Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ο κήπος μεγαλώνει

Έχω πάρα πολύ καιρό να γράψω για το σπίτι μας. Σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο. Και από τότε έχουμε κάνει πολλά πράγματα και νόμιζα πως τα έχω γράψει, αλλά έκανα λάθος.

Οπότε καιρός να το διορθώσουμε αυτό.

Το καλοκαίρι φυτέψαμε κάμποσα δέντρα στον κήπο. Μια μηλιά, μια πορτοκαλιά, μια μανταρινιά μια ροδιά, μια λεμονιά, ένα λάιμ και μια βερικοκιά. Επίσης βάλαμε μια ωραιότατη τέντα έξω και διαλέξαμε για σχέδιο ένα γαλάζιο ουρανό με άσπρα σύννεφα. Δένει πολύ όμορφα με τον γύρω χώρο και μπορούμε να κάτσουμε έξω πλέον να φάμε, χωρίς να μας χτυπάει ο ήλιος κατακέφαλα.

Αυτές τις μέρες πήγαμε και πήραμε άλλα πέντε δέντρα. Μια αχλαδιά, μια βανιλιά, μια ροδακινιά, μια αμυγδαλιά και μια ξινομηλιά. Πήραμε και μερικά αρωματικά να φτιάξω ένα “φράχτη” ας πούμε από θαμνάκια τέτοια (θρούμπι, δεντρολίβανο, ματζουράνα κλπ). Ήθελα κάτι που να μη χρειάζεται πολύ νερό και που να έχω πιθανότητες να μη το φάει η Κίκα. Αυτό το σκυλί μασάει τα πάντα… Όμως επειδή αυτά μυρίζουν εξαιρετικά έντονα, έχω ελπίδες…

Χτες που ήρθε η αδερφή μου από εδώ, έφερε δυο ακόμα δεντράκια, μια ροδιά και μια αχλαδιά. Θα τα φυτέψουμε και αυτά (και έχουμε ακόμα χώρο για κάμποσα).

Ο κήπος γίνεται όλο και πιο όμορφος και χαίρομαι μόνο με τη σκέψη του να βγαίνουμε έξω και να μαζεύουμε τα φρούτα μας. Προχτές κατάλαβα πως το λάιμ όμως, δεν είναι στην πραγματικότητα λάιμ (όπως με διαβεβαίωνε ο πωλητής), αλλά λάιμκουάτ, μια μίξη δηλαδή λάιμ με κουμ κουάτ. Είναι το μοναδικό που έχει πάνω από 30 φρούτα ήδη πάνω του, κάτι κίτρινα στρογγυλά σαν λεμονάκια, αλλά λεία, που μυρίζουν πολύ όμορφα. Πιστεύω χαμένα δεν θα πάνε. Το έριξα στο διάβασμα και έμαθα πως τρώγονται και ολόκληρα (με τη φλούδα δηλαδή), τα χρησιμοποιείς αντί για λάιμ ή λεμόνια, τα κάνεις γλυκό και μαρμελάδες, τα βάζεις σε φαγητά κι ένα σωρό άλλα. Οπότε ευχαριστημένη είμαι (αν και λίγο θυμωμένη με τον πωλητή που ή δεν ήξερε τι του γινόταν ή το έκανε επίτηδες).

Το σπίτι φυσικά δεν τελειώνει ποτέ. Πάντα κάτι θα βρίσκουμε να του κάνουμε. Απλώς τα βάζουμε όλα σε μια λίστα και τα κάνουμε σιγά σιγά. Πάντως γίνεται όλο και πιο όμορφο, οι τριανταφυλλιές έχουν θεριέψει, το γιασεμί σιγά σιγά ανεβαίνει κι εμείς απολαμβάνουμε το πρωινό μας στην βεράντα…

2 thoughts on “Ο κήπος μεγαλώνει

  1. Sophias

    Χοχο, νομίζω πως το τελευταίο ποστ για το σπίτι ήταν εκεί που ο Κωνσταντίνος έφτιαχνε το πέτρινο μονοπατάκι!!! Λοιπόν, το lime το θέλουμε για τα mojitos. Πολύ απογοητεύτηκα που ο πωλητής σας τρομπάρει, γιατί θέλω κι εγώ να βάλω ένα, αλλά αν το δικό σας έχει κίτρινα και στρογγυλά πράγματα, δεν νομίζω να θέλω το ίδιο…. Από πού είπαμε το πήρατε για να μην τον πιστέψουμε τον τύπο??? Μάλλον πρέπει να πάμε μαζί για να πάρω! Εγώ ξαναλέω, θέλω ΚΑΝΟΝΙΚΟ lime… Αλήθεια πήρες θρούμπη?? Εγώ έχω μαζέψει από την Βοϊδοκοιλιά, αλλά δεν έπιασε ο σπόρος, είναι σίγουρα θρούμπη? Θέλω να βάλω στην είσοδο εκεί που είναι και η ματζουράνα και η λεβάντα! Λεβάντα βάλατε? Να βάλετε. Είναι καταπληκτικό θαμνάκι!!
    ;-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.