Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τα στάδια του Άγιου Βασίλη

Περπατάγαμε προχτες και η κουβέντα ήταν για την νεράιδα των δοντιών. Ο Γιώργος έχασε τον πρώτο του κυνόδοντα την Παρασκευή το βράδυ και φυσικά η νεράιδα δεν πρόλαβε να του φέρει κάτι. Είχε πολύ πλάκα γιατί τα παιδιά (που γνωρίζουν και officially ποιά είναι η νεράιδα πλέον) προσπαθούσαν να βρουν διάφορες δικαιολογίες που δεν θα έρθει η νεράιδα, χωρίς να έχω πει εγώ κάτι. Προφανώς καταλάβαιναν πως είναι αδύνατο η “νεράιδα” να βρει δώρο στις 10 η ώρα το βράδυ της Παρασκευής! Οπότε μόνα τους άρχισαν να λένε “μάλλον θα έχει ήδη ξεκινήσει τη γύρα της”, “μπορεί να πονάνε τα φτερά της”, “δεν θα έχει προλάβει να έχει δώρο” και διάφορα άλλα τέτοια. Με έκανε να εύχομαι να είχα κάτι, ώστε να το βάλω κάτω από το μαξιλάρι του Γιώργου να τα τρελλάνω λιγάκι!

Τέλος πάντων, Σάββατο απόγευμα περπατάγαμε στο δρόμο και λέγανε πάλι για τη νεράιδα, οπότε ο Γιώργος προφανώς σκέφτηκε τον Άγιο Βασίλη. Και είπε την ατάκα:

“Μαμά, στη ζωή μας υπάρχουν 4 στάδια όσον αφορά τον Άγιο Βασίλη.

1. Πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη
2. Δεν πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη
3. Ντύνεσαι Άγιος Βασίλης
4. Μοιάζεις με τον Άγιο Βασίλη”

Και μετά από λίγο συνέχισε:

“Α και τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει και πέμπτο στάδιο: συναντάς τον Άγιο Βασίλη!”

 

ΥΓ:  Έμαθα εκ των υστέρων πως η ατάκα αυτή ΔΕΝ ειναι του Γιώργου! Είναι ατάκα από τον “άσπονδο σκύλο” του Αρκά, του οποίου ο Γιώργος είναι μέγας φαν. Συνήθως τις αναγνωρίζω τις ατάκες, αυτή τη φορά όμως την πάτησα και το έκανα και ποστ!!!

3 thoughts on “Τα στάδια του Άγιου Βασίλη

  1. Ναυσικά

    Αχαχαχαχαχαχαχα, τρελό ανέκδοτο αυτό με τον Άγιο, χιχιχιχχιιχιχιχιχι!

  2. Στέλλα Post author

    Όπως έγραψα στο update του κειμένου, η ατάκα εντέλει δεν είναι του Γιώργου, αλλά του Αρκά. Του Γιώργου του αρέσει πάρα πολύ ο Αρκάς, έχει διαβάσει ό,τι έχει πέσει στα χέρια του από αυτόν και συχνά πυκνά, τα αστεία που βρίσκει εξαιρετικά αστεία, μας τα λέει ως ανέκδοτα. Αυτή τη φορά το είπε ως ατάκα, δεν το αναγνωρισα και το έκανα και ποστ 🙂
    Όμως σήμερα που έτυχε να δει ο Γιώργος το ποστ, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.