Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Reflex

Βιβλίο του Steven Gould, συνέχεια του Jumper.
Το πήρα πρώτον γιατί μου είχε αρέσει το Jumper και δεύτερον γιατί νόμιζα πως η ταινία που γυρίστηκε ήταν βασισμένη και στα δυο αυτά βιβλία. Δεν ξέρω πως το θεώρησα αυτό. Μάλλον επειδή η ταινία δεν είχε σχεδόν καμία σχέση με το πρώτο βιβλίο, διάβασα μερικά λόγια για το δεύτερο που μου θύμισαν λίγο την ταινία, οπότε θεώρησα αυτόματα πως έχει γίνει κάτι τέτοιο.
Βέβαια ήμουν εντελώς λάθος. Πραγματικά δεν έχω καμία ιδέα για το που βρήκαν όλα όσα έδειξαν στην ταινία, πάντως σίγουρα ΔΕΝ ήταν απο το Reflex.

Ας ξεχωρίσουμε λοιπόν εντελώς την ταινία από τα βιβλία. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Η ταινία (την οποία εντέλει αποφάσισα να δω, βγάζοντας από το μυαλό μου το βιβλιο) ήταν καλή, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Είχε τη δυναμική να γίνει κάτι πραγματικά σούπερ, αλλά… δεν.

Πάμε τώρα στο βιβλίο. Όπως και το Jumper, είναι ένα ευχάριστο διάβασμα, ένα βιβλίο που το ρουφάς, χωρίς ιδιαίτερα νοήματα και βαθύτερες έννοιες. Μια απλή περιπέτεια. Λίγο πιο σοβαρό από το πρώτο. Είναι τέλειο καλοκαιρινό διάβασμα, αλλά και για όποτε έχετε διάθεση για μια ανάλαφρη, ενδιαφέρουσα περιπέτεια.

One thought on “Reflex

  1. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » Jumper - Griffin’s story

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.