Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Η πρόκληση του press kit

Πριν από μερικές μέρες επικοινώνησαν μαζί μου για να μου στείλουν ένα press kit. Έδωσα τη διεύθυνσή μου και περίμενα με διπλή χαρά: μια χαρά γιατί θα μου ερχόταν πακέτο με το ταχυδρομείο και μια ακόμα γιατί δεν ήξερα τι θα περιείχε το πακέτο αυτό!

Όταν έφτασε είδα πως ήταν ένα πακέτο από το Skip. Ήταν ένα κουτί τυλιγμένο με μια άσπρη φανέλα αντί για το κλασικό κίτρινο χαρτί που τυλίγουν τα πακέτα, με γραμμένη τη διεύθυνσή μας πάνω με μπλε μαρκαδόρο. Μέσα είχε 2 μπουκάλια από το νέο “πανίσχυρο μικρό” skip για να το δοκιμάσουμε, με την προτροπή να πλύνουμε τη φανέλα στο πιο οικονομικό πρόγραμμα του πλυντηρίου για βαμβακερά. Μου φάνηκε πολύ έξυπνη η όλη συσκευασία και φυσικά δέχτηκα την πρόκληση του να δοκιμάσω το καινούριο προϊόν.

Να πω εδώ πως μαζί μου την ώρα που το ανοίγαμε ήταν η Ιωάννα. Δυο πράγματα μου έκαναν εντύπωση. Πρώτον κατάλαβε αμέσως το γιατί είχαν τυλίξει το δέμα με τη γραμμένη φανέλα, πριν διαβάσουμε το καρτελάκι μέσα. Δεύτερον ήξερε τα πάντα για το προϊόν! Προφανώς έχουν κάνει καλή δουλειά με τη διαφήμιση… Και έτσι καταλαβαίνεις, πως δεν υπάρχει τρόπος να “προστατέψεις” τα παιδιά από αυτά που θεωρείς εσύ πως πρέπει. Δεν έχει καμία σημασία αν εσύ δεν βλέπεις τηλεόραση, θα δουν σε γιαγιάδες κλπ Αν δε βρίζεις εσύ θα μάθουν τις κακές λέξεις από το σχολείο. Το ίδιο συμβαίνει με όλα. Τα παιδιά μεγαλώνοντας είναι μέρος της κοινωνίας και μαθαίνουν από παντού. Άσχετο αυτό με το θέμα μας βέβαια 🙂

Συνεχίζω λοιπόν.

Η πρόκληση:

Να δοκιμάσουμε το νέο skip για να διαπιστώσουμε πως φεύγει ο μαρκαδόρος ακόμα και σε χαμηλή θερμοκρασία μέσα σε 30 λεπτά. Όμως για να το προτείνουν σημαίνει πως είναι αρκετά σίγουροι ότι θα φύγει. Το θέμα είναι θα φύγουν και άλλοι λεκέδες; Ή ακόμα, μήπως ο μαρκαδόρος φεύγει πολύ εύκολα έτσι κι αλλιώς; Είχα διάφορα πλυντήρια να βάλω πριν φύγουμε για διακοπές, οπότε μπήκε σχέδιο σε δράση.

Έκοψα τη φανέλα σε κομμάτια φροντίζοντας κάθε κομμάτι να έχει και από λίγο μαρκαδόρο. Έριξα σε κάθε κομμάτι λίγο λάδι, λίγη σάλτσα ντομάτα και λίγη νουτέλα. Αυτό το έκανα για κάθε κομμάτι, γύρω στη μισή ώρα πριν το βάλω στο πλυντήριο. Έτσι είχε μείνει και για λίγη ώρα η βρωμιά πάνω. Τα έβαλα στη μικρότερη δυνατή πλύση στο πλυντήριό μου (κρατάει γύρω στα 45 λεπτά), στους 40 βαθμούς. Μια πλύση με το skip, μια με το δικό μου απορρυπαντικό και μια με τις μπάλες πλυντηρίου (εδώ θέλει παρένθεση. Οι πρώτες μπάλες που είχα πάρει είχαν τελειώσει και έχω πάρει μια καινούρια. Όμως κάποια στιγμή ο Κωνσταντίνος έβαλε πλύση με αυτή τη μπάλα στους 90 βαθμούς και από τότε δεν την εμπιστεύομαι. Τη χρησιμοποιώ μόνο όταν θέλω να κάνω φρεσκάρισμα στα ρούχα. Για δοκιμή πάντως έκανα μια τέτοια πλύση και με τη μπάλα για να δω τι θα γίνει).

Αποτελέσματα:

Στην πρώτη πλύση έβαλα το skip. Ο μαρκαδόρος έφυγε εντελώς, ο λεκές από το λάδι έφυγε εντελώς, έμεινε όμως χρώμα εκεί που ήταν ο λεκές από τη σάλτσα και τη νουτέλα.

Στη δεύτερη πλύση έβαλα το δικό μου απορρυπαντικό. Ο μαρκαδόρος έφυγε εντελώς, ο λεκές από το λάδι το ίδιο, έμεινε χρώμα στο λεκέ από τη σάλτσα και τη νουτέλα, αν και ήταν κάπως πιο λίγο απ’ ό,τι με το skip

Στην τρίτη πλύση έβαλα τη μπάλα. Ο μαρκαδόρος έφυγε τελείως, όμως έμεινε λεκές από όλα τα υπόλοιπα.

Συμπέρασμα (δικό μου):

Ο μαρκαδόρος θα έφευγε με οτιδήποτε. Χαίρομαι που δοκίμασα και τα υπόλοιπα.

Το skip κάνει την ίδια περίπου δουλειά με το δικό μου απορρυπαντικό. Το μειονέκτημα είναι πως το δικό μου έκανε ελαφρώς καλύτερη δουλειά, το πλεονέκτημα πως χρειάζεται τη μισή ποσότητα απορρυπαντικού.

 

Ευχαριστώ πολύ την solid relations για την ευκαιρία που μου έδωσε να κάνω αυτή τη δοκιμή. Αν κάνετε κι εσείς παρόμοιες δοκιμές, θα χαρώ να ακούσω εδώ τα αποτελέσματά σας!

8 thoughts on “Η πρόκληση του press kit

 1. mamma

  Πολύ καλό! μου άρεσε που δοκίμασες με τον δικό σου τρόπο το skip.

  Δεν τρώμε κουτόχορτο λέμε!

  :)))

 2. Nafsika

  Άντε και με δική σου διαφήμιση Στελλίτσα, σαν την Βίκυ Σταυροπούλου !Εμένα θα μου πει κανείς ποιο απορρυπαντικό να πάρω που ό,τι και να έχω δοκιμάσει, υπάρχουν αυτοί οι λεκέδες που αφήνουν χρώμα ακόμα και αν κάνεις κολοτούμπες;;; Το πείραμα δυστυχώς δεν το έδειξε αυτό κι εγώ έχω κάτι φανελάκια πουα!

 3. Flora

  Μπράβο Στελλίνα που δοκίμασες με το δικό σου τρόπο το απορρυπαντικό! Συμφωνώ απόλυτα με την Mamma δεν τρώμε κουτόχορτο!
  Nafsika, εγώ έχω βρει τον εξής τρόπο με τους λεκέδες (μου τον είπε η μαμά ενός συμμαθητή του γιού μου): στάζω πάνω στον λεκέ υγρό για τα πιάτα, το αφήνω κάμποσο και το τρίβω λίγο (αν χρειαστεί το επαναλάμβάνω μερικές φορές) και μετά το βάζω στο πλυντήριο. Σχεδόν όλοι οι λεκέδες βγαίνουν με αυτό τον τρόπο όποιο απορρυπαντικό πλυντηρίου κι αν χρησιμοποιείς.

 4. Pingback: Σήμερα μας ήρθαν κάτι δώρα :) | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

 5. Στέλλα Post author

  Χαχαχα στο σφυρίξανε Estarian ε; Για ρώτα όμως αν μου ξαναστείλανε τίποτα μετά 😛

 6. Estarian

  Ε ναι εσφυρίχθη με χαρακτηριστική ευκολία 😀
  Εμ, πώς να σου ξαναστείλουν; Διαφήμιση ήθελαν, αλήθεια τους προέκευψε 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.