Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ρώμη – τα αξιοθέατα

Castel S. Angelo

Από τα πιο όμορφα σημεία και αξιοθέατα. Είναι δίπλα στο Βατικανό. Ένα κάστρο στο οποίο λειτουργεί ένα μικρό μουσείο μέσα, μια υπέροχη καφετέρια που μπορείς να κάτσεις και να απολαύσεις τον καφέ σου βλέποντας τη Ρώμη από ψηλά (και μέσα από τα ανοίγματα στις πολεμίστρες), αλλά μπορείς και να ανέβεις στην ταράτσα και να δεις όλη τη Ρώμη, γύρω γύρω.

dscf3707

Ρωμαϊκή Αγορά

Ένας μεγάλος χώρος με διάσπαρτα αρχαία. Σε μας δε λένε και τίποτα μπορώ να πω, γιατί τέτοιες κολώνες έχουμε κι εμείς 🙂

dscf3832

Περπατάς κάμποση ώρα εκεί μέσα και βλέπεις κίονες και ναούς και διάφορα άλλα γκρεμισμένα κτήρια. Φυσικά βλέπεις και πολλά που έχουν διατηρηθεί, ανακαινιστεί ή ξαναφτιαχτεί.

dscf3856

Μεγάλη εντύπωση μας έκανε το εξής: υπάρχουν τα ερείπια του ναού τον οποίο έχτισαν προς τιμή του Ιουλίου Καίσαρα όταν εκείνος πέθανε. Εκεί τον αποτέφρωσαν και μετά έχτισαν το ναό. Τώρα απομένουν πολύ λίγα. Όμως σε αυτά τα λίγα ο κόσμος πήγαινε και κατέθετε στεφάνια και λουλούδια!!!

dscf3851

Colosseo

Δεν χρειάζεται συστάσεις 🙂

dscf3882

Καταφέραμε και μπήκαμε και μέσα. Γκρεμίδια βλέπεις, αλλά και μόνο η αίσθηση του ότι είσαι μέσα στο Κολοσαίο, αρκεί.

dscf3916

Και βέβαια απ’ έξω ήταν πολλοί ντυμένοι μονομάχοι, έτοιμοι να ξεπαραδιάσουν τους τουρίστες για να βγουν φωτογραφία μαζί τους. Άλλοι μόνοι τους, άλλοι σε ζευγάρια, σου έδιναν και στέματα, σπαθιά κλπ και στήναν ολόκληρες σκηνές.

dscf3541

Bocca della Verita

Ο μύθος λέει πως αν είχαν υποψία πως μια γυναίκα ήταν άπιστη την έβαζαν να βάλει το χέρι της μέσα στο στόμα. Αν έλεγε ψέμματα και ήταν άπιστη, θα της το δάγκωνε το χέρι. Αλλιώς σήμαινε πως λέει την αλήθεια και είναι πιστή. Χμμ… γιατί κάτι μου βρωμάει εδώ πέρα; 😛

dscf3970

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.