Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Spares και Old Man’s War

Δύο βιβλία που διάβασα αυτό τον καιρό.

Spares του Michael Marshall Smith

Κάπου στο μέλλον ο Jack Randall είναι επιστάτης σε μια φάρμα κλώνων. Οι κλώνοι μένουν στη φάρμα, σε συνθήκες χειρότερες από κρατούμενων, σε άγρια, ζωώδη κατάσταση. Δεν ξέρουν να μιλάνε και μένουν απλώς κλεισμένοι σε ένα σκοτεινό χώρο μέχρι να πάθει κάτι ο ιδιοκτήτης τους και να χρειαστεί να τους κόψουν το αντίστοιχο κομμάτι.  Πχ πάθαινε ατύχημα ο ιδιοκτήτης και έχανε το μάτι του; Κανένα πρόβλημα, έπαιρναν τον κλώνο, του αφαιρούσαν το μάτι και τον ξαναάφηναν στα σκοτάδια.

Τι γίνεται όταν ο Jack αποφασίζει να αλλάξει την κατάσταση; Ποιός κρύβεται πίσω από αυτούς που τον κυνηγάνε; Πόσο ρόλο παίζει το παρελθόν του;

Αυτά και πολλά ακόμα συμβαίνουν στο βιβλίο αυτό. Σκέψεις πολλές, πάνω στους κλώνους, τα δικαιώματά τους, τις επιπτώσεις αυτού στους ανθρώπους μπλέκονται με ιστορίες επιστημονικής φαντασίας για το μέλλον (όπως πάντα είναι ζοφερό), με λίγο μυστήριο αστυνομικής φύσης, λίγο δράμα, λίγες κωμικές νότες (λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου 🙂 ). Είναι όμως εξαιρετικά καλογραμμένο, ενδιαφέρον, διαφορετικό και σίγουρα ένα βιβλίο που θα πρότεινα σε κάποιον να διαβάσει.

Old Man’s War – John Scalzi

Στο απώτερο μέλλον, όταν φτάσεις τα 75 χρόνια σου καλείσαι να διαλέξεις: θέλεις να παραμείνεις στη Γη, στην οικογένειά σου, να γεράσεις και να πεθάνεις εκεί, ή θέλεις να τα παρατήσεις όλα, να θεωρείσαι πεθαμένος για όλους και να πας να γίνεις στρατιώτης στο σύμπαν; Δεν ξέρεις τίποτα για το τι σε περιμένει, αλλά είσαι αρκετά σίγουρος πως με κάποιο τρόπο σε κάνουν ξανά νέο (αλλιώς τι να τους κάνουν τους 75χρονους στρατιώτες; ).

Ένα πολύ ενδιαφέρον δίλλημα θα έλεγα 🙂

Το βιβλίο δείχνει τη ζωή του John Perry από τη στιγμή που παίρνει την απόφαση να πάει για στρατιώτης. Είναι από τα πιο ευκολοδιάβαστα βιβλία που έχουν πέσει στα χέρια μου τον τελευταίο καιρό, σε προκαλεί να το τελειώσεις μέσα σε μια μέρα. Μόλις είδα πως υπάρχουν 3 βιβλία συνέχειες αυτού, τα οποία θα μπουν άμεσα στο wish list μας!

2 thoughts on “Spares και Old Man’s War

  1. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » The ghost brigades

  2. Pingback: Τρία βιβλιαράκια | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.