Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

12 και για την Ιωάννα!

Και ήρθε η στιγμή που έκλεισε τα 12 και η Ιωάννα. Τέλειωσε το δημοτικό, πάει στο Γυμνάσιο, έρχεται η εφηβεία…

Το κοριτσάκι μας έχει μεγαλώσει και γίνεται μια όμορφη δεσποινίδα.

Μπορεί να έχει μεγαλώσει, αλλά δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα, ούτε σε εμφάνιση, ούτε σε χαρακτήρα.

Φέτος είχαμε διάφορες αλλαγές στα σχέδια για το πάρτυ. Στην αρχή θα καλούσε όλα τα κορίτσια της τάξης για πιτζάμα πάρτυ (όπως το περσινό), με θέμα το Twilight. Όμως άνοιξαν στην παραλία κάτι φουσκωτά (καταπληκτικά) και μόλις τα είδε είπε “εδώ θα κάνω το πάρτυ μου!”. Έτσι άλλαξε το πιτζάμα πάρτυ, έγινε beach party, αποφάσισε η τούρτα της να είναι πιο… καλοκαιρινή και κάλεσε μόνο τις πιο κολλητές της φίλες.

Πέρασαν εξαιρετικά καλά! Τρεις ώρες στα φουσκωτά και βγήκαν νοκ άουτ! Και έφαγαν και τον άμπακο. Είχα ετοιμάσει τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, πίτσες, χυμούς, κεκάκια, μωσαϊκό και τούρτα και στο τέλος έμειναν… 4 τυροπιτάκια (7 παιδιά όλα κι όλα ε;;;). Με τόσο παιχνίδι τους άνοιξε η όρεξη!

Όσο για την τούρτα… Ενώ είχαμε καταλήξει είπαμε σε τούρτα Twilight, με τα φουσκωτά και το beach party άλλαξε γνώμη. Ψάχναμε για κάτι καλοκαιρινό και βρήκε νομίζω την απόλυτη καλοκαιρινή ιδέα! Τούρτα καρπούζι. Δηλαδή τούρτα ΑΠΟ καρπούζι! Για να πω την αλήθεια όταν την είδα νόμιζα πως θα ήταν λίγο πιο εύκολο να τη φτιάξω από αυτό που ήταν εντέλει. Όχι ότι ήταν τίποτα ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά θέλει υπομονή και τέχνη στο να κόψεις τις ροδέλες. Ήρθαν έτσι τα πράγματα που την έφτιαξα τελευταία στιγμή και την έκανα πιο βιαστικά απ’ όσο θα ήθελα. Αλλά έγινε όμορφη!

Είχα τις αμφιβολίες μου για το πώς θα τη δεχτούν τα άλλα παιδιά, αλλά εντέλει ενθουσιάστηκαν όλα! Όπως είχε και ζέστη και είχαν πεινάσει, τα φρούτα φαινόντουσαν πραγματικά λιγουρευτά! Και βέβαια γέλασα πολύ όταν τα άκουγα να λένε “πάμε να κόψουμε την τούρτα”, “πάρε ένα κομμάτι τούρτα”, “εμένα η τούρτα μου άρεσε πιο πολύ απ’ όλα” και διάφορα τέτοια!

Σήμερα που είναι τα γενέθλιά της μου ζήτησε να φάμε πιτόγυρα (που θα φτιάξω εγώ με κοτοπουλάκι) και να ξαναφτιάξω μωσαϊκό για γλυκό. Δε χαλάω εγώ χατήρια!!! (μπορεί να βάλω αργότερα και καμιά τέτοια φωτογραφία, να σας φιλέψω και από αυτά).

Χρόνια πολλά Ιωάννα μου και εύχομαι να έχεις πάντα έτσι πρωτότυπες ιδέες, να κάνεις ακριβώς αυτό που θέλεις και σου αρέσει και να είσαι απόλυτα ευτυχισμένη σε όλη σου τη ζωή.

3 thoughts on “12 και για την Ιωάννα!

  1. Ναυσικά

    Αυτά είναι γενέθλια! Να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας παιδιά, στέλνω κι εγώ όλη μου τη δύναμη για να γίνουν πραγματικότητα όσα της ευχήθηκες εσύ Στέλλα: να είναι απόλυτα ευτυχισμένη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.