Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

300

Καταρχάς να πω το φοβερό, στην Καλαμάτα δεν ήρθε αυτή η ταινία και έμαθα πως ούτε πρόκειται να έρθει, γιατί ο κινηματογράφος μας τα τσούγκρισε με την Village!!! Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό, αλλά είναι μια εξήγηση στο γιατί δεν παίχτηκε ποτέ. Δηλαδή πάλι καλά που προλάβαμε και είδαμε άλλες ταινίες πριν τα τσουγκρίσουν ε; Ξέρω ότι υπάρχει σχέδιο και για καινούριο πολυσινεμά εδώ, οπότε ελπίζω να γίνει γρήγορα!

Επηρεασμένη από την εμπειρία του Σιν Σιτι, το οποίο δεν μου άρεσε, αλλά και βλέποντας το πόσο βάρβαρο είναι από την αρχή κιόλας (αίματα, μπουνίδια κλπ), είπα πως μάλλον θα αφήσω τους άλλους να βλέπουν και θα πάω να την πέσω για ύπνο σε κάποια φάση. Αυτή η στιγμή δεν ήρθε ποτέ όμως, καθώς η ταινία με τον αργό ρυθμό της με παρέσυρε κι εμένα σιγά σιγά και δεν μπόρεσα να την αφήσω, παρότι πολεμική και βίαιη. Τα χρώματα και η αισθητική της ήταν εξαίσια! Η σκηνοθεσία επίσης (για τα κορμιά δεν έχω να πω τίποτα, τα είπε όλα η κωλόγρια). Η κίνηση και η φωτογραφία ήταν τέτοια που πολλές φορές νόμιζα πως κοίταζα αρχαίο αμφορέα. Τα κιτρινοκόκκινα της μέρας και τα μπλεμαύρα της νύχτας, η κορμοστασιά των καλών και η τερατοσύνη των κακών, το χρώμα, το στήσιμο, όλα ένα ζωντανό κόμικ.

Αν από μένα πήρε 8 στις κριτικές, είναι γιατί είναι κάπως αργή και για τον εξαιρετικά υποκειμενικό λόγο του ότι δεν μου αρέσουν οι πολεμικές ταινίες…

Φυσικά το προτείνω να το δείτε και δώστε και την κριτική σας εάν θέλετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.