Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Έχουν πλάκα τα πιτσιρίκια…

Η Ιωαννούλα έχει μπει στη φάση με τις φοβίες. Φοβάται το σκοτάδι κυρίως, βλέπει εφιάλτες το βράδυ και τέτοια.

Τα είχαμε περάσει και με τον Γιώργο αυτά. Θυμάμαι ακόμα εκείνον τον “Τοστιέρα” που τον είχε τρομάξει από ένα επεισόδιο κινουμένων σχεδίων στην τηλεόραση και φτύσαμε αίμα να τον ξεπεράσουμε.

Έτσι και η μικρή μας τώρα. Πολλά βράδια κλαίει γιατί δεν θέλει να κοιμηθεί μια που φοβάται τα όνειρα. Όμως εντέλει βρήκαμε μια λύση και είναι πολύ περίεργη αλήθεια! Βάζει κάτω από το μαξιλάρι της το βιξ. Αυτό που είναι για τον βήχα… Θεωρεί πως αν έρθει κάποιο τέρας ή κακό όνειρο στον ύπνο της, αρκεί να του ανοίξει το βιξ και θα φύγει αμέσως, διωγμένο από την ανυπόφορη μυρωδιά! Στον Γιώργο είχαν πιάσει κάπως οι ονειροπαγίδες, στην Ιωάννα το βιξ… Ποτέ δεν ξέρεις. Είχαν πλάκα πάντως, όταν ξαπλωμένα στα κρεβάτια τους, ο Γιώργος που τα είχε περάσει αυτά, έδινε συμβουλές στην αδερφή του για να μη φοβάται. Έτσι με αυτή τη συζήτηση (Ιωάννα δικά σου είναι τα όνειρα, μπορείς να κάνεις ό,τι θες μέσα σε αυτά), βρέθηκε η λύση με το βιξ.

Το άλλο φοβερό είναι η αγάπη της για ένα συγκεκριμένο κουκλάκι. Το είχαν φέρει δώρο ένα Πάσχα πριν 2 χρόνια και είχε μείνει ξεχασμένο. Κάποια στιγμή βρέθηκε μπροστά της και από τότε τον αγάπησε! Ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε έτσι ένα κουκλάκι που να το προσέχει τόσο. Κοιμάται φυσικά μαζί του, τον προσέχει, του δίνει φάρμακα όταν αρρωσταίνει, όταν φεύγει για το σχολείο μας αφήνει υπεύθυνους να το ταϊσουμε. Έχει πολύ πλάκα. Είναι ένα ακαθορίστου φύσεως μπλε κουκλάκι που όταν το κουνάς αρχίζει να τραγουδάει στο ρυθμό του A Hard Day’s Night των Beatles, λέγοντας κάτι σαν “I’ve got your easter eggs, they’re red and yellow, pink and blue”. Παραφράζοντας την πρώτη πρόταση, τον έβγαλε Ακατζουί (άιβ γκοτ γιορ ι -στερ). Προχτές τον ξέχασε στη γιαγιά της και μας έβαλε να την πάρουμε τηλέφωνο για να δώσει οδηγίες. Έπρεπε η γιαγιά να του δώσει να φάει και να τον βάλει για ύπνο λέγοντάς του ένα παραμύθι. Όχι και πολύ μεγάλο όμως για να μην “ξεροκοιμηθεί” (άλλη έκφραση της Ιωάννας. Νομίζω σημαίνει κοιμάμαι βαριά) ενώ του διαβάζει. Και αυτά τα δύο βράδια που δεν τον έχει, έχει πάρει όλες της τις κούκλες και κοιμούνται μαζί της. Αφού είχε στριμωχτεί και δεν χωρούσε καλά καλά αυτή να κοιμηθεί! Και έχει βρει άλλο μωράκι της τώρα να της είναι άρρωστο και του δίνει πρωί και βράδυ σιροπάκι με τη σύριγγα (και φυσικά μου δίνει ρητές εντολές και οδηγίες για το πως να το φροντίζω όσο λείπει).

Έχουν πολύ πλάκα τα πιτσιρίκια!

One thought on “Έχουν πλάκα τα πιτσιρίκια…

  1. Sophia

    XAXAAXAXAXAXA!!! Θα έρθω κι εγώ να με ταΐζει η Ιωάννα και να με νταντεύει (αντί για σιροπάκι βέβαια, θα προτιμήσω εκείνο το φανταστικό λικέρ βερύκοκο όμως…), έχει τρομερή πλάκα!!!!! Επίσης, ακόμα έχω το καδράκι με το αρκουδάκι της!!!!!
    ;-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.