Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

A series of unfortunate events 1

The bad beginnig
by Lemony Snicket

Επηρεασμένη φυσικά από την ταινία, αποφάσισα να διαβάσω το πρώτο βιβλίο, να δω τι λέει. Το διάβασα στα αγγλικά γιατί άκουσα πως έχει διάφορα λογοπαίγνια που δεν μεταφράζονται.

Εντυπώσεις: Χτες ήρθε το βιβλίο, χτες το τελείωσα κιόλας. Άρχισα να το διαβάζω για να δω έτσι απλώς τι λέει και κατέληξα να το τελειώσω μονορούφι. Διαβάζεται εξαιρετικά εύκολα, σε βάζει στο κλίμα αμέσως, παρότι μιλάει για ατυχή γεγονότα είναι ευχάριστο, έχει χιούμορ. Απευθύνεται βέβαια σε παιδιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν το ευχαριστήθηκα εγώ. Πιστεύω πως είναι από τα βιβλία που θα πρέπει να διαβάσουν τα παιδιά μου όταν μεγαλώσουν λιγάκι (και μπορούν να διαβάζουν μόνα τους). Βασικά αυτά θέλουν από τώρα να τους το διαβάσω, αλλά αυτό θα σημαίνει πως ή θα πρέπει να κάνω εγώ τη μετάφραση ενω διαβάζω ή πως πρέπει να το ξανααγοράσω, στα ελληνικά αυτή τη φορά.

Α, και  μια και το ανέφερα αυτό. Από το Amazon το πήρα 5 ευρώ και hardcover, ενώ εδώ το πουλάνε 11 και paperback. Να γιατί δεν αγοράζω πια και τόσα βιβλία στα ελληνικά. Και πιο φτηνά μου έρχονται και τα διαβάζω στη γλώσσα τους.

Να κάνω και μια μικρή σύγκριση με την ταινία. Πιστέυω πως αν και έχουν κάνει κάποια “κόψε – ράψε”, η ταινία είναι πιστή στο κλίμα του βιβλίου και το έχει αποδώσει τέλεια. Ίσως να είναι από τις καλύτερες μεταφορές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.