Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το beach party της Ιωάννας

Η Ιωάννα μετά το δικό μου beach party αποφάσισε πως είναι μια πολύ καλή ιδέα και πως αυτό θέλει φέτος για πάρτυ της. Φίλοι, φαγητό, θάλασσα και παιχνίδι στην άμμο. Τι πρόβλημα να έχουμε εμείς;

Το πάρτυ αυτό ήθελε και μίνιμουμ προσπάθεια εκ μέρους μου για προετοιμασία. Οι φίλοι ειδοποιήθηκαν μέσω τηλεφώνου (τα σχολεία έχουν κλείσει μέρες τώρα, οπότε δε βλέπονται να δώσουμε προσκλήσεις) και το σπίτι δε χρειαζόταν καμία προετοιμασία. Επίσης δεν είχα να σχεδιάσω παιχνίδια κλπ. Τα κουβαδάκια και τα φτυαράκια έφταναν για να περάσουν τέλεια όλα τα πιτσιρίκια.

Το μόνο που χρειάστηκε προετοιμασία ήταν η τούρτα. Για να ταιριάζει με το θέμα, η Ιωάννα διάλεξε μια τούρτα Κάστρο στην άμμο! Και για να πω την αλήθεια είχε πιο πολύ δουλειά απ’ όση νόμιζα. Έχει δουλειά φυσικά αν θέλεις να είσαι ψείρας στην εμφάνιση… Όχι ότι δε θα μπορούσα να περάσω κάνα δυο μέρες ακόμα στην προετοιμασία της… Όμως το αποτέλεσμα μου άρεσε πάρα πολύ και με χαρά θα πω πως ενθουσίασε και όλα τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους που ήρθαν στο πάρτυ!

Στο πάρτυ λοιπόν ήρθαν πολύ λιγότερα άτομα από αυτά που σχεδιάζαμε. Άγνωστο γιατί, κανείς δε μας ειδοποίησε πως δε θα έρθει. Εμείς είχαμε ετοιμάσει τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια και σαντουιτσάκια για ένα λόχο, κάτι κιλά φρούτα και αγγουράκια και πάμπολλους χυμούς και νερά.  Για να μη μιλήσω για τις 4 δόσεις κέικ που είχε η τούρτα!!! Έτσι, παρότι τα πιτσιρίκια έπεσαν ως πεινασμένες ακρίδες πάνω στο φαγητό μετά από το μπάνιο και τις βουτιές, πάλι μας έμειναν φαγητά και χυμοί και γλυκό για όλη την εβδομάδα!!!

Το βασικό όμως ήταν πως ήρθαν όλοι οι κολλητοί φίλοι των παιδιών από την Καλαμάτα. Έτσι δε μας πείραξε και ιδιαίτερα που δεν ήρθαν ΟΛΟΙ όσοι είχαμε καλέσει. Τα πιτσιρίκια ευχαριστήθηκαν κολύμπι και παιχνίδι στη θάλασσα και μετά πήραν όλα από ένα σετ κουβαδάκι-φτυαράκι (που ήταν το δωράκι τους) και κάναμε διαγωνισμό κάστρου στην άμμο. Όταν τελείωσαν δώσαμε σε όλα βραβείο (είχαμε βραβείο μοναχικού κατασκευαστή, βραβείο κάστρο Άρχοντας των Δακτυλιδιών, βραβείο τιτανοτεράστιου κάστρου και άλλα τέτοια ευφάνταστα) και στο τέλος έφερα και το δικό μου κάστρο για να το… τσακίσουνε!

(δεν τα πέτυχα όλα τα πιτσιρίκια μαζεμένα, αλλά φαίνεται ο ζήλος με τον οποίο έπεσαν στα… κατασκευαστικά έργα! )

Το πάρτυ γινόταν και πάλι μαζί με τη φίλη της Ιωάννας που έχει γιορτή αυτές τις μέρες, και λόγω κοινών φίλων κάνουν πάντα μαζί το πάρτυ τους. Μόνο που δεν κατάφεραν να σβήσουν κεράκια γιατί φύσαγε πάρα πολύ. Έτσι αρκεστήκαμε στο να τραγουδήσουμε μόνο και να κάνουμε πως τα σβήνουνε 🙂

Το παιχνίδι συνεχίστηκε μέχρι που νύχτωσε και αρχίσαμε να κρυώνουμε.

Τα παιδιά γύρισαν πίσω κατευχαριστημένα και ψόφια από την κούραση!

9 thoughts on “Το beach party της Ιωάννας

  1. nikoletta

    apisteuta wraio kastro!!
    i alitheia einai oti den fenete alithino

    ti na pw, pragmatika mpravo kai gia to talento alla kai gia tin ipomoni

  2. ΖΕΦΗ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Διαβάζω τα άρθρα σας με εξειρετικό ενδιαφέρον! Συνεχίστε έτσι! Εκτιμώ τη στήριξη σας στην αγάπη μου για τα παιδιά και το παιχνίδι. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιούργησα το Παίζουμε μαζί. http://paizoumemazi.blogspot.com/
    Ελπίζω να το επισκεφτείτε και να ακούσω τη γνώμη σας. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, θα χαρώ να σας κερδίσω και να γίνετε αναγνώστες του Παίζουμε μαζί κάνοντάς μας Follow!
    Πάντα χαμόγελα, πάντα ελπίδα και ζωή και παιχνίδι!
    Ραφτοπούλου Ζέφη
    Μαμά της Αντριάνας 3 ½ ετών Δασκάλα

  3. Mamma El

    Να τη χαίρεσαι την γοργόνα σου!
    Μου έδωσες τρομερή ιδέα για τα γενέθλια της μεγάλης μου κόρης που είναι σε ένα μήνα ακριβώς από σήμερα!
    Θα είμαστε και διακοπές, σούπερ!!!!!

  4. Στέλλα Post author

    Ζέφη πολύ ωραίο το μπλογκ σου θα το κοιτάξω αναλυτικά 🙂
    Mamma El αν θέλεις, έχουμε στο σάιτ των Συνταγών αναλυτικές οδηγίες για το πως γίνεται το κάστρο στην άμμο. Να τη χαίρεσαι την κορούλα!

    Σας ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.