Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ωραία βιβλία

3 βιβλία:

1 + 2:  Cliff McNish Silver City,  Silver World

Το δεύτερο και τρίτο μέρος της τριλογίας The Silver Sequence. Το πρώτο μέρος το είχα διαβάσει το 2007 (αν και είμαι σίγουρη πως το ξαναδιάβασα πρόσφατα, όμως δεν το βρήκα γραμμένο στο μπλογκ πουθενά. Τέλος πάντων). Έτσι ήρθε η σειρά, έστω και αργά, των δυο επόμενων βιβλίων.

Η γνώμη μου δεν άλλαξε. Η ιστορία των παιδιών συνεχίζεται, μαθαίνεις τι τα περιμένει, γιατί άλλαξαν και αν θα καταφέρουν να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους. Το διάβασα μονοκοπανιά, χωρίς να καταλάβω πως έφευγαν οι σελίδες.

Σαφώς και το προτείνω.

3. Jacqueline Carey – Santa Olivia

Χωρίς να έχει κάτι ιδιαίτερο να πει, χωρίς να είναι πολύ πρωτότυπο, χωρίς να σε βάζει σε σκέψεις, είναι όμως ένα πολύ ωραίο ανάγνωσμα, που σε τραβάει να το διαβάσεις όλο. Και αυτό το ρούφηξα και ξαγρύπνησα το βράδυ για να το τελειώσω. Μας το άφησε η φίλη μας η Σάρα όταν είχε έρθει τον Ιούλιο για το πάρτυ μας.

Σε ένα ζοφερό μέλλον μια κοινότητα μένει αποκλεισμένη από τον κόσμο καθώς γίνεται μέρος στρατιωτικής βάσης και ο έξω κόσμος δεν ξέρει καν πως έχουν μείνει πολίτες εκεί. Ο κόσμος μαθαίνει και ζει έτσι και η μόνη διασκέδαση που έχει μείνει είναι το μποξ που παίζουν οι πολίτες με τους στρατιωτικούς. Αυτό είναι και η τελευταία τους ελπίδα, καθώς όποιος πολίτης νικήσει θα πάρει εισητήριο για τον έξω κόσμο. Παρακολουθούμε λοιπόν τη ζωή μιας κοπέλας που μένει εκεί και των παιδιών της, το ένα εκ των οποίων είναι ιδιαίτερο και χαρισματικό, όπως ήταν και ο -γενετικά μεταλλαγμενος- πατέρας της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.