Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Μερικά βιβλία

Γενικώς αυτό τον καιρό δεν έχω πολύ όρεξη για διάβασμα. Κουράζομαι εύκολα και προτιμώ να λύσω κανένα πρόβλημα λογικής.

Από τον Μάρτιο λοιπόν μέχρι τώρα έχω διαβάσει 3 βιβλία. Πάμε να τα δούμε:

The City Who Fought – Anne McCaffrey and S.M. Strirling

Βιβλίο από τη σειρά Brain & Brawn Ship. Στο σύμπαν αυτό, άτομα που γεννιούνται με αναπηρίες μεγαλώνουν για να γίνουν η καρδιά των διαστημοπλοίων. Συνδέονται με αυτά έτσι ώστε να γίνουν η επέκταση του εαυτού τους και έτσι μπορούν να τα πιλοτάρουν και να τα ελέγχουν καλύτερα και γρηγορότερα από οποιονδήποτε κοινό θνητό. Τα διαστημόπλοια τα διοικούν μαζί με τον Brawn τους, έναν άνθρωπο που γίνεται ο κολλητός και η παρέα του brainship και είναι τα χέρια του, όταν αυτά χρειάζονται 🙂

Η σειρά έχει μερικά πολύ ωραία βιβλία. Όμως σιγά σιγά, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία της, γίνονται όλο και περισσότερο Άρλεκιν. Διαβάζονται ευχάριστα και γρήγορα, χωρίς όμως να έχουν να σου πουν και τίποτα ιδιαίτερο.

Αυτή τη φορά δεν ήταν διαστημόπλοιο, αλλά διαστημικός σταθμός.  Βλέπουμε το πως εξελίσσεται η σχέση του Brain Simeon με την καινούρια του Βrawn Channa και πως αντιμετωπίζουν την κατάσταση όταν ένα άγνωστο διαστημόπλοιο σχεδόν τους χτυπάει. Και αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς το διαστημόπλοιο αυτό ακολουθούν πειρατές του διαστήματος.

Και μετά διάβασα και τη συνέχειά του, το:

The Ship Avenged – S.M. Stirling

Αυτό το έγραψε μόνος (ή μόνη δεν ξέρω τι είναι), χωρίς την κυρία McCaffrey. Και είναι σαφώς χειρότερο. Αυτό το διάβασα σχεδόν με το ζόρι, έτσι για να μην το παρατήσω. Αυτό και αν ήταν Αρλεκιν…

Εδώ, μετά από χρόνια, οι πειρατές ξαναχτυπούν.

Δε μου άρεσε ουτε το τι έκανε με τους χαρακτήρες, ούτε το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Σχεδόν έχω ξεχάσει τι λέει μετά από 1 μήνα.

Πάμε στο τρίτο βιβλίο. Άλλο ένα εφηβικό βιβλίο, από αυτά που μου αρέσουν. Το έβδομο και τελευταίο βιβλίο της σειράς The Keys to the Kingdom.

Lord Sunday – Garth Nix

Η σειρά ολοκληρώνει τις περιπέτειες του Άρθουρ μέσα στο Σπίτι. To προηγούμενο βιβλίο το είχα διαβάσει το 2008.

Μου άρεσε η σειρά, μου άρεσε ο τρόπος που ολοκληρώθηκε η ιστορία. Μου αρέσει γενικώς ο συγγραφέας, αν και η καλύτερη σειρά του είναι το Old Kingdom με τα Lirael,  Sabriel και Abhorsen. Το καλό είναι πως διάβασα ότι του χρόνου θα βγει καινούριο βιβλίο στη σειρά αυτή.

One thought on “Μερικά βιβλία

  1. Sophia

    Άσε, εγώ ακόμα παιδεύω το Gridlinked γιατί το έχω στην τσάντα για τη θάλασσα, μαζί με το The blind watchmaker….
    🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.