Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Αγγλικές σειρές και ταινίες

Τηλεόραση γενικώς βλέπουμε ελάχιστη. Για να ξεκαθαρίσω, εννοώ τα προγράμματα που παίζει η κρατική και ιδιωτική τηλεόραση. Και (αν εξαιρέσουμε την Πάτι της Ιωάννας), τίποτα φανατικά ή συστηματικά.

Βλέπουμε όμως αρκετές ταινίες και πάρα πολλές σειρές.  Τα παιδιά πέφτουν για ύπνο το βράδυ κι εμείς ξαπλώνουμε στους καναπέδες μας, ανοίγουμε τον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με την τηλεόραση και βλέπουμε τα καινούρια επισόδεια από τις σειρές που παρακολουθούμε.

Σε άλλο ποστ θα γράψω για το ποιές σειρές βλέπουμε αυτή την εποχή. Τώρα θέλω να πω για μια αποκάλυψη (για μας δηλαδή) του τελευταίου καιρού. Αυτή λέγεται “αγγλικές σειρές και ταινίες”. Οι Άγγλοι είναι το κάτι άλλο… Δεν ξέρω αν θα τολμούσε κανείς άλλος να βάλει μέσα σε μια ταινία ή μια σειρά αυτά που βάζουν αυτοί. Ό,τι τους έρθει στο κεφάλι, το κάνουν σενάριο και το πραγματοποιούν, με μεγάλη επιτυχία θα έλεγα! Αλλά πραγματικά ό,τι τους κατέβει. Παρακολουθείς κάτι και σκέφτεσαι “δε γίνεται να το βλέπω αυτό τώρα…”

Θα ξεκινήσω με τις σειρές.

Doctor Who

Ε, φαντάζομαι ξέρετε πόσο φανατικοί είμαστε οικογενειακώς, εδώ και χρόνια. Σε γενικές γραμμές δεν είναι τόσο εξωφρενικό όσο άλλα που έχουμε δει (για το είδος του δηλαδή). Όμως δεν δίστασαν να πουν ξεκάθαρα πως η βασιλική οικογένεια είναι λυκάνθρωποι. Με επιχειρήματα:

 • So the Royal Family are werewolves?
 • Well, maybe not yet. A single wolf cell could take a hundred years to mature. Might be ready by, ooh. . . early 21st century.
 • Nah, that’s just ridiculous.
 • Mind you. Princess Anne. . . I’ll say no more.
  And if you think about it, they’re very private. They plan everything in advance. They could schedule themselves around the Moon! And. . .they like hunting. They love blood sports.
 • Oh, my God! They’re werewolves!
  THEY BOTH HOWL

The misfits

OMG. Τι άλλο να πω. Πήραν μια ιδέα πολυπαιγμένη και πολυφορεμένη τον τελευταίο καιρό και της βγάλανε τα μάτια 😛 Η ιδέα είναι η εξής: 5 νεαροί (και σιγά σιγά βλέπουμε πως και κάμποσοι ακόμα) αποκτούν ειδικές δυνάμεις μετά από κάποιο γεγονός και βλέπουμε πως το αντιμετωπίζουν. Σας θυμίζει Heroes ή 4400 ή μια από τις τόοοοσες σειρές με άτομα που μπορούν να πετάξουν, να διαβάσουν σκέψεις κλπ κλπ; Έτσι είναι. Και όμως. Καμία σχέση.

Εδώ οι νεαροί είναι misfits. Είναι παιδιά που κάνουν community service μετά από κάποιο αδίκημα. Καπνίζουν, βρίζουν και βέβαια δε χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τον κόσμο. Για να μην πω για το τι είδους δυνάμεις έχουν… Έχουμε μια κοπέλα που μόλις την ακουμπήσει άντρας φουντώνει αυτομάτως (για να το πω ευγενικά), έναν τύπο που ελέγχει τη λακτόζη, μια κοπέλα που κάνει τον κόσμο καραφλό 😛 😛 😛

Και φυσικά ούτε εδώ διστάζουν να δείξουν ή να πουν πράγματα που δεν θα έδειχνε άλλος. Με αποκορύφωμα το τελευταίο Christmas special επισόδειο. (μη διαβάσετε τα παρακάτω αν δε θελετε να σας χαλάσει η έκπληξη…)

Μια κοπέλα γεννάει και βάζουν το μωρό στη φάτνη πετώντας μακριά την κούκλα του Ιησού, ένας τύπος παίρνει πολλές δυνάμεις και περνιέται για τον Χριστό (ένας χριστός που πίνει, εκμεταλεύεται τον κόσμο, κλέβει λεφτά κλπ),  την πέφτουν στην καθολική εκκλησία:

 • You’re exploiting the vulnerable. You’re taking money off pupils. You’re sexually assaulting girls.
 • Hey. That’s the Catholic Church for you.
 • He’s got a point. When I was growing up in Ireland, if the priests weren’t fiddling with you, you were one of the ugly kids.

Και το κορυφαίο:

 • F**k me Santa!

Θα προχωρήσω με 2-3 ταινίες.

Hot Fuzz

Ένας πολύ καλός αστυνομικός, τόσο καλός που κάνει όλο το υπόλοιπο τμήμα του να φαίνεται άχρηστο, στέλνεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη από τους ανώτερούς του (που φυσικά δε θέλουν να φαίνονται άχρηστοι). Εκεί φυσικά οι αστυνόμοι γελάνε μαζί του, με τις τακτικές και την προσκόλλησή του στο νόμο. Και όταν αρχίζουν οι μυστήριοι θάνατοι κανείς δεν πιστεύει πως υπάρχει φονιάς στη μικρή και ήσυχη πόλη τους.

Και αν αυτό σας φάνηκε οκ, τίποτα το συγκλονιστικό, κάνετε λάθος. Η ταινία έχει πολύ πλάκα, γίνονται πολλά περίεργα και ό,τι να’ναι και επίσης, εκεί που κάθεσαι και βλέπεις μια ταινία (σχεδόν) για όλη την οικογένεια, με δράση, λίγο πιστολίδι, αλλά χωρίς πολλά αίματα και βία, ξαφνικά σου έρχεται μια σκηνή τόσο splatter, τόσο αηδιαστικά απαίσια που παθαίνεις σοκ. Και γελάς βέβαια.

Από τις καλύτερες ταινίες που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό!

Shaun of the Dead

(για όσους δεν το κατάλαβαν, παράφραση του Dawn of the Dead). Μαύρη κωμωδία, στην οποία οι Λονδρέζοι μετατρέπονται σε ανθρωποφάγα ζόμπι και η διαφορά (στην αρχή τουλάχιστον) προφανώς δεν είναι και πολύ μεγάλη από το κανονικό τους, γιατί οι πρωταγωνιστές ούτε που το καταλαβαίνουν ότι μιλάνε σε ζόμπι και όχι σε κανονικό άνθρωπο! Θα καταφέρει ο πρωταγωνιστής να επιβιώσει, να κερδίσει ξανά την κοπέλα του και να σώσει τους φίλους του σε μια κοινωνία που μετατρέπεται σιγά σιγά σε αιμοδιψείς ζωντανούς νεκρούς;

Μιλάμε για πολύ γέλιο. Η ταινία είναι καλτ, έχει κυκλοφορήσει σε κόμικ, έχει πολλούς οπαδούς και ο Romero και ο Tarantino δηλώνουν φαν και εντυπωσιασμένοι.

Τρίβια: στις δυο αυτές ταινίες πρωταγωνιστούν ο Nick Frost και ο Simon Pegg. Θεοί! Θεωρούν τις ταινίες αυτές μέρος της Blood and Ice Cream Trilogy. Το τρίτο μέρος το αναμένουμε με αγωνία 🙂 Και στις τρεις ταινίες οι πρωταγωνιστές τρώνε Cornetto και μάλιστα του σχετικού χρώματος και είδους (πχ στο Shaun of the Dead τρώνε φυσικά κορνέτο φράουλα). Και επειδή οι τύποι μας άρεσαν πάρα πολύ, ψάξαμε να δούμε και άλλες ταινίες, δικές τους αλλά και του σκηνοθέτη. Έτσι πέσαμε πάνω στο

Scott Pilgrim vs. the World

Πως να περιγράψω αυτή την ταινία;;;; Ένας νεαρός γουστάρει μια κοπέλα και καταφέρνει να την κάνει κοπέλα του. Όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Ποτέ δεν είναι. Για να την κρατήσει, μαθαίνει πως πρέπει να νικήσει, σε μάχη μέχρι θανάτου, τους 7 σατανικούς πρώην της…

Η πιο ό,τι να ναι ταινία που έχω δει. Είμαι απόλυτα σίγουρη πως θα βρεθεί πολύς κόσμος που θα με βρίσει αν τη δει εξαιτίας μου. Ο φίλος μας ο Πέτρος ίσως να είναι μέσα σε αυτούς 🙂 Όμως εμείς την ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ. Είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη ταινία έχουμε δει.

Να πω εδώ πως αυτή δεν είναι καθαρά αγγλική ταινία. Ο σκηνοθέτης πήγε στο Χόλιγουντ για αυτή. Όμως εγώ θα την βάλω σε αυτή τη λίστα γιατί είμαι σίγουρη πως δεν θα την κατάφερνε άλλος 🙂

Αυτά προς το παρόν. Θα έχει σίγουρα συνέχεια, γιατί την έχουμε καταβρεί. Είπαμε να δούμε και το Spaced (μαντέψτε ποιοί πρωταγωνιστούν),  το οποίο έχει πολύ φανατικούς οπαδούς. Έχουμε δει δυο επισόδεια καιμας φάνηκε κάπως, αλλά πρέπει να δούμε παραπάνω για να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

6 thoughts on “Αγγλικές σειρές και ταινίες

 1. Sophia

  Και έλεγα κι εγώ, πώς βρέθηκε το Scott Pilgrim vs. the World μέσα στο σκληρό μου!!! ;-ΡΡΡ

 2. menia

  Δώστε μια ευκαιρία και στο The It Crowd. Είναι αρκετά σουρεαλιστικό. Ειδικά ο διευθυντής έχει πολύ γέλιο

 3. Στέλλα

  Το έχουμε ήδη δει το IT Crowd (και λόγω επαγγέλματος 🙂 ). Σουρεαλιστικό σίγουρα, δε μπορώ να πω πως μας ενθουσίασε όμως….

 4. Διόνα

  Ο Scott Pilgrim είναι στη λίστα αναμονής και περιμένει να μείνουμε ξύπνιοι αρκετή ώρα κάποιο βράδυ 🙂
  Δείτε και τη σειρά Gavin and Stacey, έχει πολλή πλάκα και προφορά που σκοτώνει!
  Επίσης ωραία είναι η ταινία The boat that rocked, αμερικάνικης όμως παραγωγής αλλά με αγγλική ιστορία.
  A και το Extras, δεν έχουμε δει όλους τους κύκλους αλλά είναι ωραία σειρά. Κι αυτή έχει ολίγη αμερικανική συμμετοχή στην παραγωγή νομίζω…
  Αυτό που μου αρέσει στις αγγλικές παραγωγές είναι ότι ξεχνάνε τι θα πει πολιτική ορθότητα ακόμα και σε θέματα ταμπού. Και το κάνουν με πολύ χιούμορ.

 5. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » Σειρές που παρακολουθούμε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.