Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Μπήκε Μάης

Μπορεί να μη φτιάξαμε στεφάνι σήμερα, αλλά τον Μάη τον πιάσαμε κανονικά!

Βγήκαμε το πρωί να καθαρίσουμε λίγο τον κήπο που είχε γίνει μέσα σε ενάμιση μήνα ζούγκλα κανονική ξανά από τα αγριόχορτα. Ειδικά οι τριανταφυλλιές δεν φαίνονταν!

Τέτοια εποχή βέβαια όταν βγαίνω να κάνω δουλειές στον κήπο συνήθως τα παρατάω σε δέκα λεπτά, με πρησμένα μάτια, μύτη που τρέχει, φταρνίσματα κλπ. Σήμερα όμως ήταν βροχερός ο καιρός και δε με έπιασε, ευτυχώς. Έτσι καταφέραμε και ξεχορταριάσαμε όλες τις τριανταφυλλιές και τα αρωματικά φυτά μας. Είχε και πλάκα, γιατί κάθε τόσο έπιανε βροχή, πηγαίναμε κάτω από το υπόστεγο και μετά άντε ξανά.

3 1/2 ώρες μετά, είχαμε ένα κομματάκι του κήπου τέλειο, τριανταφυλλιές που φαίνονται, αρωματικά που ξεχωρίζουν, κάλους στα χέρια και μέση που δε λυγίζει 😛

dscf7671

Εάν βάλουμε διχόνδρα όπως σκεφτόμαστε, τότε αυτό θα πρέπει να γίνει σε ΟΛΟ τον κήπο… άμοιρη μεσούλα!

update: οι απόψεις περί διχόνδρας είναι διάφορες. Μας είπαν τώρα πως μπορεί να μην έχει τις απαιτήσεις σε νερό που έχει το γκαζόν, αλλά σαφώς έχει απαιτήσεις. Υπάρχει λέει ένα άλλο είδος γκαζόν χωρίς απαιτήσεις σε νερό, μόνο που το χειμώνα πέφτει σε χειμεριά νάρκη και είναι κίτρινο, άρα όχι τόσο ωραίο. Δε μας ενοχλεί ιδιαίτερα αυτό και το σκεφτόμαστε. Το κόστος είναι μεγαλούτσικο (θα μάθουμε με ακρίβεια μια από αυτές τις μέρες) και τώρα σκεφτόμαστε να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν προς το παρόν.

One thought on “Μπήκε Μάης

  1. Sophia

    Αν απλά κόβετε τα ήδη υπάρχοντα χορτάρια κοντά? Κάπως όπως κάνουμε εμείς???? Βέβαια, το καλοκαίρι δεν έχει και πολύ χορταρικό το μέρος… (Εγώ πρέπει να επιτεθώ στις φραουλιές τώρα, άντε να δούμε..)
    ;-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.