Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Χαρά και εργασία

Τώρα το καλοκαίρι που τα παιδιά κάθονται (και εμείς δουλεύουμε) έχουμε κάνει την εξής συμφωνία: κάθε μέρα θα έχουν να κάνουν μερικές δουλειές, λίγες κάθε φορά, μισή με μια ωρίτσα το πολύ και μετά έχουν ελεύθερη όλη τη μέρα να κάνουν ό,τι θέλουν. Κάθε πρωί αναθέτουμε τις δουλειές της ημέρας, τις κάνουνε και μετά είναι ελεύθερα να παίξουν όσο θέλουν! Οι δουλειές κυμαίνονται ανάλογα με την ημέρα και τις ανάγκες βεβαίως. Μπορεί να είναι να πλύνουν τα πιάτα, να απλώσουν τα ρούχα, να συμμαζέψουν ένα δωμάτιο κλπ

Τις περισσότερες φορές τους βάζω να κάνουν διαφορετική δουλειά ο καθένας, γιατί όταν χρειάζεται να συνεργαστούν είναι πολλές φορές που καταλήγουμε σε τσακωμούς. Σήμερα όμως αποφάσισαν να τις κάνουν όλες τις δουλειές μαζί. Μου ζήτησαν άδεια να ανοίξουν υπολογιστή για να βάλουν τραγούδια και τώρα είναι πάνω, ακούγοντας Feta kai Psomi – So Tiri στη διαπασών και τραγουδάνε, χορεύουν και απλώνουν ρούχα!

ΥΓ1 Θα κρατήσει άραγε η ευτυχία αυτή καθ’ όλη τη διάρκεια;;;;

ΥΓ2 Για να μη νομίζετε, το γούστο των παιδιών στη μουσική είναι ποικίλλο… Πέρασαν σε John Lennon και το Imagine και μετά σε Queen και We will rock you… Αρκεί να μην ακούσω Ζουζούνια μετά χαχααχχααχχαχααχα.

2 thoughts on “Χαρά και εργασία

  1. Nafsika

    Έχω κι εγώ 2 στίβες ασιδέρωτα, δεν περνάνε και από εδώ καμιά βόλτα;;; Θα τους βάλω να ακούσουν και Έφη Θώδη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.