Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι

Για τις διακοπές των Χριστουγέννων αποφασίσαμε να κανονίσουμε ταξιδάκι στο εξωτερικό ξανά. Έπεσαν διάφορες ιδέες για το πού να πάμε και σκεφτόμασταν διάφορα. Μέχρι που είπε ο Κωνσταντίνος πως θα ήθελε να πάει στη Βαρκελώνη, επειδή διάβασε φέτος την “Παναγιά της θάλασσας” που του άρεσε πολύ και θα ήθελε να πάει να δει την εκκλησία της Santa Maria del Mar για την οποία διάβασε τόσα πολλά. Ποιός να έχει αντίρρηση σε ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη;

Κλείνοντας τα εισητήρια είδαμε πως τα φτηνότερα ήταν με τη Turkish airlines και είπαμε, αντί να περιμένουμε 2 ώρες στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Αθήνα στην επιστροφή, να το κάνουμε 2 μέρες ώστε να δούμε την Αγιά Σοφιά και τα υπόλοιπα μέρη για τα οποία διαβάζει η Ιωάννα στην ιστορία του σχολείου φέτος (και ήθελε πολύ να τα δει από κοντά).

Έτσι λοιπόν το ταξίδι έγινε 5,5 μέρες Βαρκελώνη και 2,5 μέρες Κωνσταντινούπολη. Κλείσαμε τα εισητήρια, κλείσαμε δωμάτια μέσω του Airbnb, έκανα το πλάνο μου για τη Βαρκελώνη (κάπως έτσι έγραψα και το ποστ για το πώς οργανώνω τα ταξίδια μας) και περιμέναμε απλώς να δούμε τι καιρό θα κάνει για να φτιάξουμε βαλίτσες! Για την Κωνσταντινούπολη δεν έκανα πλάνο, γιατί ειπαμε πως 2 μέρες θα είναι, θα κάνουμε βόλτες και περπάτημα και θα δούμε ό,τι πέσει μπροστά μας.

Αφού πλησίασαν οι μέρες, είδαμε πως στη Βαρκελώνη θα έχει σούπερ καιρό, με 16 βαθμούς και ήλιο, ενώ στην Κωνσταντινούπολη μάλλον θα είχε κρύο, αφού έδειχνε για τις μέρες που θα ήμασταν εκεί γύρω στους 4 βαθμούς. Φτιάξαμε λοιπόν τις βαλίτσες μας με ρούχα νορμάλ σαν αυτά που κυκλοφορούμε και εδώ, παίρνοντας και ένα πουλοβεράκι για την Κωνσταντινούπολη. Τα παπούτσια (των περισσότερων) ήταν αδιάβροχα, το ίδιο και τα μπουφάν, οπότε ήμασταν έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο (λέγαμε…).

Έτοιμοι λοιπόν αναχωρήσαμε στις 26 του μήνα για Βαρκελώνη! Περάσαμε χάρμα εκεί, όλα ήταν τέλεια, ο καιρός, το δωμάτιο, τα μέρη που είδαμε. Θα γράψω αναλυτικά ποστ, όπως κάνω κάθε φορά, με το τι είδαμε εκεί. Και ήμασταν και τέλεια προετοιμασμένοι βεβαίως για τον καιρό εκεί! Εγώ κυκλοφορούσα κυρίως με κοντομάνικο δηλαδή… Και μετά ήρθε η Κωνσταντινούπολη…. Και έπεσε ακριβώς τη μέρα που είχε χιονοθύελλα… Η ταλαιπωρία μας ήταν τόση που αξίζει δικό της ποστ… Όμως πήγαμε εντέλει και παρά το χιόνι (!!!) – ή ίσως εξαιτίας αυτού-  περάσαμε κι εκεί πολύ καλά, αν και όχι τόσο προετοιμασμένοι για τον καιρό από άποψη ρούχων…

Προετοιμαστείτε λοιπόν για ένα ταξίδι στην ηλιόλουστη Βαρκελώνη και την χιονισμένη Κωνσταντινούπολη μέσα από τα ποστ 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.