Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ντροπή στην Δανία …

… σε τόσα πολλά επίπεδα

Κυριώς γιατί ως προεδρεύων στην πιο σημαντική συνάντηση της δεκαετίας, προτίμησε να κρατήσει τα προσχήματα, αντί να πει “Αποτύχαμε, δεν αποφασίσαμε τίποτα”

Και σε δεύτερη μοίρα: γιατί αυτούς που προσπάθησαν να κάνουν κάτι, να πιέσουν για να παρθούν αποφάσεις, τους βάζουν φυλακή για τις γιορτές.

Αφιερωμένο στον Juan, στην Nora που πάντα χαμογελάει, στον Christian και στον Joris που είναι σε κελί γιατί σήκωσαν ένα πανό :
Juan and Nora at copenhagen

Για αυτούς που δεν ξέρουν τι έκαναν o Juan και η Νόρα:
Την Παρασκευή το βράδυ η Βασίλισσα της Δανίας είχε επίσημο δείπνο για τους 100+ ηγέτες χωρών που βρισκόντουσαν στην Κοπενγχάγη. Η Greenpeace νοίκιασε τρείς λιμουζίνες, ο Juan και η Nora ντύθηκαν επίσημα, και πήγαν στο δείπνο ως “άρχηγος κράτους και η σύζηγός του”. Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο κανονικά, και όταν έφτασαν στον χώρο του δείπνου, μπροστά στους φωτογράφους άνοιξαν τα δύο πανό που γράφουν “Οι πολιτικοί μιλάνε, οι ηγέτες δρούν”. Δεν είχαν όπλα, δεν απείλεισαν κανέναν (αλλά εδώ που τα λέμε, ξεφτύλισαν την ασφάλεια της Δανίας. Από πίσω τους ήταν η κυρία Χίλαρι Κλίντον, και αν είχαν το κακό στο νού τους, η ασφάλεια της εκδήλωσης τα είχε χαμένα).

Ο Juan και η Nora (καθώς και ο Christian και ο Joris) συνελλήφθησαν και κρατούνται (χωρίς δικαίωμα να βγούν με εγγύηση) σε κατάσταση “pre trial” (προ δίκης), με προοπτική να περάσουν τις γιορτές σε κάποια δανέζικη φυλακή.

One thought on “Ντροπή στην Δανία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.