Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Across the Wall

Garth Nix

Συλλογή διηγημάτων, με πρώτο πρώτο το ομόνυμο, το οποίο είναι μάλλον και ο κράχτης του βιβλίου, αφού διαδραματίζεται στο σύμπαν της τριλογίας της Sabriel – Lirael – Abhorsen (με την ευκαιρία να πω πως το πρώτο τουλάχιστον βιβλίο, το Σάμπριελ, έχει μεταφραστεί από τον Λιβάνη. Τρέξτε!). Όσοι λοιπόν την έχουν διαβάσει, σίγουρα θα ήθελαν λίγο ακόμα, όπως κι εγώ άλλωστε, και θα αγοράσουν αυτό το βιβλίο.

Δεν θα απογοητευτεί κανείς νομίζω. Η πρώτη ιστορία είναι πολύ ωραία, με πρωταγωνιστή τον Nicolas Sayre, ενώ η Λίραελ κάνει μια μικρή εμφάνιση. Μακάρι να υπήρχε κι άλλη…

Αλλά και τα υπόλοιπα διηγήματα είναι ωραία. Όλα έχουν την υποβόσκουσα μαυρίλα αλλά και το χιούμορ που μάλλον χαρακτηρίζουν τον συγγραφέα. Διηγήματα όπως το “From the Lighthouse”, έχουν προοπτικές να γίνουν καλά βιβλία κάποτε, έχει δύο διηγήματα βασισμένα στο μύθο του Αρθούρου, ένα fantasy solo adventure, αλλά και μια φοβερή παραλλαγή του παραμυθιού Χάνσελ και Γκρέτελ. Τα αγαπημένα μου ήταν μάλλον αυτό το τελευταίο και ένα διήγημα Γουέστερν, το Hope chest.

One thought on “Across the Wall

  1. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » Τι ωραία που είναι τα βιβλία :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.