Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ημερολόγια

Είναι γνωστό πια το θεματάκι του Γιώργου με το γράψιμο. Έχει κάνει μεγάλη πρόοδο, αλλά σαφώς έχει πολύ δουλειά μπροστά του. Αλλά και η Ιωάννα όσο κυλάνε οι μήνες, νομίζω χειροτερεύει. Κάνει ανάποδα αριθμούς και γράμματα, τα γράμματά της χειροτερεύουν σε εμφάνιση, κάνει απίστευτα ορθογραφικά λάθη, μουτζούρες και “τρώει” γράμματα.

Είπαμε λοιπόν και με τη διευθύντρια του σχολείου, πως κάτι πρέπει να κάνουμε το καλοκαίρι, ώστε να γράφουν τα παιδιά.

Αφού λοιπόν το σκεφτήκαμε, είπαμε να ξεκινήσουν από ένα ημερολόγιο. Όχι μπλογκ, αλλά κανονικό σε τετράδιο. Ο Γιώργος νομίζω είχε πολλούς λόγους που το άφησε το μπλογκ. Πρώτον τον δυσκόλευε το να γράφει στο πληκτρολόγιο, το έκανε πολύ άργά και βαριόταν. Μετά έτρωγε το χρόνο του υπολογιστή στο μπλογκ, ενώ του αρέσει να παίζει παιχνίδια.

Η ιδέα των ημερολογίων τους άρεσε πολύ. Τα πήρα και πήγαμε στο βιβλιοπωλείο και πήραν δυο τετράδια που τους άρεσαν και δυο μολύβια. Κάθησαν το βράδυ και έγραψαν την πρώτη τους καταχώρηση. Έχει τρομερό ενδιαφέρον να τα διαβάζεις και να βλέπεις τι έκανε εντύπωση στο καθένα και πως σκέφτονται. Τους είπα πως αν θέλουν, να γράφουν αυτά στο ημερολόγιο και εγώ να τους τα μεταφέρω στο δικό τους μπλογκ. Της Ιωάννας τουλάχιστον της άρεσε πολύ η ιδέα. Νομίζω πως και ο Γιώργος θα θέλει.

Δεν ξέρω πως θα δουλέψει αυτό όλο το καλοκαίρι, αλλά ελπίζω να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον μας.

Update:  Ο Γιώργος δεν θέλει να τα βάζω στο μπλογκ του (δεν ξέρω γιατί, ίσως δε θέλει να φαίνονται τα λάθη του, δεν είμαι σίγουρη).

Η Ιωάννα όμως εφόσον ενθουσιάστηκε έχει πλέον το δικό της μπλογκ, το οποίο ονόμασε Η Ιωάννα στη Φύση.

2 thoughts on “Ημερολόγια

  1. Sophia

    Να τα βάζεις σαν jpg, για να έχουν την χαρά να βλέπουν τα γράμματά τους, τουλάχιστον στην αρχή!
    😉

  2. Vincent

    Πόσο πολύ αγαπάς το “επάγγελμα” γονιός… Πάντα να είσαι έτσι κ να τους δίνεις αυτά που πρέπει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.