Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τεταρτάκι και εκτάκι

Φτάσαμε στην τελευταία τάξη του Δημοτικού; Πως γίνεται αυτό;;;
Βγάλαμε λοιπόν την -σχεδόν- καθιερωμένη φωτογραφία της πρώτης μέρας του σχολείου. Από τότε που πάνε μαζί Δημοτικό, έχουμε και μια φωτογραφία της πρώτης μέρας. Το 2008, το 2009, το 2010. Ορίστε λοιπόν και η φετινή:

Φέτος η Ιωάννα αλλάξει ξανά δάσκαλο και θα έχει για πρώτη φορά άντρα. Θα πάει ολοήμερο και θα συνεχίσει τα αγγλικά και το καράτε της. Είπε πως θα δει πως θα πάνε οι πρώτες εβδομάδες και αν έχει χρόνο τότε θα σκεφτεί τι άλλο θα διαλέξει να κάνει.

Ο Γιώργος θα πάει αγγλικά και καράτε, όμως αποφάσισε φέτος να ξεκινήσει μουσικό όργανο. Ίσως επηρεασμένος από τους φίλους του. Κάτι ανάμεσα σε σαξόφωνο, κλαρίνο ή κλαρινέτο λέει.

Ωραία και καλά όλα αυτά, αλλά πολύ διαδρομή βρε παιδί μου! Πάρε την Ιωάννα από το ολοήμερο, πήγαινε το Γιώργο αγγλικά, πήγαινε την Ιωάννα αγγλικά, πήγαινε καράτε ή ωδείο… Πάλι καλά που έχει μεγαλώσει ο Γιώργος και κάποια πράγματα που είναι κοντά στο σπίτι μπορεί να τα κάνει και μόνος του.

Στο σχολείο βεβαίως δεν πήραν όλα τα βιβλία, αν και πήραν κάποια. Δεν γυρίσαν με άδειες τσάντες δηλαδή. Ο δήμος είχε φροντίσει να στείλει και φωτοτυπίες  από τα κυριότερα μαθήματα (τις 10 πρώτες σελίδες δηλαδή) για κάθε μαθητή. Έχουν και κάποια βιβλία από πέρισυ (αυτά που είχαν περισσέψει στο σχολείο, αλλά και μεταχειρισμένα). Αφού φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Καλή διάθεση και συνεργασία για να βγει κάπως η χρονιά…

Καλή δύναμη, καλό κουράγιο σε μικρούς και μεγάλους και καλή αρχή!!!!

One thought on “Τεταρτάκι και εκτάκι

  1. Sophia

    Για αυτό σου λέω.. πρέπει να εφευρεθεί επιτέλους, αυτή η διακτίνηση….. Να γλυτώσουμε όλοι τα χρονοβόρα πέρα δώθε!!!
    😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.