Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Στην Κύπρο ξανά

Χτες εγώ και η καλή μου φίλη η Ναυσικά, πήραμε το αεροπλάνο και ήρθαμε για μια φορά ακόμα στην όμορφη Κύπρο, στην κολλητή Γεωργία. Σκοπεύουμε να περάσουμε τέλεια, να φάμε πολύ, να δοκιμάσουμε ένα σωρό πράγματα, να ξενυχτήσουμε και να γελάσουμε όσο δεν πάει άλλο.

Η καλή άρχη για τις δοκιμές έγινε χτες, στο αεροδρόμιο. Ένα από τα καταστήματα είχε διάφορα καλούδια να δοκιμάσεις. Το ούζο και η πάστα ελιάς δε μου είπαν και τίποτα, γιατί πολύ απλά… τα ξέρω! Όμως είχε και κάτι φρυγανίτσες με αυγοτάραχο, το οποίο δεν είχα φάει ποτέ. Έτσι άρπαξα την ευκαιρία -και το φρυγανάκι- και το δοκίμασα. Δε μου άρεσε καθόλου, αλλά τουλάχιστον μπορώ να πω πως δεν έκανα πίσω -από τη μυρωδιά- και το έφαγα. Βασικά μυρίζει απίστευτα ψαρίλα, είναι συμπυκνωμένη γεύση ψαριού. Ο κύριος εκεί είπε πως το αυγοτάραχο δεν το μασάς, το καταπίνεις. Κι εγώ αναρωτιέμαι, γιατί να το φάω τότε;;;;

Εδώ στην Κύπρο όμως, οι δοκιμές συνεχίζονται με μεγαλύτερη επιτυχία! Κατ’ αρχάς μόλις ήρθαμε κατέφτασαν ένα σωρό καλούδια:

Ωχ μανούλα μου....

Αυτά τα μαύρα λουκάνικα λοιπόν είναι χωριάτικα λουκάνικα κρασάτα. Παρότι δεν είμαι φαν του χωριάτικου λουκάνικου, αυτά μπορώ να πω πως ήταν πάρα πολύ νόστιμα…

Η συνέχεια ήταν σύμφωνη με το πλάνο μας, δηλαδή φάγαμε, ξενυχτήσαμε και γελάσαμε όσο δεν πάει άλλο! Και σήμερα μια από τα ίδια. Και κάνουμε και κατασκευές και γυρίζουμε και βιντεάκι για συνταγή και φτιάχνουμε και τούρτα και μπισκότα.

Και βεβαίως συνεχίζουμε τις δοκιμές. Τώρα το βράδυ δοκίμασα Ραβιόλες. Είναι στο σχήμα σαν ραβιόλια περίπου (όχι τετράγωνα, αλλά σα φεγγαράκια), αλλά είναι ζύμη γεμιστή με χαλούμι και δυόσμο. Θα μπορούσα να φάω όλο το πακέτο μόνη μου. Πετύχαμε και κάτι σπιτικές χωριάτικες ραβιόλες και ήταν θαύμα λέμε….

Χωριάτικες ραβιόλες

Βρήκα επίσης στο σούπερ μάρκετ τσίχλες ΕΛΜΑ με άρωμα τριαντάφυλλο. Δεν ξέρω αν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, εγώ δεν τις έχω δει πάντως. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το άρωμα του τριαντάφυλλου, αλλά οι τσιχλίτσες αυτές μου άρεσαν. Συνδιάζουν τη μαστίχα με το ρόδο και θυμίζουν κάπως αυτά τα βαζάκια με το υποβρύχιο και το γλυκό του κουταλιού.

Προϊόντα της Χίου μόνο για την Κύπρο;;;

Πιστεύω πως θα συνεχίσουμε ακολουθώντας πιστά το πλάνο, που φαίνεται να δουλεύει και τέλεια!

2 thoughts on “Στην Κύπρο ξανά

  1. Sophia

    Lol, αναρωτιέμαι αν οι μαστίχες τριαντάφυλλο συνδυάζονται καλά με καφέ μπλουμ.. (τί θυμήθηκα, χαχαχαχα)!!!

  2. ada Dimitriadou

    Ειμαι fun της Κυπριακης Κουζινας ειδικα την Λουντζα και Κρασατα Λουκανικα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.