Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Δοκιμές, μαγειρέματα και γέλια

Σήμερα η μέρα μας ήταν εξαιρετικά γεμάτη. Το σπίτι μας είδε ελάχιστα.

Ξεκινήσαμε τη μέρα με ψώνια. Μη ρωτάτε τι ψώνια, είναι αυτονόητο. Πράγματα για την κουζίνα μας φυσικά! Πήραμε είδη διακόσμισης, φόρμες και μπιχλιμπιδάκια και χαζέψαμε με τις ώρες όοοολα αυτά τα ωραία πράγματα που θα θέλαμε να έχουμε. Λέγαμε εδώ με τη Γεωργία πως αν μέναμε στην ίδια πόλη θα μπορούσαμε να φτιάχνουμε χιλιάδες πράγματα, οπότε θα θέλαμε -εκτός από τα σπίτια μας- ένα έξτρα σπίτι για να χωρέσουμε μέσα όλα αυτά για τις κατασκευές μας.

Μετά γυρίσαμε για να τελειώσουμε το γύρισμα του βίντεο που είχαμε υποσχεθεί στο σάιτ. Βάλαμε να διαλέξουν ποιά συνταγή θα θέλανε να δούνε σε βίντεο και εμείς την εκτελέσαμε. Διαλέξανε τον Χριστουγεννιάτικο κορμό έκπληξη, αλλά επειδή ήρθε πάρα πολύ κοντά σε ψήφους με τα Ντόνατς στο φούρνο, αποφασίσαμε να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και να τα φτιάξουμε ΚΑΙ τα δύο. Και τα γυρίσαμε με την καινούρια βιντεοκάμερα της Panasonic, που μας έστειλε η P&G πριν μερικές μέρες. Να τη δοκιμάσουμε κιόλας!

Το απογευματάκι πήγαμε να βοηθήσουμε στο στήσιμο της έκθεσης κοσμημάτων μιας φίλης της Γεωργίας. Φτιάχνει πολύ όμορφα κοσμήματα και εμείς της φτιάξαμε χτες τα δυο σταντ που φαίνονται στη φωτογραφία για να τα κρεμάσει. Η έκθεση έγινε στο σπίτι μιας κυρίας, η οποία είχε φτιάξει ένα μπουφέ τεραστίων διαστάσεων με πολλά νηστίσιμα και μη καλούδια και δεν ησύχασε μέχρι που να τη διαβεβαιώσουμε πως θα γυρίσουμε ξανά για να δοκιμάσουμε απ’ όλα! Εμείς είχαμε πάει απλώς για να βοηθήσουμε στο στήσιμο δηλαδή, αλλά η καλή αυτή κυρία μας κάλεσε όλες -παρότι της ήμασταν άγνωστες εγώ και η Ναυσικά τουλάχιστον- να φάμε στο σπίτι της. Γενικά έμαθα πως το έχουν οι Κύπριοι αυτό. Και το να φτιάχνουν απίστευτες ποσότητες φαγητών και γλυκών σε κάθε μάζωξη, αλλά και το να σε καλούν στο σπίτι τους να φας μαζί τους. Τι καλοί άνθρωποι!

Εμείς περήφανες για τα σταντ μας και η Αλίνα για τις δημιουργίες της!!!

Κάτι λοιπόν με τα ψώνια, κάτι με τα μαγειρέματα, κάτι με την έκθεση, κάτι με δουλειές από εδώ και από εκεί, πέρασε η μέρα, η οποία τελείωσε με μερικές παρτίδες Κατσικομαχίες!

Φυσικά δε μπορώ να μην κάνω αναφορά του τι δοκίμασα και πάλι. Θα ξεκινήσω με αυτό που έβαλα εγώ τα κορίτσια να δοκιμάσουν. Ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, το οποίο βρίσκω μόνο στο αεροδρόμιο… Reese’s cups με φυστικοβούτυρο. Απλά θεϊκά. Τέλεια (επειδή δε τα βρίσκω εδώ, έχω βρει συνταγή που τους μοιάζει πολύ βεβαίως, για να τα τρώω όποτε θέλω. Αλλά και το να τα έχεις έτοιμα να τα απολαμβάνεις, είναι άλλο πράγμα…) Πήραμε και 3 σακουλάκια Reese’s pieces, που είναι σαν σμάρτις αλλά με φυστικοβούτυρο. Αυτά δεν τα προτείνω. Είναι νόστιμα, αλλά χωρίς έντονη γεύση του φυστικοβούτυρου και είναι τίγκα στο μεταλλαγμένο. Ναι, το γράφει στη συσκευασία -μόνο που δε τη διάβασα εγκαίρως….

Σοκολάτα και φυστικοβούτυρο... το αγαπημένο μου!

Στο σπίτι της καλής κυρίας, δοκίμασα Κολοκοτές που είναι μια συνταγή με πορτοκαλί κολοκύθα και ξετρελλάθηκα. Μου άρεσε πάρα πολύ και τις τσάκισα (είναι η κομμένη πιτούλα στο πιάτο). Έφαγα κούπες νηστίσμες με μανιτάρια, μια πολύ νόστιμη ελιόπιτα, σπανακόπιτα με μανιτάρια…

Πίσω σπανακόπιτα και ελιόπιτα και μπροστά κούπες και κολοκοτές

και δάκτυλα. Έχω ξαναδοκιμάσει, αλλά αυτά ήταν τέλεια! Ήταν τραγανά και τέλεια σιροπιασμένα και με ένα ελαφρύ άρωμα από ροδόσταγμα. Τι να λέμε τώρα…

Τι όνομα κι αυτό... δάχτυλα!

Αύριο είχαμε κανονίσει να πάμε εκδρομή και είχαμε χαρεί κιόλας γιατί φαίνεται κάπως να φτιάχνει ο καιρός (έχουμε ξεπαγιάσει λέμε), αλλά δυστυχώς ο μικρός έκανε πυρετό και έτσι θα πρέπει να βρούμε κάτι άλλο να κάνουμε (δε νομίζω να μας είναι και πολύ δύσκολο! )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.