Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

The ghost brigades

Του John Scalzi

Συνέχεια του Old man’s war. Ή μάλλον όχι ακριβώς συνέχεια, γιατί εδώ δεν βλέπουμε καθόλου τον John Perry. Είναι όμως στο ίδιο σύμπαν και εξελίσσεται αμέσως μετά τα γεγονότα σε εκείνο το βιβλίο.

Είναι εξαιρετικά ευκολοδιάβαστο, σε σημείο να μοιάζει με βίπερ θα έλεγα. Είναι καλογραμμένο, με μπόλικη δόση χιούμορ, έχει πάρει ιδέες και τις έχει εξελίξει, αλλά, κατά τη γνώμη μου, είναι ένα βιβλίο που θα διαβάσεις, θα το ευχαριστηθείς και μετά θα το ξεχάσεις. Κάτι σαν τις ταινίες του Χόλιγουντ. Όπως και με τις ταινίες βέβαια, εφόσον είναι καλοφτιαγμένο, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό και χαίρομαι που το διάβασα και βεβαίως, σε πρώτη ευκαιρία, θα διαβάσω και τα επόμενα.

Τι γίνεται όμως στο βιβλίο;

—-spoiler alert——-

Εδώ μαθαίνουμε περισσότερα για τα ghost brigades. Ξέρουμε ήδη πως όσοι φτάσουν τα 75 τους μπορούν να ξανανιώσουν γινόμενοι στρατιώτες του σύμπαντος. Τι γίνεται όμως με αυτούς που είχαν δηλώσει πως ήθελαν να το κάνουν αυτό, αλλά ο Χάρος αποφάσισε να τους πάρει μια ώρα αρχίτερα; Κρίμα δεν είναι να πηγαίνει χαμένο το dna τους; Έτσι το παίρνουν και το βάζουν σε κλώνους. Σωματικά μοιάζουν με τους προκατόχους τους, αλλά δεν γίνεται μεταφορά εγκεφάλου εδώ, άρα δεν έχουν αναμνήσεις. Είναι σα να γεννήθηκαν εκείνη τη στιγμή.  Με την τεχνολογία των Brain Pals μπορούν να μάθουν τα πάντα μέσα σε δευτερόλεπτα. Μέσα σε 2 εβδομάδες έχουν γίνει άριστοι στρατιώτες με γνώσεις που μπορεί να ξεπερνάνε αυτές των κανονικών ενήλικων ανθρώπων.

Τους στρατιώτες αυτούς τους βάζουν να κάνουν όλες τις βρωμοδουλειές που δε θα έκανε άνθρωπος ή ό,τι θέλουν να μη μαθευτεί παραέξω. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ. Ένας πόλεμος είναι στα σκαριά και πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφευχθεί.

ΥΓ κανονικά έπρεπε να έχω τελειώσει την τριλογία του Tawny Man, αλλά έδωσα το bebook μου στον Κωνσταντίνο στο ταξίδι του και ξεκίνησα αυτό για όσο έλειπε. Τώρα έχω πέσει με τα μούτρα ξανά εκεί 🙂

One thought on “The ghost brigades

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.