Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ο γάιδαρος και τα μακαρόνια

Χτες το απόγευμα παίζαμε Γάιδαρο με τα παιδιά (παιχνίδι με χαρτιά για όποιον δεν ξέρει). Είχαμε πει πως όποιος χάσει θα κάνει τον γάιδαρο (μεγάλη πρωτοτυπία). Κάποια στιγμή όμως και επειδή πείναγα πολύ, είπα “όποιος χάσει θα μαγειρέψει”. Εγώ το είπα για πλάκα, για να δω τη φάτσα της Ιωάννας που έχανε εκείνη την ώρα. Η Ιωάννα πράγματι πήρε μια πολύ αστεία φάτσα, αλλά όταν τέλειωσε το παιχνίδι και πράγματι έχασε, αναφώνησε γεμάτη χαρά “τώρα θα μαγειρέψω!”.

Έφτιαξε λοιπόν την πρώτη της μακαρονάδα! Έβαλε νερό στην κατσαρόλα, νερό στον βραστήρα για να βράσει πιο γρήγορα, άναψε το μάτι, μετά έβαλε τα μακαρόνια, το αλάτι, έκανε το ανακάτεμα (από την ώρα που η κατσαρόλα είχε ακόμα μόνο νερό 🙂 ). Μέχρι που δοκίμασε κι ένα μακαρόνι να δει αν έγινε και έκαψε λιγάκι τα χειλάκια της 🙂 .

Όση ώρα η Ιωάννα μαγείρευε, ο Γιώργος αποφάσισε πως αυτός θα έπλενε τα πιάτα. Αυτός έπλενε κι εγώ ξέπλενα (και του έδινα πίσω όσα δεν ήταν και πολύ καθαρά 🙂 ).

Και τα δύο παιδιά ήταν πολύ ευχαριστημένα και η Ιωάννα γεμάτη περηφάνια έφαγε ενάμιση πιάτο! Ο Κωνσταντίνος την πείραζε και της είπε πως τώρα είναι έτοιμη για το “Κάτι ψήνεται” και να τους πάρει τηλέφωνο να δηλώσει συμμετοχή. Η Ιωάννα μπορεί να μη δέχτηκε, ο Γιώργος όμως ενθουσιάστηκε! Θα τους φτιάξει λέει τυροπιτάκια και μακαρονάδα και ένα εύκολο γλυκό. Και πήρε τηλέφωνο και δήλωσε συμμετοχή αχαχαχαχαχααα. Δε μασάει όμως, πήρε μόνος του τηλέφωνο, άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή κανονικά, καθαρά με όλα του στα στοιχεία. Το μόνο του πρόβλημα ήταν το πως θα πάει αυτός στα σπίτια των άλλων 🙂 . Αφου όμως και αυτό λύνεται, καθότι θα τον πάμε εμείς, όλα καλά!

2 thoughts on “Ο γάιδαρος και τα μακαρόνια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.