Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Νέο επάγγελμα

Ο Γιώργος από τότε που ήταν τριών χρονών ήταν πάντα σίγουρος για το τι επάγγελμα θα ακολουθήσει. Παλαιοντολόγος φυσικά!

Για ένα πολύ μικρό διάστημα το είχε αλλάξει σε εντομολόγος (ας είναι καλά ο spiderman!). Όμως σύντομα επέστρεψε στην παλιά του αγάπη, τους δεινόσαυρους, και στην Παλαιοντολογία.

Η τρέλλα με τους δεινόσαυρους έχει πια υποχωρήσει δίνοντας τη θέση της στο star wars. Οπότε μια μικρή συζήτηση με κάποιον (δεν είμαι σίγουρη με ποιόν) που του είπε πως ο παλαιοντολόγος δεν ασχολείται μόνο με δεινόσαυρους αλλά και με όλα τα παλιά (τέλος πάντων), ο Γιώργος άλλαξε λιγάκι. Νομίζω ήθελε μια αφορμή βασικά. Το έκανε λοιπόν σπηλαιολόγος. Ξέραμε ήδη πως στην Ελλάδα αυτό σπουδάζεις πριν την παλαιοντολογία. Οπότε δεν άλλαξε και πολύ.

Όπως είδατε, μέχρι στιγμής δεν έφυγε καθόλου από το -ολόγος. Παλαιοντολόγος, εντομολόγος, σπηλαιολόγος.

Αυτό τον καιρό όμως, είχαμε μια στροφή 180 μοιρών!

Την προηγούμενη εβδομάδα μιλάγαμε για τα τηλεπαιχνίδια. Από την κουβέντα κατάλαβα πως πίστευε ότι ο παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού είναι και ο “ιδιοκτήτης” του, ότι αυτός είχε την ιδέα, ότι αυτός έχει στήσει τα πάντα, αυτός τα έχει πληρώσει, αυτός αποφασίζει κλπ. Οπότε του είπα πως δεν είναι έτσι τα πράγματα, πως το κανάλι πληρώνει, πως δεν έχει σημασία τίνος είναι η ιδέα και πως ο παρουσιαστής είναι και αυτός ένας υπάλληλος. Και συνήθως διαλέγουν κάποιον γνωστό. Του έφερα ως παράδειγμα λοιπόν τους διάφορους ηθοποιούς και τραγουδιστές που έχουν μπει στα τηλεπαιχνίδια τώρα ως παρουσιαστές.

Με ρώτησε εάν μπορεί κάποιος να γίνει κατευθείαν παρουσιαστής. Εδώ να πω, πως κάποιοι παρουσιαστές, ούτε θυμάμαι πλέον πως ξεκίνησαν και τι ήταν πριν. Με μεγαλύτερο παράδειγμα τον Φερεντίνο. Τέλος πάντων, του είπα πως θα πρέπει να περάσει από οντισιόν και να είναι χαρισματικός για να γίνει κάτι τέτοιο.

Χτες λοιπόν (αφού προφανώς το είχε δουλέψει στο μυαλό του) μου ανακοίνωσε πως όταν μεγαλώσει θα γίνει τηλεπαρουσιαστής παιχνιδιών.

  • -Ωραία ιδέα μαμά;
  • -Τι να πω, ωραία, εάν σου αρέσει…
  • -Θα βγάζω χρήματα από αυτό;
  • -Εάν είσαι καλός στη δουλειά σου, πολλά.
  • -Με συμφέρει δηλαδή;

Για να δούμε, πόσο καιρό θα αντέξει αυτό το επάγγελμα. Πάντως την παρουσίαση την έχει, αν κρίνω από τα τυροπιτάκια και τα αυγά που είχαμε κάνει. :)

2 thoughts on “Νέο επάγγελμα

  1. Sophia

    Νόμιζα θα έλεγες πως θέλει να γίνει μηχανικός διαστημοπλοίων. διαστημοπλοιολόγος ένα πράγμα δηλαδή!!! ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ??? ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααααααααααα!!!
    ;-Ρ

  2. Θανάσης

    Ουαου! Σουπερ ουαου! Αυτη και αν ειναι αλλαγη!! Σε φανταζομαι μαμα ανερχομενου ταλεντου (ηθοποιου/τραγουδιστη/μοντελου) 😛 😛
    Εχεις δει το Little Miss Sunshine?

    Ο Φερεντινος αν θυμαμαι καλα αρχισε απο μια εκπομπη στην τηλεοραση οπου πηγαινε σε διαφορα μερη της ελλαδας εδειχνε τις ομορφιες τις και επιανε κουβεντα με διαφορους ντοπιους με ενα μοναδικο τροπο. Ηταν καλος θυμαμαι
    σε αυτο. Μετα δεν θυμαμαι τι εκανε, μαλλον κατι παρουσιασε, αλλα θυμαμαι οτι ειχε χασει αυτο που τον εκανε καλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.