Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Πάσχα στη Βιέννη

Κάνα δυο βδομάδες πριν το Πάσχα έπεσε η πρόταση να πάμε ταξιδάκι στο εξωτερικό, οικογενειακώς, μαζί με την οικογένεια των φίλων μας. Δε λέμε όχι σε ταξιδάκια βεβαίως και κάτσαμε να σκεφτούμε πολύ το πού θα πάμε. Ψάξαμε για προσφορές, γιατί όταν πας οικογενειακώς είναι πολλά τα χρήματα… Κοιτάξαμε για Ιταλία στην αρχή, περάσαμε σε άλλες χώρες, δε βρίσκαμε κάτι στα μέτρα μας. Μια μέρα μας λένε οι άλλοι να πάμε στη Βιέννη, γιατί έχουν εκεί να μείνουν στους κουμπάρους τους. Στην αρχή δε μας άρεσε η ιδέα (άλλωστε είχαμε ξαναπάει το 2011), στο τέλος όμως βρήκαμε ωραιότατα φτηνά εισητήρια ΚΑΙ φίλη να μας φιλοξενήσει. Οπότε όπως καταλαβαίνετε η απόφαση πάρθηκε εύκολα. (Και) φέτος θα κάναμε Πάσχα στη Βιέννη!

Είχαμε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε, αλλά ας είναι καλά το ίντερνετ και το μαύρο μου βιβλιαράκι από την προηγούμενη φορά… Είχαμε πολλές μέρες ταξιδιού, από Πέμπτη σε Πέμπτη και έτσι έκατσα να κάνω πλάνο! Στην αρχή το βαριόμουν, αλλά εντέλει το έφτιαξα πολύ ωραίο, το ευχαριστήθηκα και έκανα και πολύ καλή δουλειά μάλιστα (είμαι και μετριόφρων). Βρήκα τις κάρτες Vienna Pass, που κοστίζουν κάπως (ή μάλλον σου φαίνεται, γιατί τις πληρώνεις εξ’ αρχής), και σου δίνουν ελεύθερη είσοδο στα περισσότερα μουσεία και αξιοθέατα της πόλης. Το σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε να τις πάρουμε, όχι μόνο για οικονομία ή για να μην έχουμε μαζί μας πολλά μετρητά, αλλά και γιατί έχοντας την κάρτα αυτή σκεφτήκαμε πως θα έχουμε κίνητρο να δούμε πολλά πράγματα. Μετά το πέρας του ταξιδιού και ό,τι κάναμε εκεί, λέω με βεβαιότητα πως μας συνέφεραν και ευτυχώς που τις πήραμε! Για να δούμε όλα όσα είδαμε, εάν πληρώναμε κανονικά, θα είχαμε δώσει τα διπλά λεφτά από αυτά που δώσαμε στις κάρτες. Συν το ότι είδαμε πράγματα που δε θα σκεφτόμασταν να δούμε ή δε θα δίναμε τα λεφτά, συν ότι σε μερικά από αυτά θα κλαίγαμε τα λεφτά μας ενώ τώρα είπαμε οκ, δεν τρέχει και τίποτα.

Όπως είπα έχουμε ξαναπάει Βιέννη (και μάλιστα με τους ίδιους ενήλικες που πήγαμε και φέτος). Ήταν λίγο διαφορετικά με τα παιδιά όμως, ήταν περισσότερες οι μέρες, κάναμε εντελώς άλλα πράγματα. Η γνώμη μου για τη Βιέννη παραμένει η ίδια… Όμορφη πόλη, αλλά δεν ενθουσιάζομαι κιόλας. Το ίδιο και το φαγητό και τα γλυκά. Καλά, αλλά δε θα μου λείψουν. Στα παιδιά άρεσε, στην αρχή την έβαζε η Ιωάννα καλύτερη και από το Άμστερνταμ. Μετά έχασε την πρωτιά μεν, αλλά παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Μας έκανε και καλό καιρό βέβαια, και η γνώμη επηρεάζεται και από αυτό. Άλλο η χιονοθύελλα στο ΄Αμστερνταμ και άλλο οι 20 βαθμοί στη Βιέννη!

Θα ξεκινήσω λοιπόν τα ποστ για τις ημέρες μας εκεί και όλα όσα είδαμε. Στο τέλος θα κάνω και ένα update στον Οδηγό επιβίωσης στη Βιέννη που είχα γράψει (και εμένα με βοήθησε πολύ στην προετοιμασία αυτού του ταξιδιού), με τις έξτρα πληροφορίες που έχω. Ευκαιρία να το ξαναζήσω κι εγώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.