Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ερωτήσεις προς κόμματα σχετικά με φωτοβολταϊκά

Η εκπομπή της ΕΡΤ “Αντίστροφη μέτρηση” με τον Κωνσταντίνο Ζούλα που μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, συνεργάζεται με το SYNC.GR και φέρνει τους πολιτικούς καλεσμένους της πρόσωπο με πρόσωπο με τα ερωτήματα των bloggers..

Έκανα και εγώ την ερώτησή μου και την έχω ανεβάσει στο sync. Την ανέβασα και στο youtube για να την βάλω εδώ:

[youtube A3jPi_ipWSQ]

Το κείμενό της ερώτησης:

Η Ελλάδα, χώρα με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ευρώπη δεν έχει καθόλου οικιακές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών. Οι οικιακοί παραγωγοί δεν ενθαρύνονται όπως σε άλλες χώρες, αλλά αποθαρύνονται με παράλογες απαιτήσεις έναρξης επαγγέλματος και μεγάλου κόστους διασύνδεσης σαν να ήταν μεγαλοπαραγωγοί.

α) Προς ΝΔ.
Πως εξηγείτε το γεγονός ότι 3,5 χρόνια τώρα η κυβερνησή σας αγνοεί εθελοντικά το θέμα μην χρησιμοποιόντας το ενεργειακό δυναμικό της χώρας?

β) Προς άλλα κόμματα:
Δεσμεύεστε να παραιτηθείτε από κυβέρνηση αν το θέμα δεν έχει λυθεί μέχρι το Μάρτιο, ώστε να προλάβουμε το επόμενο καλοκαίρι?

5 thoughts on “Ερωτήσεις προς κόμματα σχετικά με φωτοβολταϊκά

 1. Koyan Post author

  Σε ευχαριστώ nick-os για την πληροφορία. Το σκέφτομαι άν πρέπει να βάλω το ίδιο βιντεάκι σε δύο μέρη ίδιο.

 2. Nikos

  Koyan, σε ευχαριστούμε για το βίντεο. Ήθελα να ξέρεις ότι μπορούσες να το βάλεις εδώ κατευθείαν. Ο video player που το βλέπεις έχει επιλογή embed, δεν ήταν ανάγκη να το πάρεις από YouTube.

  Αλλά κι έτσι, μια χαρά είναι…

 3. Koyan Post author

  An-Lu, ή ΡΑΕ ήταν το πρώτο μέρος που έκανα τις ερωτήσεις μου: καί τότε http://www.stoapeiro.gr/archives/657, αλλά και παλιότερα. Όσο πήρες εσύ απάντηση, άλλο τόσο πήρα και εγώ από εκεί. Τέλος πάντων, ρωτώντας βρήκα ότι τι χρειάζεται, αλλά αυτά που χρειάζονται για να κάνεις μια οικιακή εγκατάσταση είναι τόσο παράλογα (εν μέσω των οποίων μπορεί να σου κάνει η ΔΕΗ μύνηση γιατί παράγεις ρεύμα), οπότε κανείς στην Ελλάδα δεν το κάνει. Δεν υπάρχουν οικιακές εγκαταστάσεις διασυνδεδεμένες με το δίκτυο στην χώρα μας, όπως υπάρχουν σε άλλες χώρες, με πολύ μικρότερη ηλιοφάνεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.