Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Κι άλλα παράπονα

Μόνο για το σπίτι τρέχουμε τον τελευταίο καιρό, κι έτσι μόνο γι’αυτό έχω να γράψω. Και συγκεκριμένα μόνο παράπονα. Και για να πω και τη μαύρη αλήθεια, μόνο με ένα συγκεκριμένο άτομο έχουμε το πρόβλημα. Κανένας μάστορας μέχρι στιγμής δεν μας έχει στεναχωρήσει. Μόνο λίγες καθυστερήσεις είχαμε από τον καλουπατζή. Κατά τα άλλα ήταν όλοι τους μια χαρά. Εκτός από αυτόν τον κύριο, που από την αρχή η συνεργασία μαζί του ήταν προβληματική. Και  με έναν άλλο είχαμε πρόβλημα από τον οποίο ζητήσαμε προσφορά εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον και δεν μας έχει απαντήσει ακόμα, αλλά το μάθαμε το μάθημά μας και δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε μαζί του. Κι ας είναι και πιο φτηνός.
Δύο λάθη προλάβαμε στο τσακ.
1. Η μία μπαλκονόπορτα πάνω, αν την αφήναμε ως είχε, δεν θα άνοιγε το πατζούρι (δεν είχε χώρο). Παρότι το είχαμε πει και είχε πει πως θα το κοιτάξει και θα μιλήσει με το μάστορα, στο τέλος δεν είπε τίποτα και ο τουβλάς αναγκάστηκε να γκρεμίσει τον τοίχο που είχε φτιάξει, για να κάνει το άνοιγμα λίγο πιο μικρό, να χωράει το πατζούρι. Και αυτό μόνο μετά που πήγε ο Κωνσταντίνος από εκεί και μέτρησε. Αλλά ευτυχώς το πήραμε χαμπάρι σχετικά νωρίς. Γκρεμίστηκε μόνο 1/4 του τοίχου, ίσως και λιγότερο.
2. Η σκεπή είχε πάρα πολύ μικρή κλίση. Τόσο μικρή που δύο κεραμιδάδες είπαν πως δεν αναλαμβάνουν τη δουλειά με αυτή την κλίση, γιατί σίγουρα θα μπάζει νερά. Ο αρχιτέκτονας ορκιζόταν πως το έχει μελετήσει καλά το θέμα, πως δεν ξέρουν οι άλλοι τι λένε και θα τους δείξει αυτός πως να το κάνουν. Πολύ super wow τύπος να δείχνει στους μαστόρους τη δουλειά τους. Σε αυτόν ποιός θα τη δείξει τη δουλειά του δεν ξέρω. Εμείς πάντως δεν το παίρνουμε τέτοιο ρίσκο και πατήσαμε πόδι και είπαμε πως εμείς θα το ψηλώσουμε και αυτός ας χτυπιέται.

on the bright side: οι τουβλάδες προχωράνε καλά και την Τετάρτη – Πέμπτη θα έχουν τελειώσει. Το δάνειο προχωράει καλά και μέσα στην άλλη εβδομάδα θα έχει σίγουρα βγει. Κλείσαμε υδραυλικά – θέρμανση και γενικά έχουμε έτοιμους μαστόρους για να μπουν την άλλη εβδομάδα για τα ηλεκτρικά, υδραυλικά, κάσες και έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε για κεραμιδάδες. Προλάβαμε τα λάθη (ελπίζουμε να μην έχουν γίνει άλλα που απλώς δεν τα έχουμε πάρει χαμπάρι) και θα έχουμε και λίγο πιο ψηλή σοφίτα.

3 thoughts on “Κι άλλα παράπονα

 1. alberich

  Ασε τώρα 🙂
  Πες ότι ήθελες να βγεί πιο ψηλή η σοφίτα.Προσέξτε μόνο μη σας βγει καμμιά παγόδα.
  Η στέγη και με 25% κλίση μια χαρά είναι.Απλώς τα μαστόρια μια συγκεκριμένη στέγη έχουν μάθει να φτιάχνουν όλη κι όλη στη ζωή τους, συν ότι έχουν και απωθημένα απέναντι στους αρχιτέκτονες.

 2. Στελλα

  Η στέγη είχε κλίση 10%. Τώρα που την ψηλώνουμε έχει 25%. Δεν νομίζω πως κάνουμε κάτι το οποίο να μην ήταν απολύτως απαραίτητο…

 3. alberich

  Πλάκα κάνω, έτσι.
  Πάντως 10% λίγο δύσκολο.Δηλαδή αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν το άκρο της στέγης απέχει από την κορυφή της 5 μέτρα, το ύψος της στέγης είναι 50 πόντους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.