Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τι δεν μου αρέσει

Χτες δεν ήμουν καλά. Είχα πάλι τις μαύρες μου, ένα meltdown που είπε και ο Κωνσταντίνος. Ξεκίνησα να γράφω ένα ποστ, αλλά δε μου άρεσε και το παράτησα. Γενικά δε μου αρέσει να γκρινιάζω και να γράφω μαύρες σκέψεις.

Όμως κάτι θέλω να γράψω. Οπότε αποφάσισα να γράψω 5 πράγματα που ΔΕΝ μου αρέσουν, όπως είχα γράψει και 10 πράγματα που αγαπώ. Είναι πράγματα που δε μου αρέσει να κάνω, άλλα λογικά στα οποία θα συμφωνήσει πολύς κόσμος και άλλα εντελώς παράλογα! Και βέβαια και πάλι δεν είναι με σειρά προτεραιότητας, αλλά όπως μου έρχονται στο μυαλό.

Πάμε λοιπόν:

1. Δε μου αρέσει να παίρνω τηλέφωνο άγνωστους ανθρώπους ή -ακόμα περισσότερο- ανθρώπους που έχω δει 1-2 φορές μόνο. Θα αισθανθώ πολύ άσχημα αν δε με θυμηθεί και αν πρέπει να κάτσω να του εξηγώ ποιά είμαι κλπ. οπότε δε θέλω να το κάνω. Γενικότερα το να παίρνω τηλέφωνα δεν είναι η καλύτερή μου, ακόμα και καλούς μου φίλους. Άγνωστο το γιατί. Νομίζω πως δε θέλω να αισθανθώ ούτε στιγμή πως ενοχλώ ή διακόπτω ή οτιδήποτε. Ξέρω, είναι χαζό, ξέρω δεν πρέπει να τα αισθάνομαι όλα αυτά, αλλά… Έτσι είμαι 🙂

2. Δε μου αρέσει να κάνω λάθος. Δυσκολεύομαι πολύ να μιλήσω μια ξένη γλώσσα γιατί φοβάμαι πως θα πω καμιά μπούρδα. Και ναι, ξέρω πως όταν ξένοι προσπαθούν να μιλήσουν ελληνικά δε θα με νοιάξει καθόλου να κάνουν λάθος, οπότε δε θα έπρεπε να το σκέφτομαι. Επίσης αν δεν είμαι απόλυτα σίγουρη για μια απάντηση θα δυσκολευτώ πολύ να απαντήσω, γιατί θα φοβάμαι μην κάνω λάθος. Για τον ίδιο λόγο δε μου αρέσει καθόλου να δείχνω πράγματα που κάνω, γιατί υπάρχει περίπτωση να τα δει ένας ειδικός και να μου πει πως έχω κάνει κάτι λάθος και στραβά. Π.χ. στις Συνταγές έχω βάλει μεν πάρα πολλές, αλλά πάντα με το φόβο και το άγχος πως θα τις δει ένας κανονικός μάγειρας ή ζαχαροπλάστης και θα τις κράξει. Καμία αυτοπεποίθηση έτσι;

3. Δε μου αρέσει να βάζω στη θέση τους τα ρούχα. Μπορεί να βάλω πλυντήρια, να απλώσω (αν και αυτό το κανει συνήθως ο Κωνσταντίνος), να τα μαζέψω στη λεκάνη, ακόμα ίσως και να τα σιδερώσω, αλλά όταν έρθει η ώρα να μπουν στα συρτάρια είναι η χειρότερή μου. Ή μάλλον η χειρότερή μου είναι όταν πάμε ταξίδι και πρέπει να μαζευτούν οι βαλίτσες… Το σιχαίνομαι! Με την ίδια λογική -αλλά όχι με την ίδια ένταση- δε μου αρέσει να βάζω και τα πιάτα στη θέση τους. Όταν τακτοποιεί κάποιος άλλος τα πιάτα και αφήνει έξω τις κατσαρόλες ή άλλα κουζινικά που δεν ξέρει που πάνε -γιατί φυσικά ξέρω εγώ- μου έρχεται να βάλω τις φωνές…

4. Δε μου αρέσει να κάνω διαδρομές όλη μέρα για να πηγαινοφέρνω τα παιδιά στις διάφορες ασχολίες τους. Μπορώ να το κάνω και γενικότερο αυτό. Δε μου αρέσει να βγαίνω από το σπίτι για δουλειές, μόνη μου. Μπορεί να πρέπει να μαγειρέψω και να μου λείπει κάτι και να πρέπει να πάω να το αγοράσω. Ε, το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι και προσπαθώ να βρω τρόπο να μη το κάνω. Αν έχω παρέα δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να το κάνω βέβαια. Και όλη μέρα έξω μπορώ να είμαι. Αλλά μόνη μου, δεν ξέρω, δεν μπορώ να το κάνω. Να πω επίσης πως από τη στιγμή που θα το κάνω και θα βγω, είμαι σούπερ καλά, θα κάνω με ευχαρίστηση αυτά που πρέπει. Αλλά αυτό το ξεκίνημα, η απόφαση, είναι πολύ δύσκολα. Υπάρχουν φορές που μπορεί να μη βγω από το σπίτι και 3-4 μέρες, γιατί ο καλός μου Κωνσταντίνος έχει αναλάβει τις εξωτερικές δουλειές (τι να κάνει ο καημένος…)

5. Δε μου αρέσει καθόλου να τσακώνομαι και να έρχομαι σε αντιπαραθέσεις με άλλους. Δεν έχει σημασία ποιός έχει δίκιο ή άδικο. Δε μου αρέσει ούτε να βρίσκομαι μπροστά σε τσακωμούς άλλων. Αν νομίζω πως κάποιος γύρω μου πρόκειται να τσακωθεί, θα προτιμήσω να φύγω.

Και έτσι όπως τα γράφω αυτά, μου ήρθε η όρεξη να γράψω και 5 μειονεκτήματα ου χαρακτήρα μου ακόμα (ε ναι, έχω και τέτοια)

1. Νομίζω πως μόνο εγώ μπορώ να κάνω σωστά τις δουλειές και δυσκολεύομαι να αφήσω άλλους να τις κάνουν

2. Είμαι ξεροκέφαλη και πεισματάρα

3. Είμαι ακατάστατη

4. Από τη στιγμή που θα πετύχω κάτι μετά βαριέμαι να το ξανακάνω

5. Δεν συγχωρώ εύκολα και δε θα ξεχάσω αν κάποιος με έβλαψε ή μου φέρθηκε άσχημα.

Ουφ. Τα είπα και ξεθύμανα! Όχι μόνο δε βλάπτει να λέμε τα αρνητικά μας, νομίζω βοηθάει κιόλας. Όχι ότι θα αλλάξουν βέβαια χαχαχααχχααα. Αλλά για λίγο αισθάνεσαι να σου έχει φύγει ένα βάρος.

13 thoughts on “Τι δεν μου αρέσει

 1. Koyan

  Δεν χρειάζεται βέβαια να πω, ότι όταν κάποιος γράφει για τον εαυτό του έχοντας τέτοια μαύρη διάθεση, θα παρουσιάσει τον εαυτό του πολύ άσχημα.

  Μιλάω για τα μειονεκτήματα που γράφεις παραπάνω (για το τι δεν σου αρέσει δεν μπορώ να φέρω αντίρηση, εσύ ξέρεις καλύτερα τι σου αρέσει και τι όχι).

  Στελλίτσα μου, ξέρεις ότι σε πολλά από τα παραπάνω υπερβάλεις, και αν τα διαβάσεις σε λίγες μέρες θα πεις “πω πω, δεν είμαι εγώ αυτή”. (Γιατί κόσμε, σου το λέω εγώ: δεν είναι έτσι η Στελλίτσα μου!!!)

  1) Είσαι πολύ καλύτερη στο να αφήνεις τους άλλους να σου δείξουν τι μπορούν να κάνουν, και αν το κάνουν καλά να τους αφήσεις να συνεχίσουν να το κάνουν. Σκέψου πως όταν βρήκες ανθρώπους, τους έδωσες μέρος της δουλειάς σου, και εδώ και πολύ καιρό τους αφήνεις και την κάνουν χωρίς να κάνει micromanagement ή να τους την λές για το παραμικρό. Άρα: δεν νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις μόνο εσύ τις δουλειές σωστά, αλλά θέλεις οι δουλειές σου να γίνονται σωστά. Αυτό δεν είναι αρνητικό.

  2) Ναι, είσαι ξεροκέφαλη και πεισματάρα, αλλά ακούς επιχειρήματα. Δέχεσαι να ακούσεις την άποψη του άλλου, και όσο ξεροκέφαλη και να είσαι, βάζεις την λογική πάνω από τις παγιομένες σου απόψεις. Είσαι ξεροκέφαλη όταν προσπαθούν να σε πείσουν χωρίς επιχειρήματα, ή με ηλίθια επιχειρήματα. Και είσαι πεισματάρα, με την έννοια ότι αν ξεκινήσεις κάτι πολύ δύσκολο, θα το παλέψεις μέχρι να το καταφέρεις.

  3) Ακατάστατη? Θυμάσαι την φωτογραφία του σπιτιού στο Αμστερνταμ? Μπορείς να πας μέσα και να συγκρίνεις την ντουλάπα μου με την ντουλάπα σου? Τα συρτάρια μου με τα συρτάρια σου? Συνειδητοποιείς ότι γνωρίζεις που βρίσκονται όλα τα ρούχα σου? Αν σε ρωτήσω τώρα “που είναι το ροζ μπλουζάκι με την καρδούλα?” ξέρεις. Για ρώτα τον υπόλοιπο κόσμο 😛

  4) Δεν το σχολιάζω, σου αρέσουν οι προκλήσεις. Και τί έγινε.

  5) Και καλά κάνεις!!!

  Φιλιά,
  Ο Κωνσταντίνος σου

 2. Julia_Dream

  Παιδιά, έχω λιώσει, ειλικρινά!! Είστε υπέροχο ζευγάρι, είστε υπέροχοι ο καθένας μόνος του, ως προσωπικότητα!! Δύσκολο αυτό να το βρεις στα ζευγάρια.

  Σας διαβάζω πολλά χρόνια και έχω με κάποιο τρόπο “ζήσει” εσάς και την οικογένειά σας. Ειλικρινά σας θαυμάζω και μου αρέσει πολυ ο τρόπος που εκφράζεστε ο ένας για τον άλλον (φτου φτου σκόρδα). Εύχομαι να είστε πάντα έτσι, γλυκύτατοι, αγαπημένοι και πολύ ευτυχισμένοι!!! : )))

  Φιλιά!

  ΥΓ: Ισως μου βγήκε πολύ μελό, αλλά θα έσκαγα εαν δεν το έλεγε 🙂

 3. Sophia

  ΧΑΧΑ, κοίτα, η αλήθεια είναι ότι βασικά, μάλλον σου τακτοποιήσαμε τα κουζινικά σου σε άλλα ‘ντ’ άλλων μέρη!!! ;-ΡΡΡΡΡΡ Άμα χάσεις τα τάπερ και τις κατσαρόλες σου, εχμ… ξέρεις ποιούς να ρωτήσεις…
  Αυτό πάντως για το τηλέφωνο, το κατανοώ απόλυτα, εγώ είμαι της live διαχείρισης!!
  Κοίτα, φιλενάδα, τελικά είσαι πολύ υπομονετικός άνθρωπος, αφού έρχεσαι μαζί μου για βαρετές δουλειές, και δεν με έχεις σκοτώσει ακόμα, τι να πω, είσαι μια ΑΓΙΑ!!!
  ;-ΡΡΡΡ

  Και δεν θέλω να ακούω βλακείες για τις συνταγές…..
  ;-Ρ

 4. Γεωργία

  Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα…οκ!! τι να πω τωρα εγω???? μηπως να συμπληρωσω κι αλλα στη λιστα??? ελαααα ελαααα εμεις σ΄αγαπαμε οπως εισαι (λεμεεεεεε τωρα 😛 )

  αααααα ολα κι ολααααα Κων μας την λεει και με το παραπανω κιολας!!!! ολο παρατηρησεις ειναι και μουρμουρα και ειναι το χειροτερο αφεντικο που υπαρχει!!! τελος!!! χαχαχαχαχα :P:P:P

 5. Στέλλα Post author

  Αγαπημένε μου Κωνσταντίνε,
  σε έχει τυφλώσει λιγάκι ο έρωτας μωρό μου 🙂 και βέβαια σε λατρεύω για αυτό! Πάντα με στηρίζεις και σε ευχαριστώ πολύ. Μπορεί η μαύρη διάθεση να με έκανε να τα πω όλα αυτά δίνοντας ίσως πιο πολύ βάρος απ’ όσο άλλες φορές, αυτό δε σημαίνει πως δεν ισχύουν. Μπορεί να είναι λίγο καταχωνιασμένα και να τα παλεύω, αλλά ισχύουν 🙂

  Julia_Dream σε ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ για τα καλά λόγια και τις ευχές 🙂 Δεν είναι κακό λίγο μελό που και που 🙂

  Σοφία είπαμε, με άλλους πάω όπου πάνε. Σιγά μη σκοτώσω τη φιλενάδα που με βγάζει και λίγο έξω!

  Γιωργία εσένα δε σε σχολιάζω κακούργα χαχαχαχααχαχααα

  Ένα καλό πάντως του να έχεις μαύρη διάθεση και να τα βάζεις με τον εαυτό σου είναι πως ακούς πολλά καλά λόγια από τους φίλους και αγαπημένους σου και αυτό πάντα βοηθάει και ανεβάζει 🙂
  Σας ευχαριστώ όλους. Και σας ευχαριστώ που με αγαπάτε ως έχω 🙂

 6. nikoletta

  egw exw na kanw to exis sxolio, oti se agapame kai den theloume na alaxis einai dedomeno – den xreiazete na pw tipota parapanw.

  omws, exw na prosthesw to exis.
  to gegonos oti kapoies fores ise pismatara…e kai ti egine vre aderfe, oli den imaste kapoies stimes?

  emena den mou exei tixei pote na min me afiseis na kanw kati otan imaste mazi, sinithws kai mazi to kanoume kai pernaw kai telia.

  oso gia to akatastati, oti variesai kai oti den sinxoris…..ase mas re file, na ixan oloi auta gia mionektimata, kai sto katw katw idika gia to teleutaio simfono APOLUTA me ton koyan. otan den peirazeis kanenan exeis APAITISI na min se peirazei kai kaneis.

  … pragmatika an auti itan i kaliteri prospathia sou gia na mas pisis oti exeis mionektimata…tha se stenaxwrisw alla den itan kai toso petiximeni

  to mono, tha xanapw, to mono pou tha simfonisw mazi sou einai oti den sou aresei na pairneis tilefona…fantazomai oloi to exoume diapistwsi auto. Omws epeidi kai egw eimai to idio se katalavainw apoluta. Egw san lisi protimaw ta sms, niothw pio volika me auta.

  Theorw oti meta apo toso mpourdologia pou mas eipes dikaiomatika prepei na mas ftiaxeis ena glikaki…etsi gia to kalopiasma…..(egw oti kai an ginei ekei to kataligw)

  🙂

 7. Sophia

  XAXA, μα τί σαχλό που είσαι, σε τραβάω πέρα δώθε στα πλακάδικα και τα χρωματάδικα, γκρινιάζω όλη την ώρα, και εσύ, αντί να μου ρίξεις μια μπούφλα το βλέπεις και σαν διασκέδαση και με μπουκώνεις και με κεϊκάκια και σάντουιτς???? ΧΑΧΑΧΑ!! Και θες να μας πείσεις ότι έχεις και μειονεκτήματα δηλαδής?? ΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑ!!!!! Τί άλλο θα ακούσουμε!! Κανόνισε, γιατί θα σας έρθω, και θα βάλω να βλέπετε το A Serious Man!!! Και καπάκι, το Moon!!!!!!
  :-PPPPPPPPPPPPP

 8. Στέλλα Post author

  Όχι όχι βοήθειααααα, έλεος! Αν είναι να μου βάλεις αυτές τις ταινίες σταματάω τώρα αμέσως να μιλάω χαχααχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααα

  Νικολίτσα το ξέρεις το πόσο σε αγαπάω. Και για το λόγο αυτό, το αμέσως επόμενο ποστ μου θα είναι ένα κέρασμα 🙂

 9. Nafsika

  Συγνώμη αυτά τώρα είναι μειονεκτήματα;;; Α καλάααααααααααα… Στέλλα, εσύ είσαι η βελτιωμένη έκδοση της Πολυάννας, θα μας τρελάνεις;;;;

  Νομίζω ότι η Νικολέττα το έθεσε ακριβώς όπως πρέπει: πού είναι το γλυκάκι;;;;;

 10. Sophia

  Xεχεχεχεχεχεχε… η τρομοκρατία τελικά, περνάει!!!! Κοίτα, άμα είναι να σε βασανίσω, έχω και άλλο στοκ, αλλά απλά, ΔΕΝ θέλω!!
  ;-ΡΡ

  (Έλα, θα έρθω να πάμε και για ψώνια!!! Ρούχα και παπά!!)
  ;-Ρ

 11. Flora

  Αχ βρε Στέλλα και Κωνσταντίνε! Καλά διέκρινα στο βίντεό μας ότι είσαστε εξαιρετικοί! Το γλυκό χαμόγελο της Στέλλας και η καθαρή ματιά του Κωνσταντίνου, μου «έκλεψαν» την καρδιά! Εξερεύνησα και το site σας και αυτά που γράφετε μου επιβεβαιώνουν όσα αισθάνθηκα! Χαίρομαι γιατί διαπιστώνω ότι είσαστε ισορροπημένοι άνθρωποι, αγαπημένοι, έχετε μια γλυκύτατη οικογένεια και έχετε πολύ καλούς φίλους που σας αγαπάνε! Δεν είναι αυτονόητα όλα αυτά, να το ξέρετε. Θα συμφωνήσω μαζί σου Στέλλα, ότι οι αντιδράσεις των φίλων σε ανεβάζουν και η κακή διαθεση πάει πέρασε…

 12. Στέλλα Post author

  Παστουρμαδομάνα;;; χαχαααχχααχαχχααχα μανούλα αυτό είναι το πιο αστείο νικ που έχεις χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα!!!!!
  Μια τέλεια μάνα βγάζει μόνο τέλεια παιδιά 🙂 Τα φιλιά μου 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.