Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Pullman και Jumper

Βιβλία μια φορά ακόμα. Παρακαλώ τους spoiler freaks να μη διαβάσουν παρακάτω, γιατί δεν μπορώ να γράψω τίποτα χωρίς να σποϊλεριάσω:


1. Once upon a time in the North – Philip Pullman
Μια μικρή ιστοριούλα από τον κόσμο της Λυρα και του His Dark Materials που τόσο αγαπάμε. Η Λύρα βέβαια δεν εμφανίζεται, μια που η ιστορία λαμβάνει χώρα πολύ καιρό πριν τα γεγονότα εκείνα. Είναι η ιστορία του πως ο Λι Σκόρσμπι γνώρισε τον Γιόρεκ Μπάρνισον, την αρκούδα. Μια πολύ πολύ όμορφη ιστορία. Το βιβλίο είναι σκληρόδετο και έχει και ένα μικρό επιτραπέζιο μαζί. Πολύ όμορφη έκδοση, πολύ ωραία ιστορία. Εάν σας άρεσε η τριλογία, μην το χάσετε. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι είναι μικρό!


2. Jumper – Steven Gould
Η ιστορία από την οποία εμπνεύστηκαν την ταινία. Για την ταινία διάβασα κακές κριτικές, ενώ όλοι λέγαν ότι το βιβλίο είναι πολύ καλό. Έτσι αποφάσισα να μη δω την ταινία, αλλά να διαβάσω το βιβλίο. Καλή απόφαση. Το βιβλίο είναι καλογραμμένο, γεμάτο δράση. Στην ουσία δε σταματάει καθόλου η δράση, από την πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία. Χωρίς να σου προκαλεί καμία φιλοσοφική ανησυχία φυσικά ή προβληματισμό, είναι ένα βιβλίο που το διαβάζεις μονορούφι, ιδανικό για κάτι ελαφρύ και καλοκαιρινό.

Η ιστορία ενός νεαρού που όταν βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, ξαφνικά τηλεμεταφέρεται στην ασφάλεια της τοπικής βιβλιοθήκης. Είναι η πρώτη από μια αδιάκοπη σειρά τηλεμεταφορών. Μια δυνατότητα πολύ χρήσιμη θα έλεγα, που θα χρεωκοπούσε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς!

Υπάρχει και συνέχεια στο βιβλίο, με το Reflex, το οποίο έχει ήδη μπει στη λίστα μου. Επίσης υπάρχει το Jumper: Griffin’s Story, που γράφτηκε για την ταινία. Έχοντας διαβάσει το βιβλίο, σκέφτηκα να δω και την ταινία, αλλά απ’ όσο είδα από το trailer δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το βιβλίο. Πρέπει να έχουν πάρει ιδέες και από το δεύτερο βιβλίο και να είναι πολύ loosely based πάνω στις ιστορίες αυτές. Θα πρέπει να πάρω απόφαση ότι θα δω κάτι άσχετο πριν το επιχειρήσω.

2 thoughts on “Pullman και Jumper

  1. Sophia

    Η ταινία (για το Jumper λέμε) είναι μια καλογυρισμένη ταινία επιστημονικής φαντασίας με δράση, μπάζει κάπως στα σημεία αλλά το βασικό είναι να την δεις σαν αυτόνομο πράγμα και να μην την συγκρίνεις με το βιβλίο. Εγώ την απόλαυσα πολύ (έχω και λίγο πιο χαμηλά κριτήρια, χιχιχι) αλλά είμαι σίγουρη πως το βιβλίο θα το απολαύσω περισσότερο (χρειαζόμαστε επειγόντως λιγότερες δουλειές για να μένει περισσότερος χρόνος, χοχοχο)! Τώρα, διαβάζω το βιβλίο του Κωνσταντίνου!
    ;-D

  2. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » Reflex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.