Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Η Ιωάννα μεγαλουργεί…

Συζήτηση μετάξύ μαμάς – Γιώργου, παρουσία Ιωάννας. Ο Γιώργος ήταν λίγο άρρωστος και δεν είχε πάει μια μέρα σχολείο. Ήταν η μέρα που κάναν εκλογές στην τάξη του.

Εγώ: Α Γιώργο, ξέρεις ποιά νομίζω πως θα βγάλουν πρόεδρο στην τάξη σου;
Γ: Ποιά;
Εγώ: Την Ιωάννα

Εκείνη τη στιγμή πετάγεται η Ιωάννα όλο χαρά με μάτι που γυαλίζει:

Ι: Ε ναι, εγώ ξέρετε πόσους φίλους έχω στο σχολείο; Πάρα πολλούς, όλο το σχολείο είναι φίλοι μου!

Δυστυχώς την επανέφερε στην πραγματικότητα ο Γιώργος εξηγώντας της πως δεν μιλούσαμε για εκείνη, αλλά για την Ιωάννα της τάξης του (μια που οι εκλογές ήταν για την τάξη του φυσικά!)

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχαμε γελάσει πάρα πολύ. Φωνάζει ο Κωνσταντίνος “Ιωάννα, έλα, αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες” και η Ιωάννα έρχετε αμέσως λέγοντας; “πρέπει να πάω;”.

Είναι απίστευτα σίγουρη ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Είναι αισιόδοξη, μεθοδική, υπομονετική και πιστεύει απόλυτα στον εαυτό της. Είναι καλύτερη απ’ όλους, πως να το κάνουμε;; Στο σχολείο μιλάει σε όλους, την ξέρουν πράγματι όλοι, μικροί και μεγάλοι και κάνει παρέα με όλα τα παιδιά, από τα πρωτάκια μέχρι τα εκτάκια. Και είναι και πολύ τσαμπουκαλού φυσικά. Μιλάει σε όλους με άνεση και άμα τύχει, τους φωνάζει κιόλας. Δε μασάει πουθενά, μόνο όταν πιστεύει πως μπορεί να τη μαλώσουν κάνει την ντροπαλή και δε βγάζει μιλιά. Έχει και την κάνουλα έτοιμη να ανοίξει και να τρέξει το δάκρυ εάν και όποτε τη συμφέρει.

Δείγμα της υπομονής (και ίσως μανίας;) της είναι το εξής: μου έφερε ένα φακελάκι γεμάτο χαρτάκια που έγραφαν την αγγλική αλφαβήτα (είχε χρησιμοποιήσει stencils). Και όταν λέω γεμάτο, εννοώ ότι είχει κάνει 31 χαρτάκια!

Και για μπόνους στο τέλος πάρτε και δυο ζωγραφιές της. Η μια είναι ο Γουόλυ με την κατσαρίδα του και την Εύα και η άλλη είναι η Ανδρομέδα με το δράκο (κοίταζε μια αντιστοιχη ζωγραφιά σε ένα βιβλίο).

One thought on “Η Ιωάννα μεγαλουργεί…

  1. Sophia

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ!! Είπαμε, είπαμε, poor guy!!! Πράγματι όμως, τρομερή υπομονή… λοιπόν, τώρα που μεγάλωσε και ο δικός μας και είναι πολύ της κατασκευής και της υπομονής (μιλάμε ψυχαναγκασμός..) μου φαίνεται βρήκαμε πως θα απασχολούνται το καλοκάιρι…
    ;-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.