Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

The soul of a new machine

Βιβλίο που το wikipedia περιγράφει ώς non-fiction, δηλαδή ως αφήγηση πραγματικών γεγονότων είναι η ιστορία μιας ομάδας μηχανικών κατά την δημιουργία ενός νέου υπολογιστή.

Το ρούφηξα μέσα σε δύο μέρες (290 πυκνά γραμμένες σελίδες). Λίγα πράγματα σχετικά με την τεχνολογία (ώστε να μην γίνεται κουραστικό), αλλά πραγματικά πολλά για το πως και πόσα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά σε ένα project. Και πως πολλές φορές οι θεωρίες του project managment δεν μπορούν να σε οδηγήσουν πουθενά.

Αρκετά όμως με αυτά. Αυτά μπορείτε να τα βρείτε και στο wikipedia και αλλού.

Έχω συζητήσει ήδη το βιβλίο με κάποιους φίλους, και μέσα στην συζήτηση μου ήρθαν και είπα τα εξής για αυτό:

Ξέρεις την “Μαύρη Βίβλο”, το “Βιβλίο του Σατανά” και άλλα τέτοια βιβλία που άμα τα διαβάσεις και είσαι 16άχρονος μάλλον θα πας να κάνεις σκοτεινές τελετές και να θυσιάσεις παρθένες? Λοιπόν, αυτό είναι το αντίστοιχο αλλά για τις μπίζνες.

Το χειρότερο ξέρεις ποιό είναι? Το βιβλίο μου το πρότεινε ένας συνάδελφος, του οποίου του το πήγε ο πατέρας του όταν ήταν 14 ετών. Τί γονείς θεέ μου.

Ξέρεις, νομίζω ότι το να σε εκθέσουν οι γονείς σου σε αυτό στα 14ά σου ήταν εγκληματικό (το είπα αυτό στον συνάδελφό μου).

Αυτό το βιβλίο με φόβησε πολύ, κυρίως για το τί μπορεί να γίνω χωρίς να το καταλάβω με την δουλειά μου.

Άν λοιπόν δουλεύετε στις μπίζνες, ή σκοπεύετε, ή νομίζετε ότι το περιβάλλον εργασίας σας είναι ανταγωνιστικό, ή πρέπει να μανατζάρετε ένα μεγάλο πρότζεκτ σύντομα, τότε πρέπει να διαβάσετε αυτό το βιβλίο.

Επίσης, για πρώτη φορά, είμαι σίγουρος ότι θα ξαναδιαβάσω βιβλίο (και πολύ πιθανώς σύντομα).

2 thoughts on “The soul of a new machine

  1. nikos

    Filemou to vivlio to vrikes apo Ellada?
    S euraristw k ontos prepei na prokeitai gia ena axiologo anagnosma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.