε στην είσοδο του μετατροπέα με τους αντίστιχους υποδοχείς. Στερεώνουμε τον μετατροπέα κάτω και πίσω από τα πάνελ στην βάση και πέρνουμε την έξοδο που είναι σε φις σούκο και την τοποθετούμε σε μια οποιαδήποτε πρίζα. Εάν δεν φτάνει μπορείται να βάλετε προέκταση. Η βάση που συνοδεύει τα φ/β πάνελ είναι αυτή που πρέπει για την ασφάλεια στήριξης και είναι προσυναρμολογημένη για διευκόλυνση μεταφοράς - έσεις με δύο κλειδια 13αρια βιδώνεται 8 βίδες και 6 έξι στηρίγματα με ένα Allen κλειδί.

4. Το κόστος (σήμερα) για ένα πλήρες σύστημα του 1Kwp (φ/β,βάση,inverter) χωρίς τοποθέτηση από εμάς (250€ για όλη την Ελλάδα ) είναι :
τιμή : 5870€ + ΦΠΑ 19% = 6985,3€ (φοροελάφρυνση = 700€)

Το κόστος για ένα πλήρες σύστημα των 250Wp χωρίς τοποθέτηση είναι :
τιμή : 1600€ + ΦΠΑ 19% = 1853,5 €

Ελπίζω, πρώτα να μην σας κούρασα και δεύτερον να απάντησα σε αυτά που ζητούσατε.

Επισυνάπτω τεχνικά χαρακτηριστικά

Με εκτίμηση,

Για την SOLARTEC HELLAS

Χ. ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
Μηχ. Μηχαν.
Τεχνικό Τμήμα
e-mail : info παπάκι solartec.gr
(το “παπάκι το πρόσθεσα εγώ για να μην τους γεμίσω spam).
web : www.solartec.gr

Η απάντησή τους περιείχε στοιχεία επικοινωνίας με κάποιους πελάτες τους, περιγραφή των εγκαταστάσων αυτών των πελατών, τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ κλπ.
Περιττό να πώ ότι έπειτα από αυτά έχουν αφήσει την καλύτερη εντύπωση μέχρι τώρα.
Έχοντας αυτές τις πληροφορίες θα αρχίσουμε πλέον να το σκεφτόμαστε πιο σοβαρά για το τί και πώς θα το κάνουμε.

Βιβλία βιβλία βιβλία, άλλη μια φορά.

Thursday, July 26th, 2007 από Στέλλα

Έχω πολύ καιρό να γράψω για το τι διαβάζω. Πέρασα κάποια στιγμή μια φάση που δεν ήθελα να διαβάσω τίποτα και το είχα ρίξει στα σταυρόλεξα. Για να το ξεπεράσω αυτό το στάδιο, πήρα και ξαναδιάβασα το “Οι Χαλιμάντζαροι” του Τέρι Πράτσετ. Βιβλιαράκι για νεαρές ηλικίες, διηγείται τη ζωή των carpet people, όντων που ζουν -που αλλού- σε ένα χαλί. Το κακό Ξέφτι επιτίθεται και αυτοί πρέπει να επιβιώσουν όχι μόνο από τις δικές του επιθέσεις αλλά και από τους άγριους. Τέρι Πράτσετ = χιούμορ πάντα, αλλά να μην περιμένουμε και πολλά από αυτό το βιβλίο, το οποίο είχε γράψει στα 17 του. Πάντως τη δουλειά του την έκανε και μετά άρχισα ξανά το διάβασμα, ανανεωμένη.


Το επόμενο βιβλίο που έπιασα ήταν το “A Game of Thrones” του G.R.R. Martin. Με εντυπωσίασε. Είναι το πρώτο βιβλίο από τη σειρά “A song of ice and fire”, η οποία δυστυχώς δεν έχει τελειώσει ακόμα, κι έτσι θα πρέπει (όταν έχω διαβάσει όσα έχουν εκδωθεί μέχρι στιγμής) να περιμένουμε το επόμενο. Είναι ένα πραγματικό έπος της λογοτεχνίας του φανταστικού και τον θαυμάζω για αυτό που έκανε. Έχει χτίσει ένα σύμπαν ολόκληρο με πάρα πάρα πολλούς χαρακτήρες και πολιτισμούς. Όταν συμβαίνει αυτό, έχω συνηθήσει να υπάρχουν πολλές ιστορίες ξεχωριστές που σε κάποια φάση ενώνονται. Εδώ όμως δεν είναι έτσι. Είναι μια συνεχόμενη ιστορία φαντασίας όπου όμως κάθε κεφάλαιο είναι γραμμένο από τη σκοπιά ενός χαρακτήρα. Από τη στιγμή που θα το ξεκινήσεις, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αφήσεις από τα χέρια σου. Αποκτάς αγαπημένους χαρακτήρες και περιμένεις πότε θα έρθει ξανά η σειρά τους… Ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτεια, ανατροπές, ιστορίες αγάπης, μίσους και βλακείας (γιατί κάνουν πολλές βλακείες οι πρωταγωνιστές). Ένα βιβλίο μαύρο, όπου δεν υπάρχει χάπι έντ, οι ήρωες πληγώνονται και πεθαίνουν. Θα καταβροχθίσω και τα επόμενα σύντομα (μετά τον μαραθώνιο Χάρι Πότερ)

Μαραθώνιος Χάρι Πότερ. Σε αναμονή του τελευταίου βιβλίου (το οποίο το ταχυδρομείο μας καθυστερεί χαρακτηριστικά… γκρρρ), είπαμε να κάνουμε μια επανάληψη στα 6 προηγούμενα. Έτσι στις διακοπές πήραμε τα 4 πρώτα μαζί μας και ο Κωνσταντίνος τα διάβασε πριν τελειώσουν οι 2 εβδομάδες και μετά τον κράταγα με νύχια και δόντια να μην πάει Καλαμάτα να πάρει τα επόμενα χαχα. Εγώ διάβασα τα 3 πρώτα και τώρα τελειώνω το τέταρτο. Δεν υπάρχουν και πολλά να πω, τα βιβλία είναι πασίγνωστα και έχουν αποκτήσει φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς. Εγώ είμαι πιο κοντά στους φανατικούς φίλους. Τα 2 πρώτα βιβλία είναι αρκετά απλοϊκά, πιο κοντά σε μικρές ηλικίες και διαβάζονται μέσα σε μια μέρα το καθένα. Σιγά σιγά, καθώς προχωράνε τα βιβλία, γίνονται πιο περίπλοκα και πιο μαύρα. Από το τρίτο κιόλας βιβλίο βλέπεις πως πέρνουν αυτή την τροπή τα πράγματα, μια που η συγγραφέας δεν επιλέγει το χάπι εντ. Στο τέταρτο που διαβάζω τώρα η πλοκή βαθαίνει και μαυρίζει ακόμα περισσότερο. Δεν ισχυρίζομαι πως η Ρόουλινγκ έχει κάνει κανένα έπος όπως ο Μάρτιν. Διαφορετικό το κάθε ένα. Αλλά έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ιστορία που σε τραβάει, που θέλεις να διαβάσεις, που περιμένεις τη συνέχεια.

Φωτοβολταϊκά - απαντήσεις από εταιρείες: Αυτό που ζητάτε δεν γίνεται στην ελλάδα.

Wednesday, July 25th, 2007 από Koyan

Δεύτερη εταιρεία που απάντησε ήταν η Seners. Επίσης δεν απαντήσαν στις ερωτήσεις μου, αλλά τουλάχιστον ήταν πιο προσεκτικοί:

Κύριε ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ,

Σας διαβιβάζουμε ορισμένες ενδεικτικές πληροφορίες προς ενημέρωσή σας στα επισυναπτόμενα αρχεία.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας η δυνατόν τηλεφωνικώς.

Με εκτίμηση,

Συνημένο είχαν ένα διαφημιστικό για τα δύο έτοιμα πακέτα που προσφέρουν σε μορφή pdf και με το όνομα “ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ - ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ-3.pdf”.

Περιελάμβανε δύο προτάσεις, μία για Φ/Β σύστημα 2080 Watts και μία για 2.800 Watts. Και των δύο το κόστος και η δυνατότητα παραγωγής ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή για την οποία ζήταγα πληροφορίες, αλλά τουλάχιστον ήταν και τα δύο σχετικά με αυτό που ζήταγα, και στην ουσία ήταν ότι πιο κοντά δίνουν σε αυτό που θέλω.

Θέλοντας να πάρω περισσότερες πληροφορίες, και κυρίως μια απάντηση αν έχουν κάνει κάποια εγκατάσταση σε κάποιον ο οποίος χρησιμοποιεί μια παρόμοια εγκατάσταση με αυτή που ψάχνω, τους πήρα τηλέφωνο.

Αντίθετα με τους προηγούμενους, είχαν καταλάβει τι ήθελα αλλά μου είπαν πολύ ευγενικά ότι κανένας στην Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πάρει χρήματα από την ΔΕΗ για το ρεύμα που προσφέρουν πίσω στο δίκτυο μέσω κάποιας οικιακής εγκατάστασης. Τους είπα ότι δεν με ενδιαφέρει να πουλάω το ρεύμα στην ΔΕΗ, αλλά μου είπαν ότι άν συνδέσω τα δικά μου φωτοβολταϊκά με το δίκτυο της ΔΕΗ (οπότε θα λειτουργούν ως αλληλοσυμπληρώμενα), τότε δεν είμαι νόμιμος, γιατί (όπως πολύ σωστά είπε και ο Θανάσης) θα υπάρχουν στιγμές που παράγω περισσότερο από όσο καταναλώνω (ίσως όταν λείπω από το σπίτι, είναι κλειστοί οι υπολογιστές κλπ) οπότε η ΔΕΗ έχει δικαίωμα να μου πεί ότι είμαι παράνομος να στέλνω ρεύμα προς το δίκτυό της. Λογικό.

Η ερώτηση που δεν έκανα (γιατί δεν μου ήρθε τότε), είναι αν υπάρχει τεχνικά τρόπος να μην επιστρέφει ρεύμα προς το δίκτυο της ΔΕΗ (το οποίο βέβαια θα ήταν ηλίθιο να το κάνουμε, γιατί τότε δεν βοηθάμε καμία κατάσταση, παρά μόνο την τσέπη μας).

Αυτό που θέλω λοιπόν τώρα να βρώ, όσο περιμένω τις απαντήσεις και από άλλες εταιρείες (και την ΡΑΕ) είναι ποιο είναι το καθεστώς στις άλλες χώρες όπου γίνονται τέτοιες εγκαταστάσεις.

Φωτοβολταϊκά - απαντήσεις από εταιρείες: Ξέρετε κύριε ποιος είμαι εγώ?

Tuesday, July 24th, 2007 από Koyan

Προηγούμενο άρθρο σχετικά με το θέμα: Φωτοβολταϊκά στην σκεπή. Ερωτήσεις προς την ΡΑΕ και τις εταιρείες του χώρου.

Και το βραβείο της εταιρείας που απάντησε πρώτη πάει στην PHOTOVOLTAIC.
Η απάντησή τους είχε δύο word documents ώς συννημένα. Οι τίτλοι των συννημένων ήταν:
“FWTOBOLTAIKOS STATHMOS 100 kWp ΝΕΟ.doc” και
“Dikaiologitika adeias paragwgis_ti prepei na staloun.doc”

Το κείμενο της απάντησης τους ήταν το εξής:
” ”
Αυτό.
Τίποτα. Ένα άδειο email με δύο συννημένα τα οποία αναφέρονται σε επενδύσεις 600.000€ +ΦΠΑ (σύμφωνα με τα αρχεία) και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.
Σχετικά με τις ερωτήσεις μου ούτε μία απάντηση.

Τους γράφω λοιπόν το εξής:

Τα κείμενα που μου στείλατε ήταν άσχετα με τις ερωτήσεις μου.

Αν η εταιρεία σας δεν ασχολείται με εγκαταστάσεις σαν αυτή που σας περιγράφω μπορείτε να το πείτε.
Το να μου στείλετε ένα πακέτο που είναι το άσχετο από αυτό που ρωτάω (δεδομένου ότι λέω ότι δεν
με ενδιαφέρει να πουλάω ρεύμα, και περιγράφω και το μέγεθος της εγκατάστασης που θέλω να κάνω)
δείχνει τουλάχιστον ότι δεν μπήκατε καν στον κόπο να διαβάσετε τις ερωτήσεις μου.

Σας ευχαριστώ,

Και εκεί που περίμενα κάποια απάντηση στις ερωτήσεις μου, με παίρνουν τηλέφωνο (παρ’ ότι είχα ζητήσει οι απαντήσεις τους να είναι μέσω email).
Δεδομένου ότι με πήραν τηλέφωνο αντί να μου απαντήσουν μέσω email θα μεταφέρω την συζήτηση έτσι όπως την θυμάμαι εγώ:
-Παρακαλώ
-Γιά σας, θα ήθελα να μιλήσω με τον κύριο Koyan XXXXXXXXXX
-Ο ίδιος.
-Λέγομαι ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ και τηλεφωνώ από την εταιρεία PHOTOVOLTAIC.
-Μάλιστα
-Μας στείλατε ένα μύνημα σήμερα που μας λέγατε ότι δεν κάνουμε καλά την δουλειά μας.
-Σας έστειλα ένα μύνημα στο οποίο σας έλεγα ότι δεν απαντήσατε τις ερωτήσεις που σας έκανα, αλλά μου στείλατε μία απάντηση κονσέρβα, και αυτό το θεωρώ αντιεπαγγελματικό.
-Κύριε ΧΧΧΧΧΧΧ ξέρετε ποιος είμαι εγώ?
-Όχι
-Κύριε, η PHOTOVOLTAIC είναι εταιρεία στον χώρο από το 198Χ και έχει κάνει το 70% των εγκαταστάσεων στην Ελλάδα.
-Μάλιστα, αλλά παρόλα αυτά, δεν μου απαντήσατε στις ερωτήσεις μου, και πιστεύω ότι το να μην είχατε απαντήσει καθόλου, θα ήταν καλύτερο από το να μου στείλετε τίποτα.
-Μα τι λέτε κύριε, τι περιμένετε, να γράφετε εσείς μία έκθεση και μετά να χτυπάτε παλαμάκια και να χορεύουμε? (πράγματι, μου είπε αυτό το πράγμα, αυτό το θυμάμαι πολύ καλά)
-Συγνώμη? Εγώ σας ρώτησα απλά αν αναλαμβάνει η εταιρεία σας οικιακές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών.
-Κύριε αυτό που λέτε είναι ουτοπικό. Δεν γίνεται. Τέτοια επένδυση δεν αποδίδει. Το καταλαβαίνετε ότι εγώ κάνω ζημιά στην εταιρεία μου λέγοντάς σας να μην αγοράσετε κάτι τέτοιο.
-Σας ευχαριστώ, θα μπορούσατε να μου το είχατε γράψει αυτό σαν απάντηση στις ερωτήσεις μου αντί να μου στείλετε κάποια άσχετα κείμενα
-Αυτά που σας έστειλα σας τα έστειλα για να σας δείξω ότι αυτό που ζητάτε δεν γίνεται. Ξέρετε όπως ο δικός σας χρόνος είναι πολύτιμος, έτσι είναι και ο δικός μας.
-Εντάξει, σας ευχαριστώ
-Γειά σας.

Τα συμπεράσματα δικά σας.