Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ο Γιώργος και η δυσγραφία

Το θέμα της δυσλεξίας μας έχει απασχολήσει πολύ καιρό τώρα, από τότε που πήγαινε ο Γιώργος πρώτη δημοτικού.
Μια που έφτασε τρίτη και υπάρχουν ακόμα προβλήματα και η δασκάλα του η καινούρια επίσης μας είπε να το ελέγξουμε, κλείσαμε ένα ραντεβού στο Παίδων. Και μια που θα ήμασταν εκεί, κλείσαμε ραντεβού και με τον ωρυλά, να κοιτάξει το αυτάκι του (μετά την περιπέτεια του καλοκαιριού).

Σήμερα το πρωί λοιπόν πήγαμε και στα δυο αυτά ραντεβού. Σε γενικές γραμμές να πω πως έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την ποιότητα των υπηρεσιών, από το πόσο μας προσέξανε, από τον κόσμο και τους γιατρούς.
Ο ωρυλά μας έκανε και τυμπανόγραμμα και ακουόγραμμα, τον κοίταξε κιόλας φυσικά και μας είπε πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί ελαφρώς και σταθεροποιηθεί. Έχει πρόβλημα σε μια συχνότητα στην ακοή του, αλλά είναι τόσο μικρό και είναι τέτοια η συχνότητα αυτή που πρακτικά δεν έχει καμία επίπτωση στην ακοή του. Δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Πάει αυτό.

Στο θέμα των μαθησιακών δυσκολιών τα πράγματα ήταν λίγο πιο περίπλοκα. Μείναμε πολύ ώρα, τον εξέτασε μια παιδαγωγός σε θέματα γραφής, ανάγνωσης, κατανόησης κειμένου και μαθηματικών και μιλήσαμε με ψυχολόγο (κι εμείς και ο Γιώργος ξεχωριστά). Στην ουσία δε μάθαμε και τίποτα που δεν το ξέραμε ήδη. Ο Γιώργος έχει τρομερή άνεση στο χειρισμό του λόγου, στην κατανόηση του κειμένου καθώς και στα μαθηματικά. Υστερεί στην ανάγνωση (δυσκολεύεται πιο πολύ από όσο θα έπρεπε ένα παιδάκι τρίτης δημοτικού) και βέβαια έχει πρόβλημα δυσγραφίας. Μας είπαν λοιπόν πως πρέπει να πάρουμε ένα δάσκαλο στο σπίτι που να τον βοηθήσει σε αυτά τα δύο. Όχι να τον διαβάζει φυσικά, γιατί εκεί δεν έχει κανένα πρόβλημα, αλλά να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματα γραφής και ανάγνωσης. Είπαν πως δεν λειτουργεί εάν το κάνουμε εμείς και πρέπει να μπει άλλος να κάνει αυτη τη δουλειά. Για το σχολείο είπαν πως θα πρέπει η δασκάλα να του φερθεί με επιείκια στο θέμα της γραφής και να εστιάσει σε όσα κάνει το παιδί καλά. Με το συγκεκριμένο πρόβλημα, προφανώς θα επιβιώσει στο σχολείο το παιδί, μια που έχει καλό δυναμικό, δεν έχει προβλήματα στα υπόλοιπα θέματα και είναι τόσο καλός στις εκθέσεις και στον λόγο. Το θέμα είναι να τον βοηθήσουμε να γίνει καλύτερος και στη γραφή, ώστε να μην πιέζεται και αυτός.

Του Γιώργου φυσικά δεν του αρέσει καθόλου η ιδέα να χάνει δυο ώρες την εβδομάδα ακόμα για μαθήματα. Του εξήγησα πως δεν γίνεται αλλιώς και πως όσο πιο σοβαρά προσπαθήσει να ακούει και να γίνει καλύτερος, τόσο πιο εύκολα θα ξεμπερδέψουμε με αυτό.

Γενικώς έχω ακόμα μεικτά συναισθήματα για όλο αυτό. Από τη μια ησύχασα που πράγματι δεν μπορώ να κάνω εγώ κάτι, που δεν φταίω γιατί δεν τον προσέχω αρκετά ή δεν τον πιέζω αρκετά ή κάτι τέτοιο. Από την άλλη λυπάμαι τον Γιώργο που θα πρέπει να αγωνιστεί σε κάτι που δεν του αρέσει.

12 thoughts on “Ο Γιώργος και η δυσγραφία

 1. Sophia

  Μα, ΠΩΣ θα ήταν δυνατόν να φταις εσύ παιδί μου…. Τςτςτςτςτςτςτς…. Πάντως, εγώ προσφέρομαι οικιοθελώς, να ξαπλώνω στον καναπέ και να μου διαβάζει βιβλία για να κάνει εξάσκηση!!!!!!
  ;-D

 2. Ο Αλέξανδρος

  Δεν ξέρω αν σας το έχω πει ξανά αυτό (το λέω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ αν αναφερθεί ζήτημα δυσλεξίας/δυσγραφίας) αλλά διαβάστε οπωσδήποτε το βιβλίο «Το χάρισμα της δυσλεξίας» ( http://www.books-in-greek.gr/booksingreek/product.asp?pf_id=CHARISMA ). Από όσο γνωρίζω είναι το μόνο σχετικό βιβλίο γραμμένο από δυσλεξικό άτομο, που μάλιστα έχει δημιουργήσει ολόκληρη σχετική μέθοδο εκπαίδευσης, ειδικότερα για τη γραφή. Εμένα προσωπικά μου άνοιξε τα μάτια.

 3. Ο Αλέξανδρος

  Υ.Γ. Κάτι ακόμη για προβληματισμό: ξέρετε ότι η δυσγραφία δεν εμφανίζεται στις ιδεογράμματες γραφές (π.χ. Κινεζικά); Αυτό αποτελεί μια πρώτη ένδειξη ότι το πρόβλημα δεν είναι στο παιδί αλλά στο εκπαιδευτικό σύστημα.

 4. MAMA

  ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ- ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΞΥΠΝΟΣ, ΜΕ ΖΗΛΕΥΤΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ,ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ, ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ- ΟΛΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΟΘΟΥΝ

  ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ

 5. ΙΩΑΝΝΑ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΓΩ ΛΕΓΟΜΑΙ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 16 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΩ ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΩΣΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΛ. Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ Η ΓΡΑΦΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ. ΟΙ ΑΝΥΣΗΧΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΣΛΕΞΙΑ Η ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΝΕΣ. ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ.. ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ.. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΕ ΒΩΗΘΗΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΝ. ΤΕΛΕΙΩΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ… ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΑΝΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛH . ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΕΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΙΣΙΑ.. ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΩ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΜΦΑΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΜΟΥ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΑΡΙΕΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΜΙΑ ΚΑΘΗΗΤΡΙΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΡΑΦΗ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΡΩΤΑ “ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ? ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?”

  ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ… ΠΗΓΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ… ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.. ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑ ΓΙΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΒΩΗΘΗΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΤΛ.

 6. Στέλλα Post author

  Ιωάννα σε καταλαβαίνω απόλυτα. Το ζούμε καθημερινά με τον Γιώργο. Έχει κάνει κι αυτός πολλές προσπάθειες και έχει καταφέρει να κάνει καλά γράμματα, αλλά με την ορθογραφία έχει μεγάλο πρόβλημα.
  Προς το παρόν, στο δημοτικό, οι δάσκαλοι όλοι τον έχουν βοηθήσει. Αργότερα δεν ξέρω τι θα γίνει.
  Δυστυχώς βλέπω πως το σύστημα έχει μεγάλα κενά και δεν βοηθάει εύκολα τα παιδιά που έχουν κάποιες δυσκολίες, παρότι αυτά μπορεί να είναι εξαιρετικοί μαθητές κατά τα άλλα και μάλιστα να προσπαθούν πέρα από τις δυνάμεις τους.

  Πήρες χαρτί από τους ειδικούς; Θα μπορείς τωρα δηλαδή να μη δίνεις γραπτές εξετάσεις; Αυτό θα είναι μεγάλη ανακούφιση…

  Όσο για το να το αποδεχτείς… Νομίζω πως δεν πρέπει να το βλέπεις σαν κάτι κακό. Είσαι απλώς διαφορετική, ο εγκέφαλός σου λειτουργεί διαφορετικά από των υπολοίπων, αυτό δε σημαίνει τίποτα. Όλοι είμαστε διαφορετικοί. Θα αναρτήσω ένα βιντεάκι που μου έστειλαν. Ελπίζω να γνωρίζεις αρκετά αγγλικά ώστε να καταλάβεις τι λέει η κυρία. Σκέψου το.

  Επίσης σκέψου πως ο Γιώργος κατάφερε να καλυτερέψει και τα γράμματά του. Με προσπάθεια, μαθαίνοντας να γράφει από την αρχή, με τη χρήση ενός τετραδίου με τετράγωνα και μαθαίνοντας τη σωστή φορά. Δεν ξέρω αν έχει νόημα το να προσπαθήσεις βέβαια. Αν έχεις χαρτί και δεν χρειάζεται να δώσεις γραπτές εξετάσεις, ίσως και να μη σου χρειαστεί ποτέ να γράψεις κάτι σε χαρτί. Είμαστε πλέον στην εποχή των υπολογιστών 🙂

 7. ΙΩΑΝΝΑ

  ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ..
  ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΤΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ.ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ . ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΑΣΧΗΜΑ(ΒΑΡΙΕΜΕ) ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ. ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΛΙΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΜΗΠΩΣ ΣΩΣΩ ΚΑΤΙ.
  ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΚΤΛ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ Η ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΠ ‘ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΩ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

  Υ.Σ: ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

 8. ΔΕΣΠΟΙΝΑ

  ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ,

  ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ, ΚΑΘΩΣ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ. ΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΕΝΙΩΣΑ ΝΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ…. ΛΟΓΙΑ ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ…
  ΕΧΩ ΔΥΟ ΓΙΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΗ ΣΟΥ….. ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ…. ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΑΣΚΑΛΕΣ, ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ, ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΜΟΥ, ΕΚΛΕΙΣΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ. ΞΕΡΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ, ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΩ. ΟΙ ΑΠΛΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ “¨ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΗ” ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ.
  ΕΤΣΙ, ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΤΟ ΔΩ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ….
  ΔΕΣΠΟΙΝΑ

 9. Στέλλα Post author

  Δέσποινα καλημέρα
  καταλαβαίνω πολύ καλά τα προβλήματα και τις αγωνίες σου. Αν θέλεις διάβασε όλα τα ποστ που έχω κατά καιρούς κάνει για το θέμα της δυσγραφίας
  Ο Γιώργος πάει πλέον πρώτη γυμνασίου και έχουμε πάρει χαρτί από το ΚΕΔΔΥ με το οποίο βαθμολογείται σύμφωνα με τις προφορικές εξετάσεις. Έχουμε όμως περάσει πολλά από τότε που έγραψα αυτό το ποστ και αυτό που μας βοήθησε περισσότερο απ’ όλα τα υπόλοιπα ήταν το πρόγραμμα που κάναμε με την κυρία Θεανώ Παναγιωτοπούλου (δες το ποστ εδώ: http://www.stoapeiro.gr/archives/2453)
  Διαβάστε και το βιβλίο που προτείνει παραπάνω ο Αλέξανδρος.
  Έχετε δουλειά μπροστά σας, αλλά αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως το παιδί δεν έχει πρόβλημα, έχει χάρισμα, γιατί πολύ απλά το μυαλό του λειτουργεί διαφορετικά απ’ των υπολοίπων, δίνοντάς του πλεονέκτημα σε πολλά πράγματα. Αλλά για να φανεί το χάρισμα και να μην “πατικωθεί” από τη συμπεριφορά των γύρω του, θέλει προσπάθεια.
  Καλή δύναμη εύχομαι.

 10. ΔΕΣΠΟΙΝΑ

  ΣΤΕΛΛΑ,
  Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΩ ΠΟΛΥ!
  ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΣΤ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΑΛΛΟΝ…
  ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΣΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΔΩ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ…
  ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ EMAIL.
  ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΩ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΑΝΩ ΜΟΛΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ…
  ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!

 11. Στέλλα Post author

  Δέσποινα σου έστειλα ένα email, όποτε θέλεις και έχεις ανάγκη μου γράφεις εκεί 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.