Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Διπλά γενέθλια

Εντέλει ο Γιώργος θα φάει 3 τούρτες φέτος για τα γενέθλιά του 🙂

Προγραμματισμένο ταξιδάκι στην Αθήνα είχαμε από την Πέμπτη ως την Κυριακή. Πολλά πράγματα κάναμε σε αυτές τις 4 μέρες, είδαμε φίλους, συνεργάτες και συγγενείς, προβληματιστήκαμε, χαρήκαμε, γιορτάσαμε. Είχαμε και το, καθιερωμένο πλέον ραντεβού στο Παίδων για το θέμα της δυσγραφίας. Ο Γιώργος τα πάει όλο και καλύτερα, παρότι 6 μηνες τώρα έκανε προσπάθειες μόνος του, αφού μια το καλοκαίρι και μια η έλλειψη δασκάλων ήταν αιτίες για να μην έχει συνεχιστεί η οργανωμένη προσπάθεια. Όμως το διάβασμα που έριξε το καλοκαίρι φαίνεται πως του έκανε πολύ καλό. Θα συνεχίσουμε έτσι και μας έδωσαν συμβουλές για το πως προχωράμε αλλά και τι κάνουμε για να βοηθήσουμε λίγο και το θέμα της αφηρημάδας. Γενικά είμαστε ευχαριστημένοι από τους ανθρώπους εκεί.

4 μέρες γεμάτες λοιπόν που δε μας έφτασαν για να κάνουμε όσα θέλαμε, αλλά που μέσα σε αυτές κάναμε πολλά. Ένα από αυτά ήταν να γιορτάσουμε τα γενέθλια του Γιώργου αλλά και του παππού του μαζί που έρχονται σε λίγες μέρες.

Έτσι έφτιαξα μια τούρτα και για τους δυο τους. Μετά από σκέψη και με τη βοήθεια της Γιωργίας, κατέληξα στο σχέδιο που θα δείτε κάτω. Είναι μια τούρτα με τον Φρίξο Μίξο, τον πρωταγωνιστή στα παραμύθια που λέει ο παππούς κάθε βράδυ στα εγγόνια του όταν είμαστε στην Αθήνα. Είναι παραμύθια βγαλμένα από το μυαλό του. Ο μπαμπάς μου το έκανε πάντα αυτό, είναι μεγάλος παραμυθάς και θυμάμαι κι εγώ να μας λέει ένα σωρό ιστορίες όταν ήμασταν μικρές. Τώρα τις χαίρονται τα πιτσιρίκια.

Είναι λοιπόν ο Φρίξος Μίξος, πάνω στο βιβλίο του και δίπλα του είναι το Καπέλο της Σκέψης που τον βοηθάει όταν κολλάει 🙂

dscf1919

dscf1921

dscf1933

dscf1947

Τα τρία κεράκια είναι γιατί είπαμε να βάλουμε ένα για τον κάθε έναν. Όμως η Ιωάννα είπε πως κι εκείνη ακούει τα παραμύθια, άρα αξίζει ένα κεράκι και αυτή!

Χρόνια πολλά λοιπόν Γιώργο ξανά και χρόνια πολλά μπαμπά μου και εύχομαι να λες παραμύθια στα εγγόνια σου για πολλά πολλά χρόνια ακόμα!

3 thoughts on “Διπλά γενέθλια

 1. julia_dream

  Ο Φρίξος Μίξος τέλειος!!! Μπορώ να λεω κι εγώ ιστοριες γι αυτόν στη βαφτιστήρα μου? Θα βάζω το reference παντα ομως έτσι!!! Τα του Καίσαρος τω Καισαρι!!! :)))

  Να τους χαιρεστε και τους δύο, να ακουτε για πολλά πολλά χρόνια ιστορίες για το Φριξο Μιξο και να φτιάχνεις πανέμορφες τουρτες οπως παντα Στελλα μου!!!

  Και μπραβο στο Ιωαννακι για τη διεκδίκηση!!!! :))))

 2. Στέλλα Post author

  julia_dream θα βάλω τον Γιώργο να αφηγηθεί τις ιστορίες, όπως τις έχει ακούσει. Έτσι θα μπορείς πάρεις τις βάσεις ώστε να μεγαλώσεις τις περιπέτειες του Φρίξου 😛 😛
  Να ξέρεις πάντως πως είναι ένας εφευρέτης που γυρνάει σε διάφορους πλανήτες και μαζεύει πράγματα και φίλους!

  Ευχαριστούμε για τις ευχές 🙂

 3. Sophia

  XAXAXAXA!!! Τέλεια, τέλεια!!!! Το πιάτο το πλύνατε ή να έρθω να το γλύψω λίγο???
  ;-Ρ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.