Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Βουλή: ερώτηση του κ. Χρυσοχοϊδη προς τον υπουργό Ανάπτυξης σχετικά με τα φωτοβολταϊκά

Η ερώτηση περιλαμβάνει και το κομμάτι των οικιακών εγκαταστάσεων.
Αντιγράφω το σχετικό κομμάτι:

Εξαιρετικά απογοητευτική είναι και η διείσδυση των φωτοβολταϊκών σε ιδιωτικές οικίες. Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει τις περισσότερες ημέρες ηλιοφάνειας από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη, καθώς και ότι το ενδιαφέρον των οικιακών χρηστών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, η πολιτική του Υπουργείου Ανάπτυξης φρόντισε έτσι ώστε να δημιουργηθούν μια σειρά από αντικίνητρα τα οποία καθιστούν ουσιαστικά απαγορευτική την εγκατάσταση οικιακού φωτοβολταϊκου συστήματος παραγωγής ενέργειας. Σήμερα, εάν κάποιος ιδιώτης θέλει να εγκαταστήσει ένα φωτοβολταϊκο σύστημα στο σπίτι του πρέπει να ανοίξει βιβλία στην εφορία και να δηλώσει τη νέα του δραστηριότητα καθώς και θεωρείται έμπορος. Πρέπει επίσης να εγγραφεί στο ΤΕΒΕ όπου θα πληρώνει εισφορές ύψους περίπου 1500 Ευρώ ανά έτος, όπως και στο εμπορικό επιμελητήριο. Τέλος, οφείλει να υποβάλει ανά τρίμηνο και δήλωση ΦΠΑ στην εφορία.

και

4. Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει έτσι ώστε να αρθούν τα αντικίνητρα που εμποδίζουν σήμερα την ομαλή ανάπτυξη οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων;

Διαβάστε όλο το κείμενο της ερώτησης για τα φωτοβολταϊκά

Άλλο ένα σωστό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Περιμένουμε και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να πιέσουν επίσης για το ίδιο θέμα.

3 thoughts on “Βουλή: ερώτηση του κ. Χρυσοχοϊδη προς τον υπουργό Ανάπτυξης σχετικά με τα φωτοβολταϊκά

 1. Julia Dream

  Μακάρι να προχωρήσει κάπως το θέμα αυτό, μας ενδιαφέρει πολύ και εμάς. Thanks Koyan για το update! 🙂

 2. elfakos

  nai mwre,krima einai na mhn ginetai na valoume fwtovoltaika.
  einai xrhsima gia arketous logous,prostasia tou perivalontos,megalutero apo8ema energeias,(an ginoun oi katallhles diadikasies 8a) sumfairei oikonomika..

 3. kanella

  άντε πείτε τα ρε παιδιά… είναι τραγικά αυτά τα πράγματα…κι όχι μόνο σε σχέση με τα φωτοβολταικα συστήματα στ ασπίτια, αλλά και με τα φωτοβολταικα πάρκα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.