Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Her fearful symmetry

Το δεύτερο βιβλίο της Audrey Niffenegger.

Μετά το The Time Traveler’s Wife (το οποίο έγινε και ταινία), το οποίο με είχε ενθουσιάσει, μόλις είδα πως είχε κυκλοφορήσει και δεύτερο βιβλίο, το έβαλα αμέσως στο wish list μου και τα Χριστούγεννα η καλή μου αδερφούλα μας το έκανε δώρο.

Αν ειστε spoiler freaks μη διαβάσετε παρακάτω.

Το βιβλίο μιλάει για μια κυρία στην Αγγλία, η οποία πεθαίνει και αφήνει όλη της την περιουσία κληρονομιά στις δίδυμες ανηψιές της (που ζουν στην Αμερική), τις οποίες δεν έχει δει ποτέ.  Το μυστήριο ξεκινάει με τους όρους που βάζει για την κληρονομιά, καθώς ζητάει η αδερφή της να μην πατήσει ποτέ το πόδι της στο σπίτι εκείνο. Τα κορίτσια δέχονται και μετακομίζουν, όμως μαζί με το σπίτι και την κληρονομιά, φαίνεται πως κληρονόμησαν και το φάντασμα της θείας τους.

Το βιβλίο θα έλεγε κανείς πως είναι μια μοντέρνα ιστορία φαντασμάτων, όμως έχει και μυστήριο και χιούμορ και ανατροπές.

Το κυριότερο είναι πως είναι εξαιρετικά καλογραμμένο. Έχω την αίσθηση πως αυτή η κυρία, ακόμα και τσελεμεντέ να έγραφε, πάλι θα σε συγκινούσε και δε θα ήθελες να τον αφήσεις κάτω.

Περιμένω το επόμενο βιβλίο της…

2 thoughts on “Her fearful symmetry

  1. Saigon & Baygon Inc.

    Α, τι καλά! Διάβασα κι εγώ το “The Time Traveller’s Wife” πριν μερικούς μήνες (νομίζω ήμουν ακόμα λεχώνα) και κατενθουσιάστηκα.
    Οπωσδήποτε θα αναζητήσω και το καινούριο της, και φυσικά στο πρωτότυπο.
    Ευχαριστούμε για την ανάρτηση!

    Saigon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.