Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το πρωτάκι και το τριτάκι

Και τα δύο παιδιά νομίζω χόρτασαν αυτό το καλοκαίρι διακοπές. Και βουνό και θάλασσα και μπάνια κι εκδρομές και παιχνίδι. Τόσο που πραγματικά θέλαν να αρχίσει το σχολείο. Βέβαια κι άλλοι γονείς αυτό λέγανε. Πέμπτη και Παρασκευή θα πάνε με όρεξη και κέφι στο σχολείο. Από Δευτέρα θα δούμε τι θα γίνει που θα έχει περάσει το “καινούριο” και θα έχει μπει το διάβασμα στη μέση! 🙂

Η Ιωάννα ειδικά πάντως το περίμενε με μεγάλη αγωνία. Πρωτάκι φέτος. Είναι απίστευτο να βλέπεις αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι να έχει την τσάντα στους ώμους και να πηγαίνει σχολείο! Θέλει να είναι πρώτη στην τάξη της, η καλύτερη μαθήτρια, να ακούει τη δασκάλα, να τα μάθει όλα και όταν καμιά φορά λείπει η δασκάλα να την βάζει αυτή στη θέση της. Έτοιμη για μεγαλεία!

Ο Γιώργος μου φαίνεται λίγο πιο συγκροτημένος απ’ ό,τι άλλες χρονιές. Μέχρι που ετοίμασε και την τσάντα του μόνος χτες (μεγάλη πρόοδος). Θα δείξει η πορεία, πάντως θέλω να είμαι αισιόδοξη.
Έχουν και καινούριες δασκάλες φέτος. Η δασκάλα της Ιωάννας μου φάνηκε εξαιρετική. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση και από το πως είχε στολίσει την τάξη και επειδή θέλει να τηρεί πρόγραμμα (και να μην παίρνουν κάθε μέρα ΟΛΑ τα βιβλία μαζί όπως έκανε ο Γιώργος) και γιατί όσα βιβλία δεν χρειάζονται μελέτη θα τα αφήνουν στο σχολείο (κάνοντας την ασήκωτη τσάντα που κουβαλάνε, λίγο πιο ελαφριά).
Η δασκάλα του Γιώργου είναι και αυτή πολύ νέα. Έμαθα πως κάνει πολύ δουλειά, τα παιδιά πραγματικά μαθαίνουν μαζί της, όμως βάζει ΠΟΛΥ δουλειά στο σπίτι… Αυτό θα μας τσακίσει. Αλλά και πάλι θα δούμε.

Έχω μεγάλη αγωνία να δω πως θα είναι σήμερα το μεσημέρι που θα τα πάρουμε.

Από εξωσχολικές δραστηριότητες ακόμα έχουμε λίγα πράγματα. Η Ιωάννα γράφτηκε στο Ωδείο ξανά και φέτος θα ξεκινήσει πιάνο. Λάμπει το προσωπάκι της και μόνο που το λέει. Ο Γιώργος φέτος ζήτησε μπάσκετ (πρωτοφανές!) και ιστιοπλοοία (ας είναι καλά το σκάφος του παππού). Ιστιοπλοοία φυσικά κάνουν περισσότερο το καλοκαίρι που έχουν μαθήματα αρχαρίων, αλλά θα πάμε το σαββατοκύριακο να κάνουμε μια δοκιμή. Αγλικά μαζί μου όπως και πέρισυ.
Πάντως μεγάλο έξοδο οι εξωσχολικές δραστηριότητες! Είναι ικανές να σε γονατίσουν. Και που να μεγαλώσουν κιόλας!

Άντε λοιπόν καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά που ξεκινάνε σχολείο, μικρά και μεγάλα και καλό κουράγιο στους γονείς!

3 thoughts on “Το πρωτάκι και το τριτάκι

  1. Aspa

    Τέλεια η η τεράστια ροζ τσάντα του “πρωτακίου”. Έχει όρεξη να μάθει το κορίτσι! Και ο Γιώργος καλός! Άντε καλή χρονιά!

  2. Sophia

    Γιούπιιιιιιι, θα έχω επιτέλους κάποιον να παίζω μπάσκετ, και να είναι κάτω από 100 κιλά!!!! Και η Ιωάννα θα έχει και πιάνο να παίζει!!! Το βασικό είναι να γλυτώσετε όσα μπορείτε από τις ξένες γλώσσες…
    ;-D

  3. Pingback: Τεταρτάκι και εκτάκι | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.