Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ναύπλιο

Όταν είμαστε διακοπές, το Ναύπλιο είναι ένας απο τους αγαπημένους μας προορισμούς για ημερήσιες εκδρομούλες. Μου αρέσει παρα πολύ σαν πόλη, και φυσικά εκεί είναι και το αγαπημένο μου μαγαζί παγωτού, το Antica Gelateria di Roma, στο οποίο τρώμε παγωτάκι κάθε φορά που πάμε.

Και φέτος λοιπόν ξεκινήσαμε για ημερήσια εκδρομή. Αυτή τη φορά είχαμε μαζί μας άλλα δυο ζευγάρια φίλων, τους philous και ένα ζευγάρι απο εδώ που έχουν ένα κοριτσάκι. Και μάλιστα εκει συναντήσαμε ακόμα ένα ζευγάρι που μένει εκεί και έτσι είχαμε και inside information για το που θα φάμε και που θα κάνουμε βόλτα.

Μέχρι να φτάσουν όλοι, μπήκαμε στο Πολεμικό Μουσείο. Παρότι δεν είμαι φαν, το ευχαριστηθηκα παρα πολύ γιατί μας έκανε ξενάγηση ο Γιώργος, που ήξερε και για το 1821 και τον Καποδίστρια κλπ, και για τους βαλκανικούς πολέμους, αλλα και τα πάντα για όλα τα όπλα που είδαμε εκεί!

Ώρα για μάθημα!

Άλλο να παιζεις στον υπολογιστή και άλλο να το κρατάς στο χέρι!

Μετά, επειδή ήταν μεσημέρι, πήγαμε για φαγητό. Φάγαμε στο “Καραμανλής – Ναύπλιος”, το οποίο μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Τεράστιες μερίδες, πολύ νόστιμο φαγητό και αρκετά φτηνά, αφού 6 ενήλικες και 5 παιδιά πληρώσαμε μόλις 77 ευρώ… Τώρα ξέρουμε που θα τρώμε όταν πηγαίνουμε στο Ναύπλιο…

Μετα φυσικά ακολούθησε το παγωτό. Απο πρόπερσι είχα βάλει στο μάτι το σορμπέ σοκολάτα με τσίλι και φυσικά αυτό πήρα, μαζί με μια μπάλα Φρούτα του Δάσους. Ήταν τέλειος ο συνδιασμός. Η σοκολάτα ύπουλα καυτερή, αφού αισθανόσουν το κάψιμο ώρα μετα που είχες φάει την κουταλιά σου, αλλά πραγματικά υπέροχη! Παρά τη δροσιά του σορμπέ των φρούτων, κάηκαν τα σωθικά μου! Απολύτως τέλειο παγωτό! Το μαγαζι αυτο δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ μέχρι τώρα και ακόμα και το σορμπέ ανανά που πήρε η Ιωάννα ήταν πολυ καλό.

Και μόνο για αυτό αξίζει η βόλτα στο Ναύπλιο!

Σοκολάτα με τσίλι: μονο αν σας αρέσουν τα καυτερά!

Μετά ήρθε η ώρα της βόλτας. Ρίξαμε πραγματικά πολυ περπάτημα! Μάλιστα τα παιδιά που μένουν εκει μας έδειξαν μια διαδρομή γύρω απο την πόλη, που περπατάς δίπλα στη θάλασσα, που ήταν φανταστική!

Παλιά η πισίνα!

Πολύ όμορφη βόλτα αυτή...

Κάτσαμε για ένα καφεδάκι να ξεκουράσουμε τα πόδια μας και μετα συνεχίσαμε με βόλτα στα στενά της πόλης και χάζεμα στα μαγαζάκια.

Μικροί μεγάλοι αράζουν!

Σε όλη τη διάρκεια της εκρομής φυσικά, βγάζαμε φωτογραφίες!

Εγώ τραβάω τον Χρήστο, που τραβάει τον Κωνσταντίνο, που τραβάει τη φωτο για το τουίτ

Τα πάντα έχουν ενδιαφέρον (ας μη βάλουμε τη λογοκριμένη φωτογραφία....)

Το μοντέλο...

Γυρίσαμε πίσω με πονεμένα πόδια, κουρασμένοι, αλλά εξαιρετικά ευχαριστημένοι με την εκδρομή μας! Δείτε μερικές ακόμα φωτογραφίες από το όμορφο Ναύπλιο:

Τα κορίτσια...

και τα αγόρια!

Το Μπούρτζι

Η συννεφιά μας βοήθησε στο περπάτημα...

Το Ναύπλιο είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις για περπάτημα

Πολύ μας άρεσε αυτό το σπίτι...

Στις φωτογραφίες θα δείτε τον Γιώργο μπανταρισμένο για μια φορά ακόμα. Αυτή τη φορά χτύπησε παίζοντας… κυνηγητό! Έπιασε ένα παιδί από τη μπλούζα, πιάστηκε το δάχτυλό του, ο άλλος συνέχισε να τρέχει, πάει το δάχτυλο… Ευτυχώς είναι μόνο ένα ναρθηκάκι για 5-6 μέρες. Πάλι καλά….


(έχουμε διακοπές, αλλά αυτη τη φορά έχουμε και Ίντερνετ λιγάκι, οπότε υπάρχει… ανταπόκριση!)

6 thoughts on “Ναύπλιο

  1. ΕΛΠΙΔΑ

    καλώς σε βρήκα και περαστικά στο Γιώργο..χμμ τη έχω πατήσει κι εγώ έτσι από κυνηγητό..χεχε..Το Ναύπλιο φαίνεται υπέροχο..και το παγωτό επίσης..Καλά να περάσετε!!

  2. philos

    Εγώ πάντως δεν λογόκρινα καμία φωτογραφία! :p
    Ήταν υπέροχη βόλτα…με υπέροχους φίλους! 😀

  3. Callie by Anthomeli

    Υπέροχα μου φάνηκαν όλα… κι εμένα το ναύπλιο είναι αγαπημένος προορισμός. Θα τιμήσω και τα μέρη που πήγατε την επόμενη φορά μιας και σας άφησαν με καλές εντυπώσεις!!! Χάρηκα για την γνωριμία. Callie by Anthomeli

  4. Στέλλα Post author

    Ελπίδα καλώς σε βρήκαμε! Καλα ταξίδια σε όλους!

    Χρήστο δε χρειάστηκε να λογοκρίνεις εσυ, το έκανα μονη μου 🙂 Πιστεύω θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ωραίες εκδρομές!

    Callie καλώς σε βρήκαμε κι εσένα. Να τα επισκεφθείς, εμείς τα προτείνουμε! Ελπίζω να σου αρέσουν κι εσένα το ίδιο.

  5. Pingback: Τελικό ποστ διακοπών | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

  6. Pingback: Από την Βαρκελώνη στην Καλαμάτα με ποδήλατο – Μικρό roadbook – Ισπανία και

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.