Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το διαστημόπλοιο

Τα παιδιά κοιμήθηκαν στη γιαγιά τους πριν μερικά βράδια και κάποια στιγμή που ήταν εκει, αναρωτήθηκε ο Γιώργος για τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος και ποιά η σειρά τους. Ψάξαν λοιπόν σε κάτι εγκυκλοπαίδιες και βρήκανε και την επόμενη μέρα που πήγαμε κι εμείς από εκεί, το ξανασυζητήσαμε. Είπαμε λοιπόν πως είναι πρώτος ο Ερμής, μετά η Αφροδίτη, η Γη μας και μετά ο Άρης και κάπως γύρισε η κουβέντα στο ποιό από τους δύο (Αφροδίτη και Αρη) είναι πιο κοντά στη Γη, ποιός μοιάζει περισσότερο στη Γη κλπ. Και είπαμε πως ο άνθρωπος μπορεί να στείλει διαστημόπλοια στον Άρη αλλά όχι στην Αφροδίτη και ξεκινήσαμε κουβέντα για το πως εκτοξεύονται οι πύραυλοι, πόσα πολλά καύσιμα θέλουν, ότι θα ξεκινάνε τα διαστημόπλοια κατευθείαν από διαστημικούς σταθμούς, χωρίς να χρειάζονται απογείωση και άλλα τέτοια.

Ο Γιώργος φυσικά είχε ενθουσιαστεί και αφού συζητάγαμε κάμποσο, άρχισε να μας λέει για την ιδέα που έχει για ένα διαστημόπλοιο που θα μπορεί να πάει ταυτόχρονα (με μια δόση καυσίμων) και στους δύο πλανήτες. Αργησαμε λίγο να το καταλάβουμε, αλλά μας το εξήγησε καλύτερα και μας το ζωγράφισε κιόλας. Ορίστε λοιπόν η ιδέα του: ένα διαστημόπλοιο το οποίο θα αποτελείται από τρία μέρη. Ένα κυρίως σώμα και δύο πυραύλους στο κάθε πλευρό.  Το διατημόπλοιο αυτό θα ξεκινάει από το διαστημικό σταθμό. Όταν θα γίνεται η ανάφλεξη στους  πύραυλους, αυτοί θα αποκολλούνται αμέσως από το σώμα πηγαίνοντας προς τη μία κατευθυνση (άρα προς τον ένα πλανήτη από τους δύο) και το σώμα θα σπρώχνεται από τη δύναμή τους προς την άλλη κατεύθυνση (άρα προς τον άλλο πλανήτη). Με ένα σμπάρο, δυό τριγόνια 🙂

ship.jpg

6 thoughts on “Το διαστημόπλοιο

  1. Koyan

    Εξίμιση.
    Οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως θα λειτουργούσε, για αυτό έφτιαξε το σχέδιο.

  2. toomanytribbles

    τα παιδιά θέλουν ενθάρρυνση. ελπίζω να του δοθούν ερεθίσματα πολλά. δεν υπάρχει όριο για το που θα φτάσουν οι σκέψεις του.

  3. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » Το διαστημόπλοιο 2: το μοντέλο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.