Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τι λείπει, τι λείπει?

bibliothiki.jpg

(στον ρυθμό του “Τι λέει, τι λέει, ότι θέλει λέει”), η απάντηση είναι “Βιβλία λείπουν, βιβλία λείπουν”.
Λοιπόν, με την Στελλίτσα περάσαμε δύο ωραία πρωινά στο σχολείο το Σαββατοκύριακο και τους φτιάξαμε 3,5 μέτρα βιβλιοθήκες. Δωρεάν, το σχολείο δεν πλήρωσε τίποτα. Ο σύλλογος γωνέων και κηδεμόνων πλήρωσε τα υλικά, και εμείς βάλαμε την δουλειά.

bibliothiki1.jpg
bibliothiki2.jpg
Και τώρα λείπουν… βιβλία.
Σας ζητάμε λοιπόν βιβλία. Βιβλία για παιδιά δημοτικού. Βιβλία λογοτεχνικά, εγκυκλοπαίδιες και βιβλία γνώσεων. Αν σας έχουν ξεμείνει και είναι σε καλή κατάσταση στείλτε τα.
Αν αισθάνεστε γεναιόδωροι και πιστεύετε και εσείς στην αξία των βιβλίων όπως εμείς, τότε αγοράστε τα και επικοινωνήστε μαζί μας (stella παπάκι stoapeiro.gr) να σας δώσουμε την διεύθυνση του σχολείου (ναι, κάναμε ήδη εμείς την αρχή, έχουμε ήδη παραγγείλει κάποια που θεωρούμε αξιόλογα από ένα τοπικό βιβλιοπωλείο να μας τα φέρουν).
Και αν μαζευτούν περισσότερα, θα τους φτιάξουμε και άλλη βιβλιοθήκη. (Αν κάποιος από εσάς δεν καταλαβαίνει τον λόγο, σας παρακαλώ να πάτε στο επόμενο blog και μην διαβάσετε περισσότερο εδώ…)

Ζητάμε και από τους γονείς των παιδιών στο σχολείο να φέρουν βιβλία. Αλλά ξέρουμε από τώρα ότι πολλοί δεν εκτιμούν το διάβασμα (όχι όλοι ευτυχώς) και αν τα παιδιά τους το αγαπήσουν παρόλα αυτά, ο κόσμος θα είναι λίγο καλύτερος.
Οι δάσκαλοι του σχολείου συμφωνήσαν να προσπαθήσουν να λειτουργήσουν και δανειστική βιβλιοθήκη… αν υπάρχουν τα βιβλία.

7 thoughts on “Τι λείπει, τι λείπει?

 1. Alma

  Ίσως οι τιμές από τις εκδόσεις τις deAgostini Hellas να είναι πιο προσιτές. Τα βιβλία μπορούν να παραγγελθούν από εδώ http://www.lemoni.gr/shop/resultsEdit.asp?keyword=DeAgostini%20Hellas

  Νομίζω ότι πολλά από αυτά μπορούν να διαβαστούν άνετα από τα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού.

  Μπράβο για την πρωτοβουλία αυτή!

 2. Theogr

  Και ‘γώ θα βάλω link. Ακουλουθεί email για κάτι που σκέφτηκα. Το Μπράβο είναι λίγο.

 3. Pingback: arkoudos.com » ξέρεις κάτι; δεν είναι δα και τόσος κόπος.

 4. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σα

 5. Αντώνης

  Καλό θα ήταν να έκανε και το κράτος όλα όσα πρέπει και να αναλάμβανε όλες τις ευθύνες του και όχι να πληρώνουν ξανά και ξανά οι γονείς. Πού είναι η δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ παιδεία? οεο? Να πιέσουμε το κράτος για όλες τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμούς. Έτσι κιαλλιώς έχουμε ΗΔΗ πληρώσει για όλα. Ταξική πάλη για όλες μας τις ανάγκες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.