Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Παράθυρα – 3 χρόνια μετά

Είναι πλέον πάνω από 3 χρόνια που είμαστε σε αυτό το σπίτι. Οι δουλειές όμως προφανώς δεν τελειώνουν ποτέ. Και δε μιλάμε για ζημιές που τυχόν γίνονται. Μιλάμε για σοβαρές παραλείψεις κατά το χτίσιμο που τις αναγνωρίζεις, τις καταλαβαίνεις ή τις βιώνεις αργότερα.

Η Σοφία (και όποιος είχε κάτσει στον καναπέ του σαλονιού που ήταν κάτω από το παράθυρο) μπορεί να διαβεβαιώσει πως τα παράθυρά μας έμπαζαν. Καινούρια ανοιγόμενα παράθυρα αλουμινίου και έμπαζαν αέρα! Λοιπόν χτες βρέθηκε ο λόγος (και ευτυχώς και η λύση). Πάρα πολύ απλά, δεν είχαν μπει ποτέ λάστιχα! Και εμείς, που μέχρι τώρα μέναμε σε παλιά σπίτια χωρίς αλουμίνια κι έχουμε γονείς που μένουν σε σπίτια με συρόμενα, δεν είχαμε ιδέα για το ότι έπρεπε να μπουν.

Όταν ρωτήσαμε το βοηθό του μάστορα που μας τα έφτιαξε (και ο οποίος μας είπε πως δεν έχουν λάστιχα), είπε πως ο μάστορας τους είχε πει να μη βάζουν πουθενά λάστιχα! Φυσικά. Πως θα γλυτώσει μεροκάματα και υλικά; Και ας ήταν συγγενής και γνωστός και φίλος. Και ας ήξερε πως η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν η μόνωση.

Έχουν γίνει κι άλλες κακοτεχνίες στα παράθυρά μας, κάτι σίτες που χάλασαν αμέσως, ένα πατζούρι που έχει σπάσει ήδη 2 φορές…

Τέλος πάντων, τώρα πληρώσαμε τα μεροκάματα και τα υλικά στον άνθρωπο, μας τα έφτιαξε και πλέον έχουμε κανονικά κουφώματα αλουμινίου, που ΔΕΝ μπάζουν και σφραγίζουν. Θα αλλαχτεί και η μια σίτα και θα ψάξουμε να βρούμε λύση για το πατζούρι.

Για να δούμε…

3 thoughts on “Παράθυρα – 3 χρόνια μετά

 1. Sophia

  Το παντζούρι πάλι, ΤΙ έχει? Αν είναι για να μην κρεμάει, να έρθουμε να το κρατάμε!! Χοχοχοχοχοχο…

 2. Κωνσταντίνα

  Λες για αυτό το λόγο να μπάζει η μπαλκονόπορτα στο σαλόνι μου ????? Γιατί και εμένα αλουμινίου είναι ,καινούρια είναι αλλά μπάζει…αααααααααα θα το ψάξω!!!

 3. Στέλλα Post author

  Κωνσταντίνα ψάξε το γιατί φαντάζομαι δεν είναι μόνο ο δικός μας αλουμινάς που τα κάνει αυτά… Θα πρέπει να υπάρχει ένα λάστιχο γύρω γύρω στο κούφωμα, που σφραγίζει τις πόρτες και τα παράθυρα.

  Σοφία το μεγάλο πατζούρι του σαλονιού έσπασε ξανά από τον αέρα. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να ανοίγει κάπως διαφορετικά, να πιάνει διαφορετικά, δεν ξέρω, ώστε να μην κοπανάει. Μας είπε ο άνθρωπος πως με τέτοιο μεγάλο άνοιγμα θα έπρεπε κανονικά να έχουμε ρολό πατζούρι και όχι ανοιγόμενο. Αλλά τώρα δε μπαίνει πια…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.